Beredande förrättningslantmätare

Publicerad 2015-03-31 23:39:34 i Allmänt,

Vilken omstart jag gjorde. För 23 timmar sedan låg jag här i sängen och tyckte dagen varit skit. IDAG däremot. Herrejissanes..
 
Jag vaknade kl 5 imorse med en fantastisk migrän. Funderade en stund på om det skulle kännas bättre att spy, men jag struntade i det och tog två treo istället (hade så ont att jag inte såg att jag hällde i två treo i glaset..). Det hjälpte, för jag lyckades somna om efter ett tag..
 
Efter att jag sedan vaknat halv 10 så har jag åkt berg- och dalbana. Först fick jag veta att Sofia fått en (av tre) tjänster på Lantmäteriet i Malmö. Jag befarade såklart det värsta, att jag skulle stå utan. Men bara 5 minuter senare så ringde även min mobil!! ÅÅÅÅH VILKEN LYCKA!
Ni ska bara veta vad jag spammade alla gruppchatter jag är medlem i..
Jag har alltså fått jobb som Förrättningslantmätare på Lantmäteriet i Malmö!!!!!
 
Jag gick till skolan för att fira med Sofia att vi ska bli kollegor. Precis då fick även Moa det fantastiska samtalet att hon erbjöds tjänst på kontoret i Ängelholm. HERREGUD vilken fest det blev då! Jag hade med mig champagne (tack Lillebror!!) som vi skålade med (kl 11:30 på förmiddagen! Det slutar alltid bra!), och vad vi vrålade ut vår lycka!
 
Jag, Sofia och Moa! #galnamänniskor
 
Jag börjar troligtvis den 1 juni! Eventuellt tidigare. Vi får se.
Just nu bryr jag mig inte om vilket - jag har jobb! I MALMÖ! Mitt förstahandsval! I am awesome!
Förutom Sofia så kommer jag bli kollega med Ducky och Pettersson!!! EEEH, dreamteam! Så. Underbart.

Malmö

Publicerad 2015-03-31 10:22:38 i

HEJ JAG HAR FÅTT JOBB!!!!

Lantmäteriet i Malmö!

En helg senare

Publicerad 2015-03-31 00:23:17 i Allmänt,

Lördagkvällen var jag hemma hos Eva och spelade spel med henne och grabbarna!
På söndagen klev jag upp klockan 5....
På eftermiddagen. Kl 17 klev jag upp. HEJHEJ liksom!
 
Idag har jag varit en aningens mer effektiv. Men det är knappt, alltså. Var i skolan och käkade lunch med hela gänget. Och jag har.. eeh.. skrivit en lista med saker jag borde göra? Det är ju effektivt!
Sedan var jag nere en sväng på stan med JonteB också.
Måndagar brukar ju alltid vara min omstart. En chans att göra om, göra rätt. Men inte idag. Idag känns det som att allting tar emot.
 
Om jag ska ta och fokusera på det positiva så är det att jag blev positivt överraskad av Veolias Snälltåget idag. I vintras fick jag ett tillgodohavande av dem, eftersom jag var 2 timmar försenad hem. Jag har varit så irriterad på dom, för tydligen kan man bara använda dessa tillgodohavande/kuponger om man bokar via telefon till deras kundtjänst, som givetvis inte har särskilt generösa öppettider... Men i alla fall, efter 20 minuter i telefonkö (där irritationen växte eftersom jag aldrig fick veta vilken plats jag hade i kön.. "du står kvar i kön. Var god vänta"...) så fick jag prata med en fantastiskt trevlig kvinna! Glad och trevlig! Ännu mer positivt var att hon påstod att mitt tillgodokvitto var "ungefär samma" som biljettpriset och att jag därför inte behövde betala någon mellanskillnad. Jag är ganska säker på att det inte alls var så, men inte klagar jag. Fick en gratis tågbiljett. HAPPY HAPPY. Snälltåget - allt är förlåtet!

Det är bara fredag en gång i veckan

Publicerad 2015-03-27 23:20:13 i Allmänt,

Idag hade jag bestämt mig för att jag inte behövde göra någonting. INTE ETT DUGG.
Så det var precis vad jag gjorde. Ingenting, alltså.
Jag vaknade kl 8 (standard denna vecka) men låg kvar i sängen till kl 12. Då tog jag faktiskt på mig promenadskorna och powerwalkade till skolan och umgicks med Änders, Jonte, Sofia och Moa när de åt lunch. Så rolig är jag! När deras lunch var slut och de kände sig effektiva så gick jag hem igen.
Sen låg jag i sängen och kollade serier resten av dagen. Fantastiskt.
 
När jag läser det här så undrar jag själv hur jag kan vara så stressad och ängslig jämt. Herregud, jag har ju ändå ingenting att göra. Var kommer stressen ifrån?!
 
Ikväll firade vi att JonteB fått jobb!! Vi drack lite vin och såg på Skavlan (vilket firande. haha!) Jonte blev idag erbjuden jobb på Trafikverket (också kallad Panikverket!). Traineetjänst, placerad i LULEÅ!! Så otroligt glad för hans skull. Även om det känns trist att han kommer flytta så långt. Jonte kommer vara i Luleå och Skalman har redan sen tidigare fått jobb i Stockholm. ÅÅH, vart kommer alla andra ta vägen då? (och jag själv...)
 
Nu sitter jag ensam på mina 22 kvm igen, och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller vara rebellisk och fortsätta kolla på serier. Det är ju ändå fredag..
 

En sån dag

Publicerad 2015-03-26 21:00:47 i Allmänt,

Yesyes. Igår var jag på spinning. Ja, jag måste berätta varje gång jag tränar för att ni ska kunna bli imponerade. Igår var jag dessvärre lite besviken på Actic. Jag och -Johnsen går på Spinning Suunto, dvs pulsbaserad spinning. Hela poängen måste ju då vara att man ska ha en pulsmätare på sig? MEN, typ alla deras pulsband var sönder igår. JAHAPP? Så istället fick jag köra genom att hålla koll på min andning. Rätt roligt det också i och för sig. Men betydligt lättare att fuska då, när inte alla andra ser ens puls på skärmen på väggen...
 
Hemma efter spinningen fortsatte Eva och jag vår (numera) tradionsenliga Te-onsdag framför Mästerkocken på TV!
Vilken jackpot att Eva är min granne!  Vi ser förresten varandras lägenheter genom fönstret, så jag kan se när hon släcker lamporna på kvällen - Stalking på hög nivå. I love it!

Idag övervägde jag att stanna i sängen hela dagen eftersom det regnade ute. Strax innan lunch slutade det dock att regna så kände mig mer eller mindre tvungen att kliva upp. Dessutom var jag hungrig.
Nu i efterhand, när jag värderar denna dag, så ångrar jag att jag överhuvudtaget klivit upp. Japp. Så är det. Bättre lycka nästa gång.

Kvalitetstid

Publicerad 2015-03-24 23:07:58 i

Igårkväll tränade jag Zumba med Eva. Det är rätt skoj med Zumba, men jag vill egentligen börja med lite styrketräning. Eller, vill och vill... Allra helst vill jag ju att någon ska uppfinna ett sätt att få muskler genom att titta på film och äta godis. Jag väntar. Kom igen!!

Imorse sov jag alldeles förträffligt bra! Ända tills jag vaknade. (Halv 10...). Mötte upp Skalman för att sitta på Lux och jobba lite. Skalman pluggade, jag läste skvallertidningar. Det funkar bra det med. Åkte hem redan efter lunch igen, för LILLEBROR kom på besök. Kan ni tänka er? Jag har liksom bara tjatat sen oktober! Vad lättövertalad han är. Vi lagade tacopaj och hade syskontid (avundssjuka, Emma och Janna??). Väldigt trevligt!!

Efter att Lillebror åkt hem till Helsingborg igen så struntade jag i disken (som vanligt) och såg film och åt godis. Eller, ska jag säga, byggde muskler??

Vart är jag på väg

Publicerad 2015-03-23 14:16:47 i Allmänt,

Jag känner mig så förvirrad. På så många plan.
Vet egentligen inte om förvirrad är rätt ord, det är mer så att jag inte vet vad jag håller på med. Hur jag ska ta mig vidare. Eller, alltså, vad jag ska göra! Jag vet inte. Jag vet alltså inte ens vad det är för känsla jag har, så förvirrad är jag. Om det nu ens är förvirring, vill säga.
 
Äh, ja, ni fattar!
 
För att upprätthålla någon form av struktur och rutin i min vardag så går jag fortfarande till skolan varje dag. Det är min fasta punkt!
 
Arbetslösheten passar inte mig helt enkelt. Jag tycker inte om den här känslan av rastlöshet, känslan av att jag befinner mig mitt emellan två olika liv, känslan av att ingenting är på riktigt.

Lördagar utan Mello

Publicerad 2015-03-22 16:47:40 i Allmänt,

Vad  gör man egentligen på lördagkvällar om man inte jobbar på Hemköp och det inte är Melodifestivalen på TV?
Jag vet inte längre. Ohmahgahd. Jajaja.
Jag lagade Carnitas (kött kokat i Cocacola you know!) och bjöd Johnnyboy på det. Alltid trevligt med middagssällskap!
 
Idag har jag inte gjort någonting. Jag är förvånad över hur otroligt snabbt tiden kan gå trots att man inte gör något. Nu har jag i alla fall precis diskat. Genast slog det mig hur konstigt mitt kök ser ut när det är rent och fritt från disk. Känns liksom onaturligt. Tänkter därför baka en kladdkaka.
 
Så varför jag sitter här då?
För jag var tvungen att googla hur länge ägg kan hålla i kylen. Mhm. Dessa äggen är tveksamma... Let's knäck one och lukta!!
 
 
 
 
 
 
 

HP ignorerar mig

Publicerad 2015-03-21 11:03:26 i

HP har en väldig trevlig Teknisk Support. Ingen telefonkö heller. Deras kundtjänst är även den trevlig, och ingen telefonkö. HP Store är, även där, mycket trevliga och inte de heller har någon telefonkö. Om man istället mailar till HP så får man ett trevligt svar på 30 minuter.

Så. Svara mig då varför när jag när jag sedan mailar angående en reklamation inte får svar på 5 dagar?! Helt plötsligt är de alltså väldigt upptagna? Eller är alla andra enheter överbemannade och så sitter det en ensam liten person på reklamationsavdelningen??? JAG STÖR MIG! 

Hur som helst. Igår låg jag i sängen och tittade på TV till kl 2. Sen åkte jag till skolan och skrev ut ett papper. Bra dags arbete. 
På kvällen åt jag kebab och spelade spel med JonteB och AndrEva! Jag vann. Allt! Jag är SÅ bra. 

Lite självdistans

Publicerad 2015-03-19 21:54:11 i Allmänt,

Det är helt uppenbart att jag behöver lära mig att slappna av. Jag vaknade kl 7 imorse (har gjort det de senaste dagarna, det bådar inte gott!), min första tanke var att jag skulle kliva upp och åka iväg till skolan medsamma. Passa på att ta ett grupprum liksom!
 
Det tog en liten stund, men till sist kvävde jag den instinkten. HERREGUD människa. Jag har redan skickat in mina kompletteringar på exjobbet, jag är ganska säker på att jag inte behöver vara i skolan kl 8 för att leta jobb. Nä. Tror inte det, va!  Jag låg kvar i sängen och kollade på klipp från melodifestivalen istället. Bra prioriterat.
 
Det jag har lärt mig om mig själv är att jag är en otroligt rastlös människa. Men samtidigt har jag dålig disciplin också, så man kan ju undra hur jag är funtad egentligen? (Hoppas verkligen inte någon framtida arbetsgivare läser detta. Kanske borde bli anonym?). Men det är som jag brukade säga förr - det roliga är ju att ha massor att göra, men att strunta i det!
 
Vad jag har gjort idag är att chilla. Chill, chill, chill. Jag lär mig. Kanske kan jag sluta vara så otroligt uppstressad och galen så småningom.
Vet ni vad jag gjorde sen? GICK UT OCH JOGGADE.
Jag vet vad ni tänker. "NU är hon galen på riktigt". Men det var så fint väder och jag tänkte att sol gör mig glad! (Det gör det faktiskt!) Detta var mitt tredje träningspass på fyra dagar. Jag får passa mig, annars kanske jag råkar få bra kondition.
Nu förstår jag att ni sitter där och gapar av förvåning.
Men var lugna. Jag åt en påse godis efteråt. Än har jag inte tappat det. Jag är fortfarande mig själv.

huvudet värker

Publicerad 2015-03-18 23:06:55 i

Intervjun idag gick bra. Det kändes bra. Men ändå undrade jag efteråt om jag sagt helt fel saker. Time will tell. Åh. Så svår konkurrens om just Malmökontoret...

Efteråt övertalade jag Ducky att strunta i sin lunchlåda och ta en lunch med mig istället. Det gjorde hon och det var trevligt!

Tillbaka i Lund igen så svängde jag förbi skolan för att säga hej till JonteB och Änders! Istället för att säga hej slutade det med att jag satt och grät en stund. Bara en jättekort stund. Går knappt kalla gråta, det var bara två tårar. Vet inte varför, känner mig bara så lättad och stressad på samma gång. Det är mycket nu helt enkelt. Samtidigt som det är ingenting. Det är svårt att förklara. Det känns som om jag går och väntar på att livet ska börja. Jag är mitt emellan två olika liv - studentlivet och arbetslivet - och det är en väldigt oviss och stressande plats att vara på. 

Nu ikväll träffade jag -Johnsen (halva Pettersson-Johnsen) för ett spinningpass. Det var riktigt gött. Hemma igen så slängde jag ihop scones och Eva kom över och drack te, åt scones och tittade på Mästerkocken med mig. Te-onsdagar ska bli vår nya tradition från och med nu.

Nu sprängs mitt huvud snart. Jag har tagit en Ipren men det tycks inte hjälpa. Uppenbarligen är det migränhuvudvärk så jag tog ett glas Treo också och nu ska jag lägga mig i fosterställning under täcket tills jag somnar. 

Det här blev rörigt. Men dagen har varit bra. Jag är nöjd. 

Onsdag

Publicerad 2015-03-18 08:17:03 i

Jag skulle städa min lägenhet, men det har jag ju inte gjort än såklart. Men igår gjorde jag ett storkok av köttfärssås. Mums. Nu ska jag äta köttfärssås resten av veckan. (Jag avskyr egentligen att äta samma mat varje dag...). 

Igårkväll såg jag på Champions League. Arsenal var duktiga, men inte tillräckligt duktiga. Det var jag och grabbarna, Änders, JonteB, Abbe och Skalman. 

Idag ska jag på arbetsintervju igen. Intervju nr 2 på Lantmäteriet i Malmö. Idag ska jag skina!!

I Lund

Publicerad 2015-03-17 09:56:15 i Allmänt,

Lund, Lund, Härliga Lund!
Jag är tillbaka. I min sketna lägenhet som snart behöver saneras om jag inte tar och plockar upp alla kläder från golvet.
 
Det är härligt väder här, men jag behåller vinterjackan på eftersom man ska "svettas in våren". Och svettas gör jag, så det är ju bra.
 
Igår tog jag äntligen tag i problemet angående min dator. Ända sen december har den ju haft vissa problem. Om vi säger så... Jag ringde HP ett flertal gånger och försökte få dom att hjälpa mig. Det ville dom inte. Jag har tydligen ingen garanti kvar. Så då försökte jag istället ringa HP Store för att reklamera datorn. Två gånger kom jag tillbaka till supporten istället. Vadå krångligt?
Till sist fick jag tag i HP store, bara för att höra att jag var tvungen att MAILA om jag ville reklamera. ÖÖÖÖH?
Snacka om att krångla till det bara för att försöka få mig att tröttna. Men icke. Jag ger mig inte.

Mellon

Publicerad 2015-03-14 09:05:38 i

Det är lördag! Och inte vilken lördag som helst - det är final i Melodifestivalen!!! Wohooo!!! Är ni spända??? Jag är! Har ägnat massa tid till att googla och youtuba. Visste ni att dansaren Edin är med i sju av kvällens bidrag? 

Tyvärr ska jag jobba till kl 21 ikväll, så jag missar halva finalen. Men gissa om jag tänker SPRINGA hem efteråt. Jajamen. 

gnällstund

Publicerad 2015-03-13 09:21:58 i

Mina stackars händer är helt förstörda. Mina händer är så ovana vid arbete att de helt faller sönder. De är snustorra och fulla av små rivsår och papercuts. Och för att inte tala om hur mina nagelband ser ut.. 

Jaja. Slut på gnället! Dags att gå till jobbet! Kl 10 - 18 idag.

Åka tåg igen

Publicerad 2015-03-11 19:33:34 i

24 timmar sedan jag åkte ifrån Tranås. Är nu på väg tillbaka dit igen. Om jag var trött igårkväll så är det ingenting emot vad jag är nu! Jag har varit uppe i varv, konstant, i flera dagar. Känt mig orolig, och dessutom behövt åka fram och tillbaka överallt. Nu blir det Tranås resten av den här veckan, och sen Lund igen på söndag. 

På förmiddagen idag så åkte jag till skolan för att skriva ut mina betyg och ta med mig till intervjun i Malmö. Självklart låg systemet nere just idag. Jag orkar inte ens!!! Fick åka dit utan betyg, men som tur var kunde Ducky skriva ut dom åt mig och ge dom till mig medans jag satt i väntrummet. Phew. Själva intervjun gick bra. Kändes inte riktigt lika bra som förra veckan i Jönköping, men ändå bra. Men det här var bara en sorts inledande intervju. Nu ska min ansökan skickas runt i hela Sverige eftersom jag sökt malmö, Kristianstad, Jönköping (igen), Uppsala och Ulricehamn. Ni fattar precis vad jag snackar om va? En salig blandning städer i alla fall. 

Nu längtar jag mest efter att få sova. Sova i några veckor. Sen få ett jobb. Hade varit bra.

Åka tåg

Publicerad 2015-03-10 20:10:37 i Allmänt,

Sitter på SJ snabbtåg 543. Jag skriver det med en robotröst i mitt huvud. Den rösten som pratar på varenda liten tågstation, heeeeela tiden. "SJ snabbtåg 543, mot Hässleholm, Malmö, Köpenhamn, med avgångstid 19:50, inkommer strax till spår 4."
Har åkt för mycket tåg på sistone. Verkligen.
 
Åker i alla fall tåg. Är på väg till Lund för att kunna gå på arbetsintervju i Malmö imorgon. Har jobbat 7:45 - 18 idag och är därför rätt trött. Men vet ni? SJ's snabbtåg har bättre internet än Tranås stadsbibliotek. Är det något som känns fel i det?!
 
Suddig tågselfie. Sitter längst bak i tåget. Jag menar alltså LÄNGST BAK. Det går inte komma längre bak än så här.
 

update

Publicerad 2015-03-09 21:33:41 i

Jag vet att det är dålig närvaro här just nu. Men jag är i Tranås fortfarande. Jag har inget Wifi (katastrof??) och dessutom så jobbar jag och det gör mig typ extremt trött. 

Idag har jag visserligen varit ledig, och som ni ser så resulterar det ju i blogginlägg!?

Gav mig iväg till biblioteket för att få tillgång till internet och göra något vettigt (typ söka jobb????) Men Internetjävulskapet funkade inte! Störande. 

Imorgon kommer bli en riktigt lång dag. Först jobb 7:45 - 18; Sen tåg till Lund kl 19. Är hemma strax innan kl 22. Jooooobbigt! Sen är det arbetsintervju i Malmö på onsdag och på kvällen tillbaka till Tranås. Kul. Ser fram emot allt åkande fram och tillbaka. Verkligen. 

woop woop

Publicerad 2015-03-07 23:14:36 i

Tror ni inte att min mobil börjat krångla nu också eller? Snart har jag inga teknikprylar kvar... Min ström/låsknapp på mobilen är otroligt seg. Går alltså knappt att låsa upp mobilen ibland. Bra. Funktionellt minsann. 

I övrigt så jobbar jag. Hemköp är trevligt. Kunder är trevliga! Trevligt, trevligt! 
Igårkväll var jag i Eksjö och åt chili. Galet gott!! 
Ikväll hade Pappa dukat fram räkmacka åt mig r jag kom hem från jobbet. YEY! 

Och nu ska jag sova. 

Kaos

Publicerad 2015-03-05 22:29:40 i

Vad galet allting blev. Åkte till Tranås igår, så fick det bli.
Idag fick jag låna Elisabeths bil och kunde köra till Jönköping på arbetsintervju. Det var naaaajs att få köra bil, jag hade faktiskt längtat efter det. Intervjun gick jättebra!! Det kändes som om jag verkligen var mitt bästa jag. Får se om jag duger, det verkar som en bra arbetsplats. Eller? Får se. 
Efteråt lunchade jag med Sylvia. Det blev lite tokigt eftersom intervjun tog nästan två (!!) timmar. Whaat liksom? Kul att få träffa Sylvia en kort stund iaf. 
Sen körde jag till Tranås och jobbade. Har alltså haft ett par väldigt stressade dagar.. mkt omplanering, mycket resande och körande och så toppat med jobb och intervjuångest. 
Jag längtar så enormt efter att få sova, därav denna svamliga text. Jag har redan gått och lagt mig. Halv 11. Nu är något verkligt galet. 

Murphys lag

Publicerad 2015-03-04 00:15:07 i

Idag blev ingenting som det skulle!!
Imorgon skulle jag ha intervju i Malmö, den är flyttad till nästa vecka. Istället ska jag på intervju i Jönköping på torsdag. Snabba besked. Många tågbiljetter. 

Ringa supporten

Publicerad 2015-03-02 23:49:28 i

Datorn funkade i skolan. Men pajjade när jag kom hem.. 
Kanske dags att ringa supporten snart..  någon dag kanske...

nu igen

Publicerad 2015-03-01 23:53:02 i

Vet ni vad som hände idag? Min dator la av igen. HAHAHAHAHA. Jag dör. Så hysteriskt roligt. Den överlevde exjobbet. Sen tog den farväl. 

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela