Äppel päppel pirum parum

Publicerad 2014-12-09 08:46:20 i Allmänt,

Pirum i lördags. AMAAAZING! Pirum är ett evenemang som VG nation anordnar ett par gånger per termin. Det är alltså studenter som (frivilligt utan ersättning) planerar, lagar maten och servererar en sjurättersmeny till andra studenter som bokat bord denna kväll. Imponerande.
 
Menyn var jättegod. Allra godast var raviolin! Med äggula, ricotta och spenat. Mmmmmums! Och på delad förstaplats var också renfilén med smörstekta trattkantareller och morotspuré. Herreminguuud! 
Vi fick också ungsbakad rotselleri, oxkind, tomatconsommé och cheesecake. Alla andra rätter kom på andraplats. Hehe. Och till varje rätt ingick en passande dryck. Det innebar champagne, två glas rödvin, ett glas öl, en hint av vodka (i tomatconsommén), ett glas vitt vin och sist whisky. Det låg verkligen mycket tanke bakom varje rätt och dryck, hon som var ansvarig för Pirum hade lagt ner massa tid för att det skulle bli bra, och det blev det! 
 
Som om det inte räckte med dryckespaketet vi fick, så beställde vi även drinkar under de två pauser vi hade under kvällen. Bartendern var en hejjare på att blanda drinkar och en cosmopolitan eller appletini för 40 kr kan man ju liksom inte säga nej till... 
 
Vi hade väldigt trevligt och roligt. En av servitriserna sa att vårt bord var trevligast för vi hade alltid så bra samtalsämnen. Oklart om hon var ironisk eller inte eftersom jag minns att vi bland annat pratade om att skjuta ihjäl kattungar, manliga p-piller och bögberget...
 
Frida, Sofia, JonteB och jag!

Trippel-A  ( = Anna, Abbe, Änders)

 
Sista rätten åt vi runt kl 23:30 (tror jag!). Efter det gick vi upp till Änders som bor på ovanvåningen och festade lite! Jag var hemma och la mig kl 3.. !

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela