För det är jag värd

Publicerad 2016-08-31 22:28:00 i Allmänt,

Hujeda mig. Det var sista dagen med sommartid. Jag firade genom att jobba extra länge.. till kl 18, så kunde jag gå direkt till gympasset efteråt.

Jourtelefonen idag var underbemannad, som vanligt. 40 minuters kö, men inte en enda person klagade. En person jag pratade med hade inte ens en fråga, utan verkade mest vilja prata av sig (skitsnack om kommunen hon bodde i) så jag lät henne göra det. Tänkte att hon ju borde få valuta för de 40 minuter hon väntat i kö. Jag satt bara och svarade "mmm, ja. Precis. Jag förstår." tills hon var nöjd och tackade för att jag varit till så stor hjälp.. ?!?!?!?!

Jag har tagit några nya ärenden och påbörjat denna vecka. Huuh, vet inte ens var jag ska börja. Ett av dem gäller ett område där det finns en gammal detaljplan i grunden som sen är delvis ersatt av nya detaljplaner och så är det några fler detaljplaner på gång. Där. Där vill de fastighetsbilda. "Hmm, här är det rörigt och väldigt många olika detaljplaner att pröva lämpligheten utifrån. Här tycker jag vi fastighetsbildar. Det blir lattjo. Det ger Lantmäteriet huvudvärk när de försöker pussla ihop alla detaljplaner och utreda förutsättningarna. Mohahahah". Ungefär så inbillar jag mig att de tänkte när de skickade in ansökan.

Det är sånt jag jobbar med just nu. Vad jobbar ni med?

Efter jobbet var jag och Ducky på Bodypump på gymmet. Ville dö en stund men lät bli. Åkte hem och åt jordgubbar och gick och la mig. Har med andra ord inte städat idag heller..

Tvätten

Publicerad 2016-08-30 22:05:47 i Allmänt,

Ikväll har jag tvättat!
Jag hade stora ambitioner, tänkte slå någon form av rekord i hur många maskiner tvätt man hinner med på ett tvättpass. Men det blev inget med den saken eftersom den ena maskinen var trasig och lamporna i taket inte fungerade. Nu kanske ni inte tycker att man behöver lampor för att tvätta, men det behöver man! Det är nämligen i mörkret man råkar tvätta en klänning i för varmt vatten så att den krymper. Kan jag kanske använda klänningen som linne i fortsättningen?

Så tvätten var inte superlyckad, med andra ord. Kändes som om hela världen var emot mig idag. En överreaktion tycker ni? Men på lunchen la jag armen i såsen. Den känslan..

Jag bestämde mig för att ge mig själv en ledig kväll. Men alltså, ursäkta, jag är ju ledig varje kväll, så det är nog den dummaste ursäkten jag har hört. HAHAHAHAHA.
Med tanke på hur lite jag har att göra om kvällarna så kanske jag borde skämmas över hur min lägenhet ser ut:

Men jag skäms inte. Inte ett dugg. Inte ens över chipspåsen i soffan för den var jag värd. Dessutom vet jag EXAKT vilka kläder som är rena och vilka som ska tvättas. Detta, mina vänner, det är ett organiserat kaos.

Måndag börjar veckan

Publicerad 2016-08-29 22:42:11 i Allmänt,

HALLÅ du härliga måndag! Imorse klev jag upp redan 20 minuter efter väckarklockan ringt. Nytt personbästa! Nu jäklar, nu är jag på gång. Lovar att jag kommer studsa upp ur sängen så småningom.

Inget annat spännande som hänt.. fått lite roliga mail, pratat i telefon med några roliga personer. You know, that kind of stuff. Det går bra nu. Jag har tagit tag i båda mina "lätt-ångest"-ärenden! Eller som Mango säger: "en del ärenden behöver ligga och mogna en stund innan man slutför dom".

Denna vecka är sista veckan med sommartid på jobbet. Under sommarhalvåret jobbar vi bara 37,5 h i veckan (7,5 h per dag), men första september går vi tillbaka till vintertid.. 40,85 h per vecka.. det blir 40 min extra per dag, vilket faktiskt gör en jäkla skillnad.

Bäst att sova. Imorgon satsar jag på att gå upp direkt när klockan ringer. Lägger ribban högt!

Är det söndag?!

Publicerad 2016-08-28 22:35:19 i Allmänt,

Jag har blivit helt veckovill. Imorse vaknade jag i panik kl 7:30 och undrade varför jag inte hört något larm. Insåg till sist att det var söndag, men då undrade jag vart lördagen tog vägen.

Det blev visst så, eftersom vi åkte hem från Gävle på lördagen. Det kändes som en jobbdag. Jag överlever nog. Får se om jag lyckas somna nu, för jag har inte tillbringat mycket tid i upprätt läge idag..

Bonusbild; min tredje avokadoplanta som blev en odla-en-få-tre.

Arlanda

Publicerad 2016-08-28 18:12:35 i Allmänt,

Måste berätta en sak om hemresan igår. Bussen körde oss till Arlanda och där hade vi 1,5 timme innan planet skulle lyfta. Så jag frågade Mango om jag fick följa med honom till SAS-loungen och det fick jag!!! Jag var så lycklig!! Alla gånger han, jag och Brånis har åkt till Gävle så har han alltid lämnat oss vid gaten och gått till loungen och skickat bilder på när han sitter där och dricker vin.. Han får nämligen bara ta in en person i loungen, så vi har aldrig kunnat följa med.

Men nu lämnade jag alla andra och gick upp! Bästa på hela dagen!! Både Mango och jag var bakis och mådde dåligt så vi satte oss i varsin fåtölj och drack gratis Cola och åt chips och kakor. Yey, loungen!

Som ni märker hade jag verkligen längtat efter att få följa med till loungen, så det här var som en Arlanda-dröm som gick i uppfyllelse. Det var inte så märkvärdigt men eftersom jag var bakis så var jag inte så svår att imponera på!

Medarbetardagen 2016

Publicerad 2016-08-28 10:00:00 i Allmänt,

Var ska jag börja? Det var en riktigt intensiv dag i Gävle. Fullt ös hela dagen. MEN! Det fanns faktiskt våfflor på hotellfrukosten. Såna där tjocka. Frukost har aldrig smakat så gott!

Efter frukost i fredags blev vi upplockade av bussar som körde allihop till Göransson Arena i Sandviken. Där hade vi flera olika pass under dagen vilket, måste jag säga, fungerade väldigt bra med tanke på att vi var nästan 2000 personer. Vi fick lyssna på generaldirektören, göra gruppövningar, gå på nätverksskola och mycket annat. Och fika och lunch förstås! Det mesta under dagen var både intressant och roligt.

När dagen var slut åkte bussarna tillbaka till hotellen i Gävle. Där gick vi direkt på förfest på hotellrummet. Vi var runt 25-30 personer på ett rum. Väldigt roligt!

Sedan var det fest i huvudkontorets lokaler i Gävle. Vilken fantastisk fest! Det fanns tre buffébord uppställda på olika platser så man kunde äta middag. Sedan fanns det dansgolv, flera barer, live-band, karaoke-tält med mera. Jag och Jonathan letade efter någon bar som sålde shots, men det fanns inte. Istället ägnade jag kvällen åt att springa mellan dansgolvet och karaoken. Jag sjöng inget, men det gjorde alla andra. Jag umgicks med massa olika människor och lärde dessutom känna massa nya (ett stort gäng killar som pluggat tillsammans i Trollhättan), men mest hängde jag med Fred.

På dansgolvet körde vi både kebabdansen och julgransdansen. Så himla roligt! Jag lyckades förresten få ett myggbett någon gång under kvällen. Håller på att klia sönder foten idag.

Kl 1 stängde festen. Jag, Brånis och Fred promenerade tillbaka till hotellet. Där satt vi i foajén och snackade en stund medan alla andra ramlade in allt eftersom. Fred och jag satt kvar och pratade till strax innan 3, då var "efterfesten" i foajén slut och vi gick upp och la oss vi också.

Dessa två suddiga bilder är allt jag har. Jag och Pettersson och sen Brånis, Fred och jag. Anna och Jonathan i bakgrunden!

På lördagen klev vi upp halv 8, duschade och gick ner och åt frukost. Mådde sådär skapligt bra efter 4 timmes sömn. En buss hämtade oss från Malmö-kontoret kl 9 och därmed var vår Medarbetardag slut. Fantastiskt bra dag och kväll, trots höga förväntningar! Kvällen var en såndär kväll då alla var på fantastiskt humör och verkligen släppte loss också. Utan att det blev pinsamt.

Vi har det jäkligt bra, med andra ord.

Godnatt Gävle

Publicerad 2016-08-26 00:59:09 i Allmänt,

Efter en stressig dag på jobbet (jag har ju en otäck vana att skjuta på allt in i det sista) tog sig hela kontoret mot bussen till flygplatsen. Sedan flög vi allihop till Arlanda. Vi fick cirkulera några varv runt över Östersjön för att USA:s vice president skulle flyga hem så inga andra flyg fick använda flygplatsen då tydligen.

När vi landat och fått våra väskor tog vi bussen till Gävle. Gävle, Gävle, Gävle. Vet ni vad vi gör här hela kontoret? Träffar alla andra kontor. Imorgon är det medarbetardagen. Det innebär att vi kommer vara ca 2000 kollegor här och träffas, diskutera.. och.. jag vet inte riktigt vad vi ska göra egentligen. Men kul blir det.

Vi bor på hotell Winn. Det är helt klart finaste hotellet i Gävle (jag har bott på 4 olika). Jag och Brånis delar rum, vi dansade runt här på vårt fina rum.

Vi var framme kl 21:30. Lagom pigga och glada. Vi var ett gäng som gick till McDonalds för att äta lite. Sedan satt jag och Pettersson i foajén tills Fred och Emil kom och följde med och spelade Shuffleboard. AAAH. Det är kul, vi kommer träffa så många man känner! Emil pluggade på LTH med oss och Fred har jag lärt känna genom alla tidigare gånger jag varit i Gävle..

Nu är klockan mycket. Jag vann mycket på Shuffleboard. Jag måste sova nu för att orka upp och äta frukost. Har hört att det finns våfflor!!

Jouren, fika och gratis middag

Publicerad 2016-08-24 23:00:00 i Allmänt,

Idag hade jag jourtelefonen. Den ska stängas ner 1 januari.. eller, kundcenter ska ta över bemanningen så att vi förrättningslantmätare "kan göra det vi är anställda för att göra". Typ. Blev lite ledsen ett tag, men sen insåg jag att det är 4 månader kvar. Jag lär ju hinna trötta långt innan dess??

Idag ringde en jättearg person. Alltså verkligen förbannad. Det är nog den värsta utskällningen jag fått. Han sa att vi är värdelösa, usla, jobbade helt idiotiskt och så vidare.. "jag har pratat med två personer innan dig. De sa att en lantmätare skulle kunna hjälpa mig med det här. Är du inte lantmätare eller? Har de idioterna kopplat mig fel igen?". Jo, jag är lantmätare men nej jag kan inte hjälpa dig för det du frågar efter existerar inte. "MEN DE SA JU DET. Menar du att dina kollegor ljuger? Det är ju helt jävla makalöst hur ni jobbar.. ni har ju ingen ordning alls. Du verkar inte kunna det här. Koppla mig till någon annan."
Jag bah, "eh. Nej.". Jag vägrade koppla honom vidare. Vem vill du prata med då? "NÅGON ANNAN. någon som kan något. Om nu någon kan något alls på den här värdelösa platsen!"

Och så fortsatte konversationen med att han sa att jag hade fel, att jag inte kunde någonting, att hela min arbetsplats uppenbart är värdelösa på allt och att han ville bli kopplad till någon annan. Jag fortsatte förklara för honom hur det fungerar, varför jag hade rätt, bad honom lugna ner sig och att jag inte tänkte koppla honom vidare men att jag gärna tog hans nr så att någon ansvarig kunde ringa upp honom om han önskade det.
Han slängde på luren i örat på mig.

Det absolut roligaste med denna berättelse är att trots att han var extremt otrevlig så gick jag ändå och åt lunch sen och tyckte att jag haft en jättebra dag. Haha. Jag tar uppenbarligen ingenting personligt. Bra av mig!

Efter jobbet gick jag och Seldis och fikade med Andreas. Han slutade hos oss förra året. Tror vi hann vara kollegor i typ en månad. Vi hade en väldig kul fika. Så mycket skitsnack!!

På väg hem sen så stannade jag till hos grannen för att säga hej. Lyckos mig lyckades pricka in mitt i matlagningen så han kände sig kanske tvingad att erbjuda mig middag. Oavsett vilket så är jag inte den som tackar nej till mat (sålänge jag slipper laga!) så trots att jag hade saker att göra hemma stannade jag en stund och åt. Väldigt gott! Det är sånt man har grannar till.

Sen gick jag de sista 10 meterna hem och packade min väska för imorgon em åker vi till Gävle hela kontoret!

Dagen flög iväg

Publicerad 2016-08-23 23:13:10 i Allmänt,

Den här dagen bara flög ju förbi. Visserligen superlångsamt men vill ändå påstå att den flög lite.

Tänkte jobba länge, men sista timmen satt jag verkligen bara och snackade med Seldis. Går ju inte debitera skitsnack, så det var lika bra att gå hem.

Gick hem och tänkte diska (tro fan att jag inte diskat efter bakningen i helgen än) och städa (har inte vikt tvätt från när jag tvättade förra veckan) men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Så jag såg på serier istället och nu ska jag sova. Får väl se hur det blir med den saken.

Skor

Publicerad 2016-08-22 22:41:48 i Allmänt,

Kunde inte sova i natt. Vaknade kl 2 och stirrade i taket. Känns som det är många sådana nätter på sistone. Är jag orolig över något? Stressad? Ledsen?

För att muntra upp mig själv gjorde jag något dumt efter jobbet. Jag köpte skor! Vinrödabruna. Jag är så värd det.

... de är mycket rödare i verkligheten.

Skor? Behövde jag verkligen nya skor? Nej, jag behöver nya långärmade tröjor. Men jag köpte i alla fall bara ett par skor.. Ducky försökte övertala mig att köpa två.

Hamburgare

Publicerad 2016-08-21 22:34:50 i Allmänt,

Idag gjorde jag, om möjligt, ännu mindre än ingenting. Knappt lönt att kliva ur sängen ens.. men syster och grodan övertalade mig. Typ. Det var sommar ute så jag kände mig tvingad att gå ut och njuta av värmen ändå. När jag kom hem igen så mindes jag värmen inomhus.. varför satte jag upp de där rullgardinerna om jag inte tänkte använda dom?!?!

Till middag åt jag hamburgare på Max. Ensam. Än så länge är det typ enda stället jag är bekväm med att sitta ensam och äta. Ganska fånigt ändå.. varför skulle det vara konstigt att sitta ensam och äta?

Ingenting

Publicerad 2016-08-21 00:04:49 i Allmänt,

Idag har jag verkligen inte gjort någonting alls. Jag bakade i och för sig en kolapaj. Men jag diskade inte efter mig så där har jag något att se framåt emot imorgon.
Själva kolan i kolapajen blev fantastisk. Jag misslyckades däremot med pajdegen.. hur?!

När jag var ute och gick hamnade jag i en rolig situation med en kille. Vi hade typ gått om varandra en bra bit, vi var på väg åt samma håll. Till slut stannade han, väntade in mig och sa att eftersom jag uppenbarligen förföljde honom så kunde vi väl lika gärna ta sällskap och prata istället. Superkul. Han fick mitt nummer sen.

Det är ungefär allting som jag gjort idag. Nöjd med dagens insats.

Fredagkvällen

Publicerad 2016-08-20 14:26:20 i Allmänt,

HELG! Tyvärr känns det urtrist. Har haft saker planerade varje helg senaste veckorna men denna är helt oplanerad och det känns... TRIST.

Igår efter jobbet mötte jag och Brånis upp Martin, Moa och Ida och åt mat på Malmöfestivalen (såklart!). Sista kvällen igår och jag åt Arepas. Det var gott, klart en bra avslutning. Nu blir det ingen mer festivalmat. Nu kanske jag borde börja laga egen mat istället? Eller inte. Säg till om ni har en måltid över. Jag är fantastisk som middagssällskap.

Efter festivalkäk gick vi till Brewdog och drack öl (JAG drack öl tillochmed), sedan gick vi till Fagans och drack mer dricka och sist gick vi till Pickwick för en sista drink. Det var fantastiskt väder hela kvällen!
Det blev inte så sent, jag var hemma precis lagom till finalen i fotboll. Såg början av matchen men råkade jag visst blinka superlångsamt för plötsligt hade 78 minuter av matchen gått. Så då gick jag och la mig istället.

Två middagar

Publicerad 2016-08-18 23:55:21 i Allmänt,

Ännu en dag i vår lilla stad. Malmö!
Idag blev jag uppringd av en person som skällde ut mig. Jag var uppenbart sämst (min tolkning av hennes ord) och hon borde rentutav prata med min chef om det inte blev bättring (hennes faktiska ord). Kul. Jag snäste tillbaka och sa att hon också var kass på sitt jobb (fast med andra ord förstås).

Efter jobbet gick jag direkt till malmöfestivalen och åt empanadas. Svingod! Gick hem och träffade grannen och övertalade honom att vi skulle gå på festivalen. Så vi gick dit och åt tacos. Och sen åt vi mini-munkar.

Jag åt alltså två middagar idag. Helt okej.

Värd mitt pris

Publicerad 2016-08-17 23:04:01 i Allmänt,

Jourtelefonen idag! Har ni saknat den? Det hade i alla fall jag, men det kändes inte jättekul ändå. Många bittra människor. En person avbröt mig mitt i en mening och sa "men LILLA Linda, nu lyssnar du på mig!". Jag slutade lyssna därefter.

En annan konversation:
"Så vadå, 35 000 kr är helt normalt för ett sånt här ärende?"
"Ja. Helt normalt."
"Det är ju helt rubbat. Sinnessjukt. I såna fall kommer jag häva köpet och strunta i marken."
"Okej."
Sen la hen på. Vad skulle jag gjort? Bönat och bett dom att skicka in en ansökan och pratat på kostnaden? Skärp er!

Nu tar vi det här en gång för alla:
Ja, våra kostnader låter väldigt höga och jag förstår att det är stora summor pengar för många personer. MEN, det ligger väldigt mycket arbete bakom varje ärende. Utredningar, funderingar, efterforskningar, diskussioner, beräkningar och mycket annat som fastighetsägare aldrig ser att vi gör. Vi tar bara betalt för den tid vi lägger ner i ett ärende och om ni såg hur mycket tid vi faktiskt lägger ner så skulle ni förstå. Och anledningen att vi lägger ner så mycket tid är för att vi följer lagen. Är ni missnöjda med hur vi arbetar eller vår timkostnad så får ni gärna ta upp det mer er närmsta riksdagsman. Tack.

Blev inget käk på Malmöfestivalen ikväll, det var för långa köer när jag kom dit. Istället köpte jag mini-munkar...

Tacos

Publicerad 2016-08-16 23:32:13 i Allmänt,

Dagen blev lyckligtvis lite bättre än vad jag trodde i morse. Vi var ett stort gäng som åt lunch på Vapiano, det räddar vilken dag som helst. (Emil sa att jag ger folk orimligt höga förväntningar på Vapiano. SÅ bra är det inte.)(Jo, det är det.)

Mycket annat går åt pipsvängen. Saker jag struntat i att göra tidigare i sommar har tydligen inte löst sig själv under mina två veckors semester. Skumt. Det brukar det väl alltid göra annars? Prokrastinering 4 Life.

Efter jobbet var jag och Jullan på Malmöfestivalen och åt middag. Halluomi-tacos. Det kan rekommenderas!

Trött

Publicerad 2016-08-16 08:08:20 i Allmänt,

Det är någon som ringer på min dörrklocka. Den är kopplad till min mobil, så oavsett var jag är så ringer min mobil om någon ringer nere på porttelefonen. Någon ringde när jag var på Malmöfestivalen igår. Jag bara öppnade porten.

Men sen när jag somnat igårkväll, vid midnatt, så ringde det igen. Samma jävla person!! "Hej Linda, jag försöker ta mig in till Therese!". Jag blev väckt och blev skitförbannad. "JAHA? Men ring henne istället då! Varför ringer du mig?" och så slängde jag på luren utan att låsa upp porten......

Imorse gick jag till jobbet utan linser. Hann nästan halvvägs till stationen innan jag fattade att jag såg dåligt. Vände om igen. Missade 07:53-tåget därför och fick sitta på stationen i en kvart och glo.

Det går bra. Riktigt bra humör nu på morgonen.

Semestern är slut

Publicerad 2016-08-15 23:34:08 i Allmänt,

Igår fikade jag med Lillasyster innan jag tog tåget hem till Malmö. Blev så chockad på tåget, det bara hoppade över Linköping, Nässjö och allt annat och körde direkt till Alvesta som första stopp. Det var liksom ett snabb-snabbtåg. Tre timmar tågresa utan att enda stopp. Och därefter var det bara en timme kvar hem. Snyggt gjort SJ.

Hade svårt att somna igårkväll så istället kollade jag på serier (The Fosters). Somnade alldeles försent och fick bara 5,5 timme sömn i natt. Rejält pigg och glad när jag begav mig till jobbet. Första dagen tillbaka efter semestern. Alla andra var tillbaka också, så jag blev nästan överstimulerad av allt sällskap i landskapet. Idag var Jullans första dag också. Hur lycklig är inte jag då tror ni, när jag får jobba med så många av mina vänner?

Emil som normalt jobbar i Jönköping var hos oss idag också. Efter jobbet åt han och jag minimunkar på Malmöfestivalen och sen mötte vi upp Pettersson-Johnsen och Maggan och spelade Shuffleboard. Förjäkla kul. Sedan gick vi allihop tillbaka till Malmöfestivalen och åt mat! Fler munkar väntar imorgon...

Känns både lite deppigt och väldigt skönt att vara tillbaka på jobbet och få rutiner igen. Av mina två veckors semester så har jag varit på konserter på sex av kvällarna. Musik-semester uppenbarligen. Konstigt för någon som är så musikefterbliven som jag..
Och hela denna vecka är det malmöfestivalen. Inga roliga artister men jag är ändå bara ute efter munkar, godis och testa gott käk (pulledporksandwich idag. Siktar på Halloumitacos imorgon).

Så denna vecka hittar ni mig på jobbet på dagen, festivalen på eftermiddagen och kollandes på The Fosters på kvällen.

Det är samma grej

Publicerad 2016-08-14 13:00:00 i Allmänt,

Godmorgon Världen!
Klockan är 12 på dagen och grabbarna har äntligen vaknat. Jag har varit vaken sedan kl 10 och spelat Candy crush..

Igår hade vi riktigt toppenväder, varmt och soligt. Vi firade med att hyra lastbil och köra och köpa soffa via Blocket. Fick se en fantastisk fin lägenhet på Östermalm.. den alltså!

Efter soffbärandet åkte vi in mot stan och åt hamburgare på Vigårda. Och sen till Stadion för att se Veronica Maggio! Väldigt bra konsert. Framförallt var det fantastiskt väder. Jag har egentligen aldrig lyssnat på Maggio innan, men hade pluggat in en hel del innan nu. Var väldigt bra. Håkan Hellström gästade på slutet, alla blev helt i extas. Herregud. Jag bryr mig verkligen inte om Håkan, men det var ju åtminstone fantastiskt stämning på stadion.

Efter 2,5 timme konsert gick jag, Abbe och Skalman in till stan och satte oss på en bar. Och sedan åkte vi till gamla stan och besökte ännu en bar. Klockan var 2 på natten och vi satt ute i sommarnatten på en uteservering. Perfekt avslut på semestern. Vi var hemma och la oss halv 4, det är därför grabbarna sovit till nu. Vi ska käka pizza nu och sen ska jag se om jag kan hitta min lillasyster nånstans här i staden.

Stockholm, fredag

Publicerad 2016-08-13 02:02:03 i Allmänt,

HEJ HUVUDSTADEN!
Jag lämnade Malmö 07:11 imorse. Fy helvete vad jag var trött. Jag somnade inte förrän sent så fick knappt 5,5 h sömn... men jag sov på tåget. Sedan åt jag frukost och började se en ny serie (The Fosters) eftersom jag såg klart House igår.

Framme på Stockholm C väntade jag in Abbe som kom 45 min senaste från en annan del av Sverige. Vi gick och lunchade på tredje bästa stället (första och andra dög inte åt Abbe). Sedan satt vi på Espresso House till Skalman slutade jobbet och hittade oss.

Vi gick och köpte varsitt par jeans (de där jag skulle köpt igår, hittade de här. Var en särskild modell jag letade efter. Efter det åkte vi hem till Skalman där vi snackade, bytte låt för ofta och spelade SVEP. Vi gick och åt thaimat också. Frida kom hit efter en lång stund, då gick vi till en bar i närheten. Nu är vi trööööööötta.

I wanna be you

Publicerad 2016-08-12 00:00:03 i Allmänt,

Idag har jag varit effektiv! Ja, relativt åtminstone.

Jag tvättade 6 maskiner tvätt. Inte fullproppade, SÅ mycket kläder har jag inte. Jag passade på att tvätta lakan, handdukar och bordsduk också. Men jag har även ömtåliga kläder som måste tvättas på det mildaste programmet som finns. Hade varit enklare att handtvätta. Vem gör ens såna plagg som måste tvättas separat? Och viktigare - varför köper jag det?!!

Man kan även ifrågasätta min effektivitet mellan de olika maskinerna (har bara två maskiner samtidigt). Men jag upptäckte att ett tvättprogram är exakt lika långt som ett House-avsnitt. Produktivt.

Jag har även gått en sväng på stan. Skulle köpa linsvätska och jeans. Jag kom hem med nya skor.
Livet fungerar så ibland.

Ikväll mötte jag upp Ducky i pildammsparken och lyssnade på Billie The Vision and the dancers konsert. De är för jäkla bra. Och sångaren är fantastisk rolig. Ni skulle hört historierna han berättade.

Nu är klockan mycket. Jag har packat min väska för imorgon åker jag till Stockholm för att se Veronica Maggio. Jag undrar varför hela min semester gått åt till konserter av olika slag, när jag i vanliga fall aldrig lyssnar på musik?!
Tåget går 07:11 imorgon. Jag borde verkligen sova.

"Jäklar vad gammal och tjock Yohio har blivit"

Godkväll Malmö!

Publicerad 2016-08-10 23:06:07 i Allmänt,

Nu är jag visst tillbaka nere i Malmö. Jag betalade 20 kr extra för att få åka första klass på SJ snabbtåg hit. Löjligt billig extrapeng och så värt det.(egentligen betalade jag även 70 kr extra för att slippa Veolias snälltåg). Säga vad man vill om SJ men tåg kan de.

I 1klass får man gratis muffins. Hur många man vill. Ni förstår kanske vad jag gjorde hela tågresan?
Det var dessutom nästan helt tomt i 1klass-vagnen vilket innebar dels ännu mer muffins till mig men också att det var så lugnt och skönt och jag bredde ut mig över tre säten och tog en middagslur idag också.

Mm, jag hade en bra tågupplevelse idag, som ni märker.

Har dessvärre inte gjort någonting annat förutom det idag. Kom hem till lägenheten och den såg ju ut som när jag lämnade den, som tur är. Min ena avokadoplanta har däremot gått HELT bananas och vuxit helt knasigt.

Den bara "ååh, jag växer som en rak pinne typ dubbelt så långt nu och skjuter ut lite blad där, det blir snyggt".

Karameller

Publicerad 2016-08-09 22:46:23 i Allmänt,

Idag har jag hälsat på Farmor, ätit mat på subway, hälsat på Sylvia och köpt karameller på Mariannelunds karamellkokeri.

Jag älskar att köra bil! Så om någon har en bil till övers någonstans så önskar jag mig det i julklapp!.

Händerna upp i luften

Publicerad 2016-08-08 23:17:15 i Allmänt,

Eftersom Mamma jobbade hela dagen idag och jag hade viss brist på annat att göra här i Vimmerby så tog jag bilen och åkte ut i skogen. Mötte upp storasyster som var på äventyr med ett helt gäng. Jag snyltade på deras brunch och fick sedan egentid med grodan! (Vet inte varför Frode fått det namnet av mig?)

Sedan körde jag hem igen, i spöregnet, och spenderade resten av dagen i soffan. Jag sov tillochmed en stund. Blev kanske inspirerad av grodans middagslur?

Jag hjälpte också Pappa med lite tekniska bekymmer. Det konstiga var att det var JAG som fick tekniska bekymmer. Ingenting på mobilen fungerade!

Nu ska jag sova så jag orkar göra spännande Vimmerby-saker även imorgon!

Jag saknar det som inte finns

Publicerad 2016-08-07 22:33:43 i Allmänt,

Ikväll mår jag liksom lite som jag själv förtjänar. Tre dagars fest tar ut sin rätt. Nu ligger jag i soffan hemhemma i Vimmerby, Mamma och jag. Visste ni att det tar fem freaking timmar att åka kollektivtrafik mellan Ulricehamn och Vimmerby?

Sista dagen på U-port igår började med brunch tillsammans med ett stort gäng hos MattAnna. Det är tydligen en sån tradition att en reporter var där och gjorde ett reportage. Så om ni kollar Borås Tidning så är jag på framsidan i dagens tidning. Life goal.

Efter brunchen gick det utför. Kan ha varit en dålig idé att påstå att jag kunde supa Erkan under bordet - speciellt när han är typ dubbelt så stor som mig och Jakob, som "hjälpte till", är bartender. Ni hör ju. Behöver jag ens förklara? Jag är för gammal för spritfest.. men det var dom också! Tror vi förlorade allihop.
Mattias och Per gick upp och tittade på en film, jag la mig och sov bredvid dem en timme. Haha, inte en av mina stoltaste stunder.

Därefter var jag fit for fight igen. Jag och Pettersson gick och kollade på Danny Saucedo. Det var amazing kan man säga. Hela kvällen var väldigt rolig. Jag pratade politik, åt mer smålandsrullar, fick lära mig allt om att jobba i militären och blev nedtrampad på Panda da pandas konsert. Det blev extremt mycket fuldans också. Härlig helg! Tack Pettersson-Johnsen för att jag fick hänga med.

Banankontakt

Publicerad 2016-08-06 02:43:52 i Allmänt,

Det ringer i öronen, knäna värker och huvudet dunkar. Vi mår bra, yes, vi mår bra!

Allt tyder på en riktigt bra dag. Jag har uppnått ett livsmål genom att besöka Grönehög och bada i Köttkullasjön. Det sistnämnda krävde rejält med viljestyrka eftersom det var svinkallt! (Men blev alltså mitt tredje bad i sommar! Snart rekord.)

Sedan har det blivit pizza, tequila, Electric Banana Band, Smålandsrullar, Movitz, Bo Kaspers orkester, tequila, The Hives och sådär.. tror inte det blev rätt ordning, men ni fattar grejen. Vi har haft skoj idag.

Jag hör vad du säger

Publicerad 2016-08-05 09:15:34 i Allmänt,

Det är fredag och jag har förflyttat mig till Ulricehamn, av alla ställen.

I onsdags mötte jag upp Sofie1 Malmö C. Vi lunchade på Vapiano och shoppade lite tills Ducky och Pettersson slutade jobba och kom och fikade med oss. Vi satt sedan och snackade hela dagen, gick sen hem till mig allihop och lagade tacos och pratade ännu mer. Så härligt! Är så himla roligt att kunna ses ibland och kunna uppdatera sig på allt.

Igår, torsdag, hämtade Pettersson-Johnsen upp mig och Sofie1 med bilen och så åkte vi och lämnade av Sofie1 i Halmstad, kollade hur fint de gjort i lägenheten och åt supergod pizza till lunch. Sedan åkte vi andra tre vidare till Ulricehamn. Här är det nämligen U-port, en musikfestival i tre dagar. Så det är all-in som gäller nu. Ikväll blir det tequila. Igår åt vi tacos (ja. Blev två dagar i rad för mig) och sedan drack vi drinkar nere på området.

Jag sover på en luftmadrass. Visserligen i ett eget rum men det är ändå sjukt obekvämt. Får helt enkelt inte sova så mycket!!

Mitt i semesterveckan

Publicerad 2016-08-03 11:12:28 i Allmänt,

Godmorgon världen!
Igår storstädade jag min lägenhet. Med nyrensat avlopp så kan man lika gärna gå all-in på resten också. Jag bytte påse i dammsugaren och jäklar vilket drag det blev på den då. Ahaaa, det är så man gör!

Jag somnade inte förrän kl 1 i natt. Där ser ni hur snabbt semestern förstör mina rutiner..

Hur som helst. Idag kommer Sofie1 ner från Halmstad för att hänga med oss Malmöiter. Kommer bli riktigt kul!

Andra sidan

Publicerad 2016-08-02 16:27:19 i Allmänt,

Jag har semester. Det innebär mest att jag vaknar kl 8, går upp och duschar kl 10, går och lägger mig igen kollar serier tills jag blir hungrig och då går jag ut och äter lunch och stirrar på folk som lever sina liv.
Helt okej underhållning.
Jag har även rensat avloppet i badrummet och hängt upp en rullgardin (bara en kvar nu). Extremt händelserika dagar, som ni förstår. Jag var på utomhusgympa på Ribban igår, funderar på att springa orientering idag.. men mina knän har gjort ont sedan i lördags. Båda två, denna gång. För mycket semester uppenbarligen.

I lördags var det 90-talsfest. "Vi som älskar 90-talet". Det var grymt kul, även om det spöregnade varvat med strålande sol. Vi började med att käka brunch hemma hos Pettersson-Johnsen, sedan hängde vi i parken och hade världens nostalgitripp. Vi hann precis dit för att se Dr. Bombay, vilken lycka! Annars var Vengaboys och E-type allra bäst faktiskt. Så vi hade 12 timmar med sol, regn, dricka och halvkass musik. Hur kan det ha varit annat än succé?

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela