Dålig tågkarma

Publicerad 2016-10-29 23:34:51 i Allmänt,

Jag och mina tågresor!!
Eller, tågresan idag gick bra. Vi kom fram till Nässjö i tid. Men därifrån blev det konstigt..
Det konstiga här är att jag är helt säker på att jag vaknade i natt av att mobilen vibrerade och jag läste att mitt tåg var inställt. Men när jag vaknade imorse fanns inget sådant meddelande..

Väl framme i Nässjö såg jag att mitt tåg till Eksjö var inställt och ersatt med buss (synsk???). Det hade inte varit ett problem om det inte var så att ersättningsbussen meddelade att han skulle köra via två mellanstationer. Va? Men inte en chans att jag hinner till anslutande bussen i Eksjö. På vardagar kör de ersättningsbuss direkt, utan stopp, men inte på helger. Nähäpp.

När jag klev på bussen hörde jag en äldre dam prata om exakt samma problem med busschauffören så jag satte mig hos henne för att vi skulle lösa det ihop. Tanten ringde länstrafiken men de sa bara att de inte kunde hjälpa oss. Vi fick vänta två timmar på nästa buss eller ta taxi.

Jag och den gamla tanten (damen?) sa vi skulle dela en taxi eftersom vi skulle åt samma håll. Men när vi kom fram till Eksjö märkte vi att taxibolaget har stängt på helger. (Småstadsproblem).

Tanten ville verkligen inte "stå här ute i kylan" så hon ringde sin man som körde och hämtade oss. De bodde i Ingatorp vilket är typ halvvägs till Vimmerby. Den här supergulliga lilla tanten sa att jag fick åka med dom hem till Ingatorp istället för att stå och frysa i Eksjö. Haha, jag dör så gullig!

Jag ringde och bad Pappa möta oss i Ingatorp. Eftersom vi kom dit först så tackade jag så hemskt mycket för skjutsen och tänkte kliva ur bilen. Men den äldre mannen ropade "NEEJ, för guds skull, du kan inte stå ute och vänta! Sitt kvar i bilen, vi stannar här tills din pappa kommer". Dröjde bara ett par minuter, men med hela resan bakom oss så kan jag nu hela deras livs historia. Ett gulligt gammalt par.

Lätt en av mina bästa hemresor.

Väl hemma fick jag krama mamma, pappa, Janna, Jörgen och Frode. Mamma bjöd på god middag och jag lekte med en övertrött Frode, så himla hysteriskt rolig!!

Nu jäklar ska här sovas och imorgon ska vi gå på marknad i Astrid Lindgrens Värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela