Vägrar skämmas

Publicerad 2013-10-29 10:23:22 i Allmänt,

Hej världen! Stormen Simone har dragit förbi. Jag var ute igår eftermiddag och blev faktiskt rädd. Här utanför på innergården har två träd fallit omkull. Men idag är det vindstilla (Lundamått) och solen skiner! Jag ska strax bege mig till Trafikskolan för min första körlektionen. Aldrig tidigare i mitt liv har jag känt att jag saknat ett körkort. Anledningen till att jag ska ta det nu är för att jag vet att det kommer bli förbannat svårt att jobba som förrättningslantmätare om ett år om jag inte får köra bil. Men jag vägrar ändå skämmas över att vara 24 år och utan körkort. Varför skulle jag? Varför blir folk så chockade över det faktum att jag inte har ett körkort?! Hur som helst, önska mig lycka till nu och be alla cyklister hålla sig inne!

Godmorgon

Publicerad 2013-10-26 07:47:30 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!
Tentan i torsdags kändes bra, så nu vet ni det!
Igår åkte jag lite tåg och lite buss så nu är jag i Vimmerby.
 
Idag är jag uppe och vaken och pigg och allt sånt där, för jag ska skriva högskoleprovet. För att jag vill.
Men det känns kanske liiiiite korkat att dricka så mycket vin igårkväll som jag gjorde. Så himla pigg är jag inte just nu.
Men det var det värt. Lätt värt det. Jag och Cim delade en flaska vin. Väldigt roligt! Och vad vi pratade!!
 
Så nu ska jag piggna till, stretcha ryggen och gå och skriva prov i 8 timmar HÄRLIGT!

Delphivrålet

Publicerad 2013-10-23 23:36:39 i Allmänt,

En superkonstig tradition som går ut på att studenterna på bostadsområdet Delphi öppnar sina fönster kl 23:00 och vrålar ut sin ångest under tentaperioder. Delphivrålet. Konstig tradition.
Jag skrek ikväll!

Migränanfall

Publicerad 2013-10-22 23:33:38 i Allmänt,

Jag gick från tentan, utan att överdriva, långt före någon annan. Men det behöver inte betyda något. Jag brukar nästan alltid gå först.
Tentan kändes ändå bra. Jag tror faktiskt att jag klarade den. Och gör jag det så ska jag vara JÄVLIGT nöjd för jag vaknade nämligen kl 6 imorse med migrän.
MIGRÄN? PÅ EN TENTADAG? TACK FÖR DEN!
 
Och inte nog med det - jag hade ingen värktablett hemma (förutom Diklofenak mot mitt onda lår/rygg, men det visade sig vara totalt verkningslöst mot migränen. Du hade rätt, Mamma!). Så det blev till att skriva tenta med migrän.
Kan vara därför jag gick lite extra tidigt därifrån också.
 
Resten av dagen fick jag inte gjort ett endaste litet dugg. Mådde riktigt piss idag i varenda liten nervtråd i hela kroppen. Det är synd om mig ibland.
 
Nu blir det sängen och imorgon blir det nya tag inför nästa tenta!

TJENARE vad jag är trött

Publicerad 2013-10-21 22:49:12 i Allmänt,

Jag är SÅÅ trött.
Det är det typiska tenta-vecka-syndromet. Oavsett hur mycket jag sover så blir jag aldrig pigg.
Jag tror att det har att göra med att det är för mycket information som vill in i hjärnan samtidigt. Det blir trafikstockning helt enkelt. Så piggheten får liksom inte plats.
 
Idag var jag i skolan prick kl 8. Trodde det behövdes för att få plats, men tydligen inte. Men lite extra pluggtid har ju aldrig skadat någon! (Förutom min pigghet.)
Jag pluggade till kl 17, sen gick jag till ICA för att köpa en macka att äta. Efter det tillbringade jag 3 timmar på trafikskolan (!). Chock. Jag vet. Som om jag inte hade nog med information att ta in i hjärnan redan.
Men jag har nu gått halvrolig "introduktionsutbildning" så jag får övningsköra privat. Vilket ju passar utmärkt eftersom Jonte också gick kursen idag (så han får vara handledare) och som av en slump (det är ingen slump egentligen) så får vi gemensam vårdnad om en bil om en vecka!
 
Perfekt.
Med all denna kunskap från idag - tentaplugg och körskola - ska jag nu krypa ner i sängen och sova.
Bara för att (antagligen) vakna inte alls utvilad imorgon bitti och skriva TENTA.
Jajamen. Tenta imorgon. Godnatt.

Release the Kraken!

Publicerad 2013-10-20 20:52:15 i Allmänt,

Idag har det blivit skola hela dagen också.
Jag har blivit kallad både T-rex och Kraken idag .. Jag kanske borde försöka vara lite snällare mot folk?

Var det någon som sa helg?

Publicerad 2013-10-19 20:23:56 i Allmänt,

Mitt förra inlägg var bara en pik till Pettersson för att hon pikar mig för att jag inte bloggar. MEN URSÄKTA, jag har ju tentavecka?!
Ja, okej, och så är jag lat också.
 
Mitt lår känns bättre idag. Det kändes inte alls bättre imorse men sen har det känts bra hela dagen.
Sen om det beror på att jag stretchat och gjort ryggövningar superflitigt hela dagen eller om det beror på mina nya värktabletter jag provar... Eeh.. det vet man liksom inte.
Men bättre är det iaf!
 
Jag har hur som helst suttit i skolan från kl 9 till kl 18 idag. Fått massor gjort och har faktiskt känt att jag lärt mig saker. Härligt!
 
Måste också nämna att jag igåreftermiddag träffade Lars! Min "brorsa"! Han hade vägarna förbi Lund - hur är det möjligt? Han borde ha vägarna förbi här oftare.
 
Nu blir det efterlängtat käk och sen filmkväll! Någon sa att det är lördag idag.

Det där med smärta

Publicerad 2013-10-17 20:31:00 i Allmänt,

Idag var jag hos sjukgymnasten.
Fascinerande ändå, att man kan gå dit för att man har ont i låret och så får man veta att man har ont i ryggen.
 
NEJ FÖR FASIKEN JAG HAR ONT I BENET INTE I RYGGEN!!!!
.. Ville jag skrika, men gjorde inte det. Hon vet väl bäst, antar jag. Jag ska låta bli att sitta stilla långa stunder (superlätt i tentavecka.. INTE!) och göra ryggövning tre gånger om dagen. Mhmm. Och då ska det alltså sluta göra ont i mitt ben?
 
Ni förstår att jag är tveksam, va?
Men jag ska ändå försöka. Ska ge mig in helhjärtat och verkligen testa det här, och se om det hjälper. Annars provar vi något annat.

En vecka till tenta

Publicerad 2013-10-15 19:10:53 i Allmänt,

Idag har jag pluggat i sängen. Man skulle kunna tro att man är effektiv då, men det är man verkligen inte.
Så bra, då har jag testat det.
 
Tenta om en vecka. Exakt en vecka. Så borde kanske satsa lite mer än vad jag gör, men motivationen brister lite. Som vanligt. Ska till sjukgymnasten på torsdag och jag längtar faktiskt. 
 
Apropå ingenting så bakade jag kladdkakemuffins nyss. Svingott. Ökar studiemotivationen definitivt.

Bästa exkursionen

Publicerad 2013-10-14 11:17:02 i Allmänt,

Exkursionen igår var schemalagd kl 9-16. Vi var hemma redan kl 13. Skönt? Ja! Det hade väl kanske varit en rolig exkursion om vädret varit bättre och mitt höger ben inte gjort så ont.


Här var vi. Ser mysigt ut va?
vi borrade 8 meter ner i en mosse. Det var ballt!

Jag vet vad ni tänker

Publicerad 2013-10-13 09:39:52 i Allmänt,

Det är söndag. Det är tidigt (relativt). Ni tittar ut på det regniga, dimmiga Skåne och tänker "vilken fantastisk dag för en exkursion!"

Fotbollsfantast

Publicerad 2013-10-11 23:52:17 i Allmänt,

Jag har tillbringat kvällen på Glorias med fyra stycken grabbar och fejkat mitt fotbollsintresse. Mina skådespelarinsatser fick 3,5 av 5 fotbollar! Mestadels för att jag skrek när alla andra i baren skrek och för att jag gillar Isaksson. Jösses, ja, Isaksson. Vilken pudding!
En mycket trevlig kväll med hamburgare och cider och.. ja .. fotboll. Anders och Tobbe dricker öl!!!

Kan Albin skymma skärmen liiiite till?

Godmorgon Världen

Publicerad 2013-10-11 11:15:00 i Allmänt,

Idag bara kände jag att jag förtjänar att göra vad jag vill. Eftersom jag inte vill göra någonting så har jag gjort ingenting.
Eh?
Ligger faktiskt i sängen fortfarande.
Känns inte riktigt produktivt om jag ska vara ärlig, så jag får väl klä på mig nu och åka till skolan. För att äta lunch. Smart. Produktivt.

Latdag

Publicerad 2013-10-09 23:17:26 i Allmänt,

 
Så här såg det ut i min soffa tidigare idag.
Och den ser exakt likadan ut fortarande. Tusan också! Jag skulle ju städa?
Ja, men jag valde att istället diska en aning försummad disk och sen fokusera helt och hållet på horisontellt läge framför TVn.
I sängen då förstås, eftersom soffan är full.
 

Mitt i prick

Publicerad 2013-10-08 11:57:58 i Allmänt,

Idag lyckades jag pricka in den där halvtimmes telefontid hos sjukgymnasten. Jag hyser hopp nu, denna kvinna var TREVLIG (kors i taket!), ställde frågor och hade en ledig tid redan nästa vecka. Skönt. Imorse hade jag så ont att jag fick ta en ipren för att kunna sitta ner och njuta av frukosten.

I övrigt är jag ledig idag. Försöker inbilla mig att jag har självdiciplin så jag var i skolan och pluggade redan kl 8. BRA Linda! Nu blir det mer plugg och sen.. eh . soffläge?

Dagens sjukvård

Publicerad 2013-10-07 09:19:21 i Allmänt,

Måndag och ny vecka! Härligt!
Söndagen ägnades helt och hållet i horisontellt läge. Fick inte mycket gjort igår inte, men å andra sidan hade jag inte så mycket att göra heller.
 
Jag har förresten haft otroligt ont i baksida lår sen i somras. Det gör ont när jag går. På sistone har det börjat bli värre för nu får jag tillochmed ont när jag sitter ner för länge. Ska det vara så?
Nej, det ska väl inte det. Men jag ringde vårdcentralen förra veckan och möttes av en sån fruuuuktansvärt otrevlig sjuksköterska så jag ville inte ha tiden hon erbjöd mig (fyra veckor fram i tiden). Så istället har jag bara gått runt och tjurat med mitt tjuriga lår och inte gjort något åt det. 
 
Idag ringde jag istället en sjukgymnast. Trodde jag. Men vidarekopplingen på deras telefon var lite sådär, så helt plötsligt var jag i receptionen istället. EEEH? Första lediga tiden var inte förrän slutet av november. NOVEMBER?? Herregud. Vad ska jag göra tills dess då??
 
Ska istället prova att ringa en annan sjukgymnast, men de har bara telefontid en halvtimme per dag, så det är ju sådär lagom lätt att pricka in. 
 
VARFÖR ska det vara så jävla svårt att få lite hjälp om man har ont??

FEST

Publicerad 2013-10-05 16:01:05 i Allmänt,

Idag får ni passa er där ute. Linda är på väg på fest. AND I FEEL GOOD! Först blir det drink på stan, sen standup, förfest med tequilarace och om vi fortfarande lever efteråt så blir det T-bar!!

Fredagkväll

Publicerad 2013-10-04 23:44:57 i Allmänt,

Veckorna går otroligt snabbt nu. Absolut ingenting händer men ändå så kommer helgen direkt ändå. Var tar tiden vägen? Jag och Jonte har varit ute och ätit dyr och fantastisk mat ikväll, druckit lite vin och sen spelat biljard. Jag börjar bli riktigt bra på biljard nu. Någon som vill utmana mig?

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela