Allt ni har missat

Publicerad 2018-05-03 23:33:53 i Allmänt,

Vilken dag jag har haft idag! Jag har tillbringat över 5 timmar på akutmottagningen. Otur att jag inte åt lunch innan jag gick dit.. 

Det började med att jag ringde vårdcentralen eftersom jag fortfarande har väldigt ont i armen/axeln. Sjujsköterskan tyckte att "äsch, du kan ju röra på den" och bokade bara in mig till sjukgymnast. Jag åkte in till sjukgymnasten, en otroligt trevlig och förtroendeingivande kille. Efter undersökning tyckte han att jag i första hand skulle se till att utesluta ruptur (dvs bruten arm eller brustna leder, senor, muskler eller vad det nu är som finns i axeln/armen som kan gå sönder..) innan han hjälpte mig med sjukgymnastik, så vi inte hade sönder något ännu mer. Ja, It Made so much sense när han sa det. 

Så då var det bara för mig att bege mig till akutmottagning istället. Jag började med akutrummet,där jag fick sitta i nästan en timme för att anmäla min närvaro. Därefter blev jag hänvisad till Ortopedakuten. Väntrum nr 2. Där fick jag sitta i typ en timme tills det kom en läkare och snabbt kände på mig och sa "jag tror ingenting är brutet. För att du inte ska få vänta hur länge som helst så skickar jag dig till röntgen nu direkt och sen pratar vi och undersöker mer efter det". 

Alltså fick jag förflytta mig till väntrum nr 3 - Röntgen Akut. Där fick jag sitta i typ en timme innan jag blev röntgad, blev röntgad i en minut och sen fick jag sitta i samma väntrum i en halvtimme till. Sedan meddelades att jag var färdig på röntgen och fick gå tillbaka till väntrum nr 2 (ortopedakuten). 

Tillbaka i väntrum nr 2 tror jag att jag satt i nästan 1,5 timme. Jag misstänker att jag ramlade lite mellan stolarna där, kommunikation mellan röntgen och ortopeden verkar inte varit hundraprocentig (jag tjuvlyssnade på sköterskorna). Till slut fick jag äntligen gå in i ett undersökningsrum... och vänta lite... 
Fick sedan träffa en läkare, som var trevlig och ordentlig. Han klämde och kände på armen och lät mig göra massa konstiga rörelser bara för att konstatera att allt såg bra ut. Röntgen visade inget konstigt alls men uppenbarligen har jag väldigt ont vid vissa rörelser. Han tror inte på någon större skada utan det tycks vara två av musklerna vid axeln som tagit stryk. Han skrev ut smärtstillande till mig och sedan fick jag gå hem. 

Trots lång tid på akuten med massa flängande hit och dit så är jag rätt nöjd. Alla jag mött har varit mycket sympatiska och omtänksamma vilket gjorde den långa väntan lite mer hanterbar. Det känns också väldigt skönt att veta att det inte är något allvarligt fel på armen, även om jag gärna tagit en quick-fix.

Bra dag idag. Som ni förstår fick jag mycket gjort på jobbet.. 

Jag hade även här tänkt berätta vad som hände på Valborg. Oj, det var så mycket som hände!! Jag hade väldigt kul, för det mesta. Men inte på natten när vi åkte fram&tillbaka mellan Lund och Malmö.. 
Men jag är väldigt trött efter att ha suttit still i väntrum hela dagen. Helt förståeligt. Ni får helt enkelt fantisera ihop en egen story över vad som hände på Valborg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela