Nästan danska

Publicerad 2015-11-30 21:35:39 i

Det var inte lätt att sova i natt. Stormen väckte mig flera gånger. En gång vaknade jag av ett kras, var helt säker på att fönsterna blåst sönder. Jag klev upp och gick och kollade så att fönstrena var kvar.... (Ja, jag halvsov fortfarande uppenbarligen). 

På väg till stationen tänkte jag att jag borde ta bussen istället för tågen. Men jag lyssnar aldrig på mig själv, så det slutade med att jag stod i 20 minuter på stationen och bara glodde. Det kommer två Öresundståg samtidigt och man får liksom spela någon form av rysk roulette med sig själv där på perrongen och bara chansa på vilket som kommer åka först.  Jag förlorade. Valde fel tåg. 

På jobbet ringde en av mina sakägare, en dansk. Jag har varit onödigt nervös inför det samtalet ett tag. Det är tillräckligt svårt att förklara saker och regler för svenska fastighetsägare... Men det var ingen fara, han var väldigt trevlig och vi förstod varandra helt och hållet! 

Såå, ni som inte bor i Skåne kan ju dra era "höhö, ni pratar ju typ danska i Skåne, klart ni förstod varandra"-skämt nu! HÄÄÄÄHÄÄÄÄÄ

Nu ska jag diska, sova, jobba och gå på bio! 
Det är min 24-timmarsplanering. 

det är inte elakt om det är sant

Publicerad 2015-11-29 23:02:10 i

Bäst att uppdatera här, så att Pettersson kan läsa detta på tåget imorgon. 

Jag träffade en kille och fikade i eftermiddags. Det var trevligt och jag upptäckte en ny del av Malmö. Så många oupptäckta platser.. 

Sedan gick jag direkt hem till Ducky&Ricky. De hade dukat upp ett riktigt lyxadventsmys med glögg och pepparkakor och lussebullar. Jag tog för mig!! 
Förutom Ducky&Ricky (det blir nog inget bättre namn än så, ni får nöja er med det!) så var även Pettersson-Johnsen där. Och Grannen. Och en Stefan. 

På något vis så blev jag kvällens hackkyckling! VAD ROLIGA NI VAR DÅÅÅÅ! Förutom att mobba mig för mina många knappar (det är visserligen inte elakt om det är sant..) så hade grannen högläsning ur min blogg. Måste erkänna att det var rätt underhållande, men det är inte så det låter i mitt huvud..

Godnatt!

Första Advent

Publicerad 2015-11-29 11:01:04 i

Konferensen fortsatte i fredags. Jag var fruktansvärt trött hela dagen och hade väldigt ont i benen efter att ha dansat i dåliga skor..

Men var en bra avslutning på konferensen, och jag såg till äta ordentligt med mjukglass ur mjukglassmaskinen innan vi tog tåget tillbaka till Malmö. 
Men jag & Brånis hoppade av i Lund istället. Det hade varit examenshögtid där (vi var bjudna men var på konferens istället). Vi mötte upp hela gänget och deras föräldrar på Klostergatans Vin & Delikatess och åt en fantastisk trerättersmiddag. Mums! 

Efteråt gick vi och satte oss på en bar och hade roligt, men jag var SÅ trött och hade så ont i benen att jag började gråta. Då kände jag att det var dags att åka hem..... 

Efter att jag fått en massa sömn så ringde JonteB (som kom ner från Luleå för examenshögtiden) och frågade om jag ville följa med honom och AndrEva på julmarknad på Bosjökloster. Det ville jag, så jag fick ta en snabbdusch och springa till tåget så hämtade de upp mig på Lund C med bilen. 
Mysig julmarknad! Jag köpte en tavla. Efteråt var vi hemma hos AndrEva och drack glögg och spelade kort. 

Lördagkvällen tillbringade jag i soffan och såg på film. Jag somnade framför TV:n vilket passade mig ganska bra för en gångs skull. 

Idag ska jag träffa folk för att fika. Först en café-träff och sedan glöggmys hos Ducky&Ricky. 

Bäst att kliva ur sängen först då. 

Kristianstad

Publicerad 2015-11-26 23:48:44 i

Är på konferens i Kristianstad. Hela vår enhet är här. Det ABSOLUT bästa är att konferenslokalen på hotellet har en mjukglassmaskin och en popcornmaskin. Alltså fattar ni?! Fri tillgång till mjukglass!

Efter en heldag med föreläsningar och grupparbete, så hann vi även med lite tävlingar med teamarbete. Och ikväll har vi ätit julbord och haft disko! ÅÅH vad roligt med en sån härlig blandning av människor! 


Som ni ser så har vi helt awesome tomtemössor. De användes för att dela in oss i lag och just min är en fantastisk orange-neon färg!!!

Jippo

Publicerad 2015-11-25 21:44:11 i Allmänt,

ÅÅÅH vad mörkt det är ute hela tiden.
Mörkt när jag går till jobbet, mörkt när jag går hem.
Bryr mig inte ens om att dra undan gardinerna längre.. de får vara fördragna hela tiden nu... DEPRIMERANDE.
 
Idag på jobbet ringde jag en sakägare och tänkte vara snäll och hjälpsam. Istället fick blev han upprörd på mig och tyckte att jag gjorde fel. JAHAJA. SJYST DÅ!
 
Men i det stora hela har dagen varit bra.
Just nu är det folkfest på stortorget. Zlatan och PSG är i staden och spöar MFF. Storbildsskärm och stort jippo på torget. Jag var där i några minuter, men sen kom jag på att det är mycket varmare i min soffa.
 
Dessutom måste jag packa nu. Imorgon ska jag till den stora metropolen för det är konferens. Wohoo! Hotellnatt och julbord! YEY!

En dag på jobbet

Publicerad 2015-11-24 20:23:52 i

Vad dåligt jag sov i natt. Jag hade nästan varit piggare om jag var vaken hela natten istället. På den nivån är det.. 

Jobbet var med andra ord segt idag. Kände mig riktigt tung i huvudet. Men jag gjorde inte stora tänkar-uppgifter, istället pratade jag i telefon. Jag ringde ägarna till den fastighet som jag var ute i fält på i torsdags och berättade att det hade gått bra och att vi hittade ett par rör så vi behöver inte fastighetsbestämma. Sedan diskuterade vi hur vi ska lösa utfart till den nya fastigheten som vi ska bilda. Eventuellt ska vi ompröva en gemensamhetsanläggning! YEEEEY! Jag hoppas lite på det, för då måste vi kalla till sammanträde och det har jag liksom aldrig gjort innan. 

Utöver det så ringde jag också en annan sakägare. Det han vill göra strider mot detaljplanen som gäller för hans fastighet. Och om en åtgärd inte stämmer överens med en detaljplan måste vi oftast ställa in förrättningen. Lagen säger att fastigheterna vi bildar ska stämma överens med detaljplanerna som kommunerna har tagit fram. Men han vill inte riktigt acceptera det beskedet. Så han fick (ytterligare) en vecka på sig att prata med kommunen, annars sa jag att jag ställer in förrättningen på tisdag. Mot hans vilja. SPÄNNANDE. 

En tredje sakägare ringde jag bara för att kommunicera det uppskattade priset för hans fastighetsbildning. Han sa att priset var helt okej (han vet att vi måste ta betalt för det arbetet vi lägger ner). Men han sa också att han hoppades att han fick rabatt eftersom det snart är jultider. Och så skrattade han. 
Jag svarade att jag inte visste om han hade varit tillräckligt snäll i år... då blev det tyst en stund. Sen skrattade vi båda två. 

Nu har jag precis tagit en lång, varm dusch. Nu ska jag diska massor här och sen se om jag pallar laga någon mat ikväll... Börjar kanske bli dags nu!

Snart är det vår

Publicerad 2015-11-23 23:26:20 i

Det är sega dagar nu. Idag sken solen, men jag såg den bara genom lunchrummets fönster. När jag slutat jobba hade den gått ner.. 

Men det är lugnt. Det är snart vår. Snart börjar det ljusna igen. HÅLL UT! 

Råkade ut för kollektivtrafikshaveri imorse igen. Tänkte undvika tågen och ta buss istället. Då var bussen inställt och nästa avgång uteblev. Min vanliga tur... 

Ikväll har jag varit iväg och sett på Hunger Games. Vi bestämde oss för att se alla filmerna så vi kan se den nya filmen på bio sen någon dag!! 

Blev paranoid på väg hem (just because you're paranoid it doesn't mean they're not after you) men som tur var fick jag tag i en vän som kunde prata om Lejonkungen med mig. Lejonkungen är vårt favoritämne. Så mycket drama. 

Dagens lärdom

Publicerad 2015-11-22 23:22:33 i

Idag har jag inte varit utanför dörren en enda gång. 
Jag var och handlade på ICA, men dit kan jag gå genom källaren så jag behöver inte gå ut för det. Källaren är det mest fantastiska som finns!! 

Ikväll fick jag min matkasse levererad. Denna veckan är det skumma maträtter... Som falafel. HALLÅ liksom? Dessutom dessa: 

Hur goda ser dom ut då?? Inte alls. Spännande!!

Idag tillagade jag lax. Första gången. Jag har verkligen ingen aning om hur man gör med lax. HUR vet man om den är klar?????? Men jag klarade det, det blev gott. 

Winter is coming

Publicerad 2015-11-22 13:24:11 i

Igår kom snön till Malmö. Jag var ute och gick en sväng ihågkväll, det är mest slask. Typisk vinter i Skåne! 


Men det ger mig en anledning att ligga i soffan hela helgen. Jag var ute och drack drinkar med ekonomen i fredagskväll, men resten av helgen har jag suttit i soffan! 

Ikväll levereras en matkasse hit, så tänkte se till att diska alla gamla matlådor innan dess... Hääähäää

Tågskoj

Publicerad 2015-11-20 17:52:20 i

Imorse hade jag en väldigt rolig tågupplevelse! 
Jag tycker verkligen synd om Skånetrafiken, för de får ta emot extremt mkt skit från arga pendlare nu när polisen gör gränskontroller. För i samband med det så ställs massa tåg in, en hel del omdirigeras och för att inte snacka om alla förseningar som uppstår. 

Kaos är underhållande!
Idag kom jag till stationen kl 07:50. Strax därpå rullade ett Öresundståg in och bara någon minut efter kom ytterligare ett. Båda var skyltade mot Hyllie. Jag kliver på det första. Står där en bra stund tills de ropar i högtalarna att det andra tåget kommer få åka först. 
Jag, tillsammans med nästan alla andra, byter tåg. DÅÅÅ åker det första tåget iväg. Nästan tomt. Kvar står vi packade som sillar i tåget och känner oss skapligt lurade. Jag orkar inte ens! Det var så roligt! 
Vi står kvar ytterligare en stund innan vi till sist åker. Jag kommer till jobbet efter en restid på 40 min. Vanligtvis tar det 10. En av mina bättre tågresor! Hehe. 

Dagens Lantmätare

Publicerad 2015-11-19 22:50:18 i

Idag var Jönsson och jag i Höllviken och mätte. 
Jag ska nämligen göra en avstyckning där. = jag ska dela en fastighet i två delar. 

Men den här fastigheten skapades via avsöndring år 1926, vilket innebär att dess gränser inte är lagligen bestämda. Med det menas att år 1926 var det ingen lantmätare med och bestämde gränserna när man skapade fastigheten. Alla nya gränser som skapas av en lantmätare blir lagligen bestämda. 

Så, alltså, jag ska dela en fastighet vars gränser skapades för 90 år sedan (men inte av en lantmätare). Den har alltså gamla gränser och gamla gränsrör. För att kunna göra avstyckningen måste man bestämma gränserna (=fastighetsbestämma) (så att de blir lagligen bestämda) för om jag inte vet var den gamla gränsen är hur ska jag då veta var jag ska lägga den nya?? Så fastighetsbestämma, OM det inte är uppenbart obehövligt. Uppenbart obehövligt är det om fastigheten är tydligt hävdad och överensstämmer med ursprungshandlingen. Ursprungshandlingen är kartan med mått från 1926.. 

Såå, vi åkte dit med uppdraget att hitta 90 år gamla metallrör i marken. Lite som en skattjakt! Man vet aldrig vad man kommer hitta! Om man ens hittar något överhuvudtaget.. 

Vad kul det var!! Vi lyckades hitta två av fyra gränsrör. Två hela, fina orubbade metallrör på helt rätt plats! Därefter mätte vi in det staket som fastighetsägarna hävdade som gräns. Det var dåligt med GPS-signal där bland alla träd, så vi fick sätta upp totalstationen. Det är en sån där gul mojäng med tre ben, som ni tycks förknippa ganska starkt med Lantmäteriet..... 

Leta gränsrör med hjälp av metalldetektor

Totalstation

Tillbaka vid datorn på kontoret kunde jag med hjälp av måtten i kartan från 1926 och de två återfunna rören beräkna fram de gränspunkter vi inte hittade, och konstatera att de var nästan precis (några centimeters felmarginal, godkänt) så som staketet hävdades idag! 

Efter några timmar i fält och några timmar vid datorn konstaterade vi alltså att fastigheten inte behöver bestämmas! Dagens gränser överensstämmer med hur fastigheten skapades, vilket innebär att allting står rätt till. Alla vet vems mark som är vems, ingen inkräktar på någon annans mark. Ingen kommer lida skada när jag delar fastigheten sen.

Därmed var utredningsarbetet färdigt. NU kan jag fortsätta med avstyckningen och alltså åka ut i fält en gång till och slå ner de NYA gränsrören .

Det är sånt jag jobbar med.
Med andra ord lite mer än bara "rita ett nytt streck i kartan". 

LillLördag

Publicerad 2015-11-18 22:46:23 i

Jag fattar inte. Jag sov så jädrans dåligt i natt. Minns att jag varit vaken flera gånger.

På jobbet gjorde jag en sak för första gången - checkade in förändringar i registerkartan!! (Fick ju behörighet för det förra veckan!) Alltså, det var SÅ ballt. Jag ändrade fastighetsindelningen. Själv. Haha. Ja, okej, det är nog inte så ballt egentligen.. kanske om man är en lantmätar-nörd. Men knappt ens då. Det var i alla fall galet nervöst att trycka på "checka in". Min handledare har checkat in allting åt mig i ett halvår. Nu gjorde jag det själv. Ni hör ju hur ballt det är!

Efter jobbet var vi ett gäng som gick ner till Vapiano och käkade mat. Sedan gick vi tillbaka till kontoret och hade spelkväll! Det är så härligt att hitta på något annat än att bara jobba med kollegorna. Det är därför jag är med i Trivselgruppen! Det är vårt uppdrag att dra igång aktiviteter för att öka sammanhållningen och (just precis) -trivseln-. 


Imorgon tänker jag ta bussen till jobbet. Tågen är helt opålitliga nu under tiden som polisen utför gränskontroller i Hyllie. 

Tror det ska regna imorgon (igen). KUL, för jag och min kollega Jönsson ska ut och mäta hela förmiddagen...

vilken rubrik passar till det här?

Publicerad 2015-11-17 22:57:35 i

Semester!!! Alltså, inte nu! Men om en månad. Kommer ha semester i 2 veckor över jul/nyår. Vet inte vad jag ska göra med all tid!! 

Nyår är förresten också en sån där grej där det suger att vara ensam singel. Vem ska jag ha nyårsparty med? Snacka om att nyår verkligen är en förhållande-högtid. Jag är så bitter så ni anar inte. 

I alla fall. Nu kom jag av mig lite. 
Har haft en hyfsat bra dag på jobbet. Åstadkom lite saker. Jag gillar när jag gör saker! (Vad intelligent jag låter). 

Ikväll har jag tvättat, sett på fotboll och bakat kladdkaka. Produktiv kväll, nästan. 

Måndag kväll

Publicerad 2015-11-16 20:42:07 i

Vissa dagar känner jag mig som en yr höna. 
Det känns inte som om jag får något vettigt gjort. Jag jobbar hela tiden men plötsligt är liksom dagen slut och jag har inte kommit någon vart. 

Idag på jobbet ringde det massor folk. Flera stycken som ringde och frågade "vad händer egentligen?". Men men, jag svarade att jag gör så gott jag kan. De var snälla. Jag har snälla sakägare just nu. (Peppar peppar ta i trä.). 

Sen blev jag tokförvirrad och höll på att glömma min tid hos kiropraktorn. Fick springa till tåget, men tågen är HELT GALNA just nu. Sedan de införde gränskontrollerna vid Malmö Hyllie (det är där jag jobbar) så går tågen lite när de vill. Och ibland inte alls. De blir inställda och omdirigerade lite hit och dit. Tror jag ska ta bussen till jobbet resten av veckan..

I övrigt

Publicerad 2015-11-16 09:36:26 i

Jag vill bara poängtera att jag faktiskt gjorde annat än att bara ligga och gnälla i helgen. Faktiskt. Jag följde med Eva på konsert i Lund! Det var studentsångerskorna i Bella Vocce som hade jubileumskonsert. Riktigt trevligt!Dessutom var jag en sväng på IKEA. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag varit på IKEA sen i våras.... Jag köpte ramar och ägnade sen alldeles för lång tid till att hänga upp dom. 

Fint va? Just nu är det bara tomma ramar... Innehållet i dom får komma senare..

All the single ladies

Publicerad 2015-11-15 11:29:27 i

Det är väl inte någon hemlighet att jag stundtals känner mig ensam. Alltså extremt ensam, som om jag är ensammast i hela världen.
För det mesta bryr jag mig inte, men ibland händer det att jag ligger i fosterställning och gråter. 

Jag har funderat ganska mycket på det och försökt förstå varför jag känner så. För jag är ju inte ensam egentligen, jag känner massa folk, har många vänner. Folk som jag kan ringa. Jag har en fin lägenhet, ett kanonjobb som jag trivs med och mängder av roliga kollegor. Varifrån kommer den här känslan av ensamhet och missnöje? 

Jag diskuterade det med en kompis häromdagen och jag tror att jag kom på det. Hittills har jag trott att det är för att jag är singel. Allt jag behöver är en kille så kommer problemet vara löst! Jovisst, det är väl sant. Men problemet är inte ATT jag är singel, för jag trivs rätt bra med det just nu. Klart det hade varit kul med en kille som gör pannkakor åt mig på lördagmorgnar men det är ändå rätt skönt att bara tänka på sig själv. Nej, det som känns ensamt är att ingen annan är singel. 
Jag har nästintill bara par-vänner. Och hur mycket jag än älskar att vara tredje hjulet (rätt kul ibland) så är det SÅ JÄVLA TRÅKIGT när alla vänner har parat ihop sig. 

Det är på fredag- och lördagkvällar när alla andra har tacomys i sina vardagsrum som jag sitter själv i min soffa och vräker i mig chips i min ensamhet. Det är då jag känner mig som mest ensam. Alla dessa jävla helger när jag hade kunnat vara ute och dansa och shotta tequila, men jag har inga singelvänner som vill följa med. I get it, man vill umgås med sin respektive på helgerna när man kan slappna av tillsammans. Jag hade gjort likadant om jag var i ett förhållande. Men det är jag inte, jag är singel och jag sitter själv på fredagkvällarna. 

Jag är ensam singel i en värld där normen är att vara i ett förhållande. Det är därför jag känner mig ensam. 

Åt helvete med allt. 

Kunskapskontroll

Publicerad 2015-11-14 14:26:01 i

Det visade sig att jag hade lärt mig massor på kursen. Klarade gårdagens kunskapskontroll utan problem. Det innebär att jag numera är behörig att checka in förändringar i registerkartan. Passa er, annars ändrar jag era fastighetsgränser hejvilt! 

Hade en timme friskvård att ta ut denna vecka, så jag kunde gå hem tidigt igår. Rätt skönt för jag har haft huvudvärk sen igårmorse. Har det fortfarande. Någon envis form av huvudvärk/migrän. Treo hjälpte inte. Idag blandar jag därför både treo och Ipren. Skam den som ger sig. 

Kvällen igår tillbringade jag i soffan. Såg filmen "Man up" som Lillasyster rekommenderade. Jag kan rekommendera den vidare. Jag firade verkligen fredag och att vara tillbaka i min favoritsoffa - jag köpte både chips och ostbågar. INGEN kommer bli förvånad den dagen jag blir tjock. 

Hemma bäst

Publicerad 2015-11-12 22:07:16 i Allmänt,

Det är ju inte roligt att flyga!
Att ta tåget Malmö - Gävle tar ungefär 7 timmar. Om man istället tar flyget så klarar man det på ca 5 (5 ½) timme. Det är så mycket dötid överallt. Vänta på flygplatsen, vänta på flygplanet, vänta på nästa flygplats.. Men på tåget sitter man där man sitter tills man kommer fram.
 
För- och nackddelar med bägge färdsätten. Men jag föredrar tåget, för flyg är OBEHAGLIGT!! Idag var det massor turbulens också så då var det inte alls kul.
 
Känns skönt att vara tillbaka i Malmö igen. Men jag har en känsla av att jag snabbt kommer bli uttråkad. Men vi får se.
 
Imorgon ska jag till kontoret, men det blir inget jobba-jobba. Nej, för det är kurs imorgon också, fast på distans. Jag ska göra "kunskapskontroll" och se om jag lärt mig något denna vecka.....

På kurs

Publicerad 2015-11-12 13:30:46 i Allmänt,

Precis ätit (mumsig) lunch. Nu är det dags för sista spurten innan tåget hem avgår kl 15:1.
Borta bra

Publicerad 2015-11-11 22:58:27 i

Kursen vi går i Gävle denna vecka är en ganska kul kurs. MEEEN den är så extremt långsam. Jag förstår att det är svårt att ha en kurs när alla deltagare har så olika mycket erfarenhet, men herregud låt oss som är lite snabbare få jobba i förväg då?? Det är så trist att sitta och rulla tummarna. 

Ikväll följde jag och Brånis med ett helt gäng folk (10 pers blev vi till slut) till Texican. Typ som ett mexikanskt steakhouse. Fantastiskt ställe! Jag ger det 8,5 av 10 poäng. 

Imorgon eftermiddag packar vi väskorna och flyger hem till Skåne igen. Borta bra, men hemma bäst!

Jag bjuder på lite exotiska bilder; Brånis och min brakfika på Malmö flygplats, min enkelsäng här i Gävle och min "mössa" jag ville ha!

Gävle

Publicerad 2015-11-11 06:55:08 i

Godmorgon! 
Här vaknar man upp i en hotellsäng, standard nu för tiden. Denna gång fick jag bara enkelsäng! Alla andra gånger har jag haft dubbelsäng, men nu fick jag nöja mig med en 90cm, ska det vara så? 

Efter en heldag framför datorerna och trixande i lantmäteriets kartprogram gick jag & Brånis och åt på en indisk restaurang igår kväll. Jag gav den 7.5 / 10 poäng men Brånis gav den 9. Helt klart ett bra ställe i alla fall. 

Nu ska jag kliva ur min varma säng och gå ner och äta hotellfrukost. 

22 timmar i Malmö

Publicerad 2015-11-09 17:36:04 i

Gissa vad? Jag är på väg till Gävle! 

Igår åt vi frukost i London. Sen tog vi taxi till flygplatsen, åt lunch, flög hem. Jag var hemma typ kl 17. Hade inte lust att göra någonting så då gjorde jag inte det heller.  Packade ner rena kläder i min resväska bara. 

Idag åkte jag till jobbet. Jag jobbade lite (bra sak att göra på jobbet) och pratade med en sakägare som undrade om det verkligen var nödvändigt av mig att ha semester förra veckan. Efter lunch tog Brånis & jag bussen till Malmö Airport (Sturup).. 
Yepp, jag har varit ute och flugit idag igen. Känner mig som en riktig globetrotter så mycket som jag reser runt just nu. Flygrädslan är inte så farlig längre, jag överlever om man säger så. 

Nu sitter vi på tåget Arlanda - Gävle. Det är en timme kvar innan vi är framme och får checka in på vårt andra hem; Best Western Hotel Gävle!

Sista dagen i London

Publicerad 2015-11-08 01:14:29 i

Idag startade vi dagen med en tur på Portobello Road Market i spöregn! Mina skor är inte alls vattentäta, så jag är konstant fuktig om fötterna. Mys! 

Sedan åkte vi lite röd dubbeldäckare och åt den godaste pizzan jag någonsin ätit. 

Efter lunch delade vi på oss. Ducky, Sofie1 och Jenny ville åka och shoppa, men jag och Pettersson ville gå på Madame Tussauds. Så fick det bli. 
Jag och Pettersson ställde oss i en lång, lång kö. Nästan 1,5 timme stod vi i kö. Men det var värt det!! Jag var på Madame Tussauds i Bangkok för ett par år sedan, men denna var bättre. Det var iofs rätt mycket tack vare 4D-filmen man fick se. En specialare av The Avengers, riktigt ballt! Hur som helst, jag tyckte verkligen Madame Tussauds var värt kön och kostnaden. 


Efter allt kändisspanande och tågåkande och bioupplevelser på Madame Tussauds åkte jag och Pettersson till Oxford Street och mötte upp Sofie1 och Ducky. Jenny hade gett sig iväg för att hinna med sitt flyg hem till Sverige igen. Vi andra tog en FIKA och promenerade sen runt en sväng innan vi av en slump fick syn på tapasbaren "Jamon Jamon" och bestämde oss för att äta tapas till middag. Fantastisk mat! 


Mätta och glada gick vi till en pub och satte oss. Allra sist gick vi förbi Piccadilly Circus en sista gång och bara tittade på omgivningen. Sedan blev den tunnelbana hem till hotellet och bums i säng!

sightseeing

Publicerad 2015-11-07 10:27:54 i

Vi såg nästan kändisar!! 
Vi såg den röda mattan och vi hörde alla andra skrika av upphetsning, men vi såg inte något. MEN, vi var nära kändisar! Det var någon galapremiärpromotionnågonting för sista Hunger Games-filmen. 

Igår var vi på sightseeing hela dagen. Vi började vår sightseeing med att shoppa på Primark.. sedan gick vi i ett par till butiker innan vi åt lunch. 

Efter lunch kollade vi på lite mer turistig sightseeing, så som Buckingham Palace, Big Ben och Tower Bridge. Kvällen ägnade vi åt middag (på en sportbar av alla ställen) och drinkar och "jag har aldrig". 

Tillsammans!

Publicerad 2015-11-06 00:52:21 i

Nu är alla samlade! Från att ha vandrat runt ensam på Londons gator till att ha sällskap av fyra tjejer. Inte vilka random brudar som helst, utan några av de bästa jag kunde hitta. 


Jag & Jenny började dagen med rundvandring i London. Den tog ungefär samma vända som jag gått själv igår, men det gör inget. Nu hittar jag ju! 
De andra tog lite längre tid på sig än vi trodde det skulle ta från flygplatsen, men till slut möttes vi upp på hotellet. Jämfört med sovsalen jag tillbringat två nätter i så är det här hotellet riktigt fint!! Det var visserligen inget fel på det förra heller, och det här nya är verkligen inget lyx.. Men allt är relativt. 

Efter mycket dividerande kring sovkonstellationen (vi har ett 2bäddsrum och ett 3bäddsrum) så åkte vi lite tunnelbana. Efter att ha ätit lite mat och druckit lite vin så gick vi på musikal!!! Yey! Musikal!

Det blev Mamma Mia. Jag var inte alls sugen på den, men majoriteten vann. Och visst, den var väl bra. Musikal är ju ändå musikal. Det är alltid bra. 

Call of duty

Publicerad 2015-11-05 08:34:34 i

Hade riktig trevlig kväll igår. Satt i TV-rummet och skrattade åt Jason, Ethan och Miguel (och ett par till) när de spelade tv-spel. Underhållning! 

Miguel var tydligen på besök i Malmö för bara några veckor sen. Det tyckte han var kul, att jag var ifrån typ den enda staden han besökt i Sverige. Hans svenskkunskaper sträckte sig till "Hur mår du?" men han kunde inte svara på det. 

Jason ville inte ens spela Call of duty men ändå var det han som sa "okay, one last time?" i två timmar så de slutade aldrig. 

Jennys flyg blev en timme försenat så hon ramlade in på hotellet runt halv 11 igårkväll. Så kul att se henne äntligen!! Vi somnade direkt. 

Idag blev jag väckt av först ett larm som ingen stängde av, sen någon som snarkade och till sist tre kvinnor som står mitt i rummet och pratar. STÖRANDE! Tur att jag sovit klart. Nu blir det dusch, frukost och sen rundvandring Jenny & jag i ett par timmar tills resten av tjejerna kommer. skynda er!

Promenad genom London

Publicerad 2015-11-04 20:29:24 i

Idag har jag promenerat. Stackars fötter. 
Jag ville starta dagen redan kl 6 i morse men lyckades somna om av ren envishet. Kl 9 åt jag frukost .

Sedan gav jag mig iväg på upptäcktsfärd. Promenerade runt i Notting Hill innan jag gick vidare mot Hyde park. Där gick jag vilse och hamnade ca 2 km åt fel håll än vad jag tänkt. Till slut hittade jag till Natural History Museum, som var helt fantastiskt! 

Efter att ha gått runt ett bra tag på museet så kände jag mig trött och hängig, så tog tunnelbanan tillbaka till hotellet och vilade. 
När jag piggnat till så utforskade jag tunnelbanan. Var på Piccadilly Cirkus och Oxford Street. Inne på Hamleys en lång stund och fascinerades över hur roligt personalen verkar ha där. 

Sedan somnade jag en stund på tunnelbanan (pinsamt) innan jag åkte till Queensway/Bayswater och gick runt. 

Har blivit tokförkyld och nyser hela tiden. Känner mig trött och hängig, så är nog lite sjuk. Håller mig på topp med Ipren varvat med socker. 

De senaste timmarna har jag hängt i sällskapsrummet och pratat med folk. Särskilt en kille från Malaysia som var extremt social. Nu sitter ett gäng grabbar här och spelar Call of Duty, jag tittar på. 

Jenny kommer om ett par timmar!! YEEEY! 

Sovsal

Publicerad 2015-11-03 23:20:33 i

Såhär i efterhand inser jag att jag klev av på fel busshållplats. Det är lätt att vara efterklok. Blev inte så stor skillnad, lite längre resväg på tunnelbanan bara..
 
Kände mig helt efterbliven när jag inte kunde använda mobilen och googla saker. Lyckades köpa biljett till tunnelbanan, men visste inte riktigt vilken nedgång jag skulle till eller var jag skulle byta. Men en superdupersnäll kvinna hjälpte mig åt rätt håll och tipsade t.om om en annan väg som skulle gå fortare. GULLIGT! 

Från tunnelbanan var det inga problem. Hostelet ligger så nära. Ett litet skabbigt hostel i en källare.... Skulle nog en del säga. Men inte jag!! Jag tycker det är charmigt! Det är iaf rent, vilket jag kan tycka väger ganska tungt i ens omdöme. Tjejen i receptionen var hur kul som helst. Extremt hjälpsam också. 
Hon frågade om jag hade landat på Heathrow, men när jag sa att nä, jag landade på Luton så tittade hon på mig och sa "uuuuuuh". Och då menar jag inte ett imponerande "uh". Mer ett rynka-på-näsan-uuh. Kul. 
Nu vet jag vad Londonborna tycker om Luton. 

Ikväll har jag varit ute och promenerat och pratat med random folk i TV-rummet. Jag sover i en sovsal, med fyra andra just nu. Bäst jag ser till att somna innan någon börjar snarka!

Framme i London

Publicerad 2015-11-03 17:27:32 i

Jag glömde bort att jag är flygrädd. Alltså sjukt flygrädd. 
Blev ju inte lugnare när jag fastnade i säkerhetskontrollen innan flyget också. Tandkräm räknas visst till flytande vätska och ska ligga i separat påse om det är med i handbagaget. Jahaja, FÖRLÅT DÅ! Nu vet jag det.

Sen satt jag och blundade, hetstuggade tuggummi och sjöng glada sånger för mig själv. I säkert en halvtimme, från att jag satt fast bältet tills vi var uppe i luften ordenligt. Därefter somnade jag tror jag, för plötsligt landade vi. Flygresan gick med andra ord rätt smärtfritt. 

Nu sitter jag på en buss som, om jag fattade rätt, tar mig in till centrala London så jag kan hitta hotellet därifrån. Eh. Lycka till. 
Bussen är rätt lyxig. (Jämfört med Ryanairs flygplan!) Dessutom har den fri Wifi. 

London calling!

Publicerad 2015-11-02 21:45:16 i

Jag packar, jag packar!! 
I sista minuten, men sån är ju jag. 
Jag gick hem tidigare från jobbet, men då kändes det som att jag hade så väldigt mycket tid så jag satte mig framför TV:n en stund. 
Sen klämde jag in en fika-dejt med en kille, för jag tänkte "VA TUSAN, flyget går ju inte förrän imorgon!". 

Men nu packar jag, minsann. Så värst mkt att packa är det inte. Jag slänger ner några underkläder, några tröjor och en handduk. Saknas något så får jag väl köpa det där?!

Är pepp!! Jag åker till London imorgon. Flyger typ kl 14 nångång (just det, skulle ju kolla tider och sånt ikväll också....) och sen checkar jag in på ett (säkerligen) charmigt litet hostel i en (troligen) mysig sovsal för 12 personer. 
Jag och 11 främlingar. Kan det bli bättre? Eh. 
Inte förrän onsdagkväll kommer Jenny och gör mig sällskap på vårt charmiga hostel. Så en hel dag ensam ska jag vandra runt på the streets of London! 
På torsdag förmiddag byter vi till ett annat hotell och möter upp resten av gänget, (Ducky, Pettersson och Sofie1) och sen har vi extremt roligt hela helgen. 

Bra plan!!!!!
Bäst att packa klart nu då. 

Nu blir det åka av

Publicerad 2015-11-01 22:27:21 i

Abbe sov över här i fredags efter matnatten. Han premiär-sov på min soffa! Om man inte räknar alla gånger jag själv har somnat i den..  
Halva lördagen satt Abbe och jag och kollade på film. Gött häng. Sedan slussade jag honom vidare till sina andra vänner. 

Resten av helgen har jag låtit bli att göra saker. That's how I do it. Fanns inga vettiga tvättider överhuvudtaget (kl 06 eller kl 22... Orimligt!) Så jag struntade helt enkelt i tvättandet. Rena kläder.. vem behöver rena kläder?! 

Antagligen kommer JAG behöva rena kläder. Jag ska iväg två veckor i rad. På tisdag åker jag till London (!!!!!!!!!!!!) (Så taggad är jag på min första betalda ledighet!), kommer hem på söndag och åker till Gävle på måndagen igen. HURRA! 
Packa resväskan är också en sån där sak som jag struntat i att göra idag. 

Malmö matnatten

Publicerad 2015-11-01 12:00:09 i

Välkommen November! En månad närmare våren. Wohoo!

I fredags efter jobbet (halvdag, lyx!) åkte jag och Pettersson till centralen och mötte upp Abbe! Han bor i Jönköping numera, men kom ner på besök. Vi hade tillochmed lyckats fixa en matnatt-biljett till honom, trots att det var slutsålt.

Sen mötte vi upp alla andra (vi var ett gäng på 9 personer) utanför Malmö Live där vi hämtade våra biljetter och sen var vi I GÅNG! Malmö matnatt! 
Det innebar att man under fredag em/kväll besökte 10 olika restauranger runtom i Malmö och fick ett smakprov av deras mat. Och möjlighet att köpa vin, vilket vi såklart gjorde också. Hääää! Herremingud vad god mat vi serverades! Riktigt mör ryggbiff på Köttbaren, mozzarella-sticks på Occo, haggis (!!!) på Drumbar och kolja-"kakan" på Årstiderna är några exempel. MUMSFILISMASKENS! 

Ja. Det var roligt. Så värt det! Och kul att vi lyckades hålla ihop alla nio. 

Passade även på att åka båt på kanalen!

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela