Moskva, Ryssland.

Publicerad 2018-06-20 02:02:18 i Allmänt,

Hej och välkomna till #SemesterLinda. 
Jag är förkyld och trött. Härlig start! 

Flygresan hit gick bra. Jag sov större delen av vägen. Flygresan tog 2,5 timme. Framme i Moskva lyckades jag välja den långsammaste passkontrollanten av dom alla. Detta är jag säker på eftersom när jag kom ner till bagagebanden så var mitt flyg borta från skärmarna och min väska stod ensam i ett hörn. Jag var sist dit. Sist av alla. 

Det var skyltat på engelska till Aeroexpress som är tåget in till stan. Men biljetten till tåget köpte jag på ryska. Kortmaskinen hade rysk text, med kyrilliska bokstäver, så jag bara slog in min pinkod och chansade på den gröna knappen. 

Efter det finns typ inte en enda skylt på engelska. Allt är kyrilliska alfabetet. Det är inte helt enkelt att åka kollektivtrafik när du inte vet varken hur din station stavas eller hur det uttalas. Jag tog aeroexpress till stan och med hjälp av google maps lyckades jag byta till metro och sedan till spårvagn. Och sen var jag framme på hotellet!! Uttorkad och hungrig. Jag hittade en vattenautomat i hallen så jag svepte vatten och sen åt jag en påse godis i sängen i vårt rum som helt saknar aircondition. Här är kokhett. Men det är ett fint rum i alla fall. Mange kom tillbaka från turistandet efter nån timme och då gick vi till hotellets restaurang och åt mat och såg Ryssland-Egypten på TV med personalen. Vi var de enda där. 

Maten var väldigt god! Rummet är väldigt varmt. Jag är förkyld.
Semester!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela