Adler (Sotji)

Publicerad 2018-06-23 13:16:08 i Allmänt,

Vi är i Sotji! Närmare bestämt i Adler, som jag tror är en del av Sotji. Lite oklart. Eventuellt kan det vara något liknande som Stor-Stockholm. Att man är i Solna men säger Stockholm. Haha. Sjukt bra jämförelse. Rätta mig gärna om jag har fel.. om någon av er kan någonting om Adler och Sotji. 

I Adler är vi. Det är här Sverige-Tyskland-matchen kommer spelas ikväll. Vi flög hit i förrgår efter att ha turistat som tokar i Moskva. 

Adler ligger ca 140 mil söderut från Moskva, det ligger vid Svarta Havet. Vi bor ett par hundra meter från stranden. Moskva var varmt men här i Adler är det varmare. Kvavt och klibbigt! Det var därför väldigt skönt med regn och åskoväder i natt, det känns lite lättare idag! 

Igår, efter att ha turistat på Olympic Park, firade vi midsommar tillsammans med massa andra svenska supportrar. Det ordnades en midsommarstång och Sportbladet bjöd på midsommarmat. Det är fantastisk stämning här nere!!

Ryssarna är urusla på engelska. Det värsta är att de inte ens försöker. De fortsätter mala på ryska och försöker inte ens gestikulera eller peka.. Men hotellet vi bor på hade en supergullig receptionist, hon är typ den enda som faktiskt försökt kommunicera. Hon använde google translate när vi försökte checka in på kvällen men det blev ändå något missförstånd så då hämtade hon en annan gäst (tror jag han var?) som kunde lite engelska och fick hjälpa till att tolka. På dagarna har de en tolk anställd!! (På den nivån är deras engelska alltså..) 

Trots usel engelska så har vi ändå träffat många trevliga personer också. Man får en del uppmärksamhet och får ställa upp på foton och selfies, speciellt när man har supportertröja på sig! Som sagt, det är bra stämning här! 

Nu ska vi gå en runda mellan regnskurarna. Håll tummarna för att det slutar regna till ikväll och framförallt att Sverige plockar poäng! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela