Mueang Boran

Publicerad 2018-01-26 22:12:10 i Allmänt,

Idag klev vi upp rekordtidigt, redan kl 9. Nu vet ni, nu vänder det. Jag sover dock väldigt dåligt om nätterna. Sängen är skön men pga den dåliga AC:n är rummet konstant fuktigt. Svårt att sova när allting är klibbigt.. dessutom låter fläkten något så vansinnigt. Nästan så man lika gärna kan stänga av om den ändå inte hjälper? 

Efter en stadig frukost från 7-eleven tog vi Skytrain till det vi trodde var ändhållplats. Men det visade sig att de visst byggt ut ytterligare några stationer.. (verkar gå lättare med markåtkomst här än i Sverige?)(Nörd). Från det vi trodde var ändhållplats men som inte var det tog vi taxi till Mueang Boran. Jag hade lite svårt att få taxichauffören att förstå vart vi ville men till slut verkade han fatta. Det är lite charmen med taxiresor tycker jag, att chansa lite hejvilt på att chauffören förstår. Än så länge har det funkat i 99/100 fall för mig här i Thailand. Enda gången det blev fel var förra året i Krabi när jag skulle till River View Hotel men chauffören körde till Krabi River Hotel. Så nära.. 

Hur som helst. Helt rätt blev det idag och vi var framme på Mueang Boran - Ancient Siam. Det är världens (okänd källa) största utomhus museum. Ca 80 hektar stor park med kopior av historiskt viktiga thailändska byggnadsverk. Är man intresserad av thailändsk historia är detta en jävla guldgruva. Är man inte intresserad så kan man strunta i audioguiden och istället cykla runt så som jag och pappa gjorde i över 3 timmar och vara galet imponerad ändå. Det här stället är otroligt vackert. Cykelhyra ingår i biljetten. Man kan annars hyra en liten golfbil men ingen av oss vågade köra. 

Det var stekhett men vi var där rätt tidigt. Förvånad att vi överlevde över tre timmar. Vi pausade för lunch också. Någon råkade (?) byta pappas cykel så vi fick en extremt trögtrampad en. Jag tog den resten av vägen och höll på att avlida. Motstånd på cykeln är ju liksom det sista man vill ha efter att ha cyklat runt i 3 timmar i över 30 grader värme. 
Fantastiskt besök ändå. Får tyvärr inte upp alla bilder... en annan dag får ni fler. 

Efter att ha suttit en stund kom äntligen en taxi vi kunde ta tillbaka till stan. Vi tog sen Skytrain till Lumphini Park och la oss vid vattnet och vilade en stund. Sedan åkte vi hem och vilade en stund innan vi gick och åt middag på ett superpopulärt ställe som heter Hungry Nerd. Igår var det kölista för att få ett bord. Vi var där tidigt idag. Maten var god. Knappast  värd att köa för. 

Efter maten gick vi hem och vilade och nu ska vi sova. Jag har väldigt ont i halsen. Ett spinningpass i extremhetta kanske inte var det bästa? Imorgon flyger vi tillbaka till Phuket. Jag har bokat ett hotell med pool, precis framför havet. Minimerat alla avstånd! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela