Snart helg

Publicerad 2015-10-29 23:38:10 i

Det var kul med sammanträde idag. Väldigt många sakägare närvarande, så det gällde att hålla koll på vem som var vem när jag antecknade. Men det var intressant och lärorikt! 

Ikväll har jag städat och diskat. Slängde skräp som stått i hallen i typ 3 månader. Nu börjar snart lägenheten se ordentlig ut. (Nyinflyttad efter 4 månader?)
Nu är klockan mycket och dags att sova! Imorgon jobbar vi halvdag, så det finns utrymme att tjäna flex. Sedan blir det matnatten imorgon kväll!

Det jag mest saknar i min lägenhet är en TV-bänk. Just nu står TV:n på ett gammalt nattduksbord...

LillLördag

Publicerad 2015-10-28 22:50:51 i

Idag lagade jag indisk linsgryta. 
Men jag diskade inte efteråt. AJAJAJ, desto mer att göra imorgonkväll då. 
Måste nog städa iordning här lite också, eftersom jag ska ha besök i helgen. Spännande va? 

Nu är det bäst att sova. Måste vara pigg och skärpt imorgon eftersom jag ska vara protokollförare på ett sammanträde. Det ska bli riktigt roligt och intressant att få vara med på ett sammanträde, det är första gången! Och det bästa är att jag bara är där som protokollförare, vilket innebär att jag inte riskerar att få en enda svår fråga att svara på! (Mer än "skrev du det?")

fortfarande på sommartid

Publicerad 2015-10-27 21:04:16 i

Jag har inte vant mig vid vintertid än. Jag vaknar utan larm kl 6 varje morgon. Det är ju härligt, i och för sig. Men det är ju inte som att jag tar tillvara på den tiden, använder den till onödigt surfande och Youtube-tittande istället. 

Jobbet rullar på som vanligt. Idag började vår nyaste specialistlantmätare hos oss. Han fick skrivbordet mitt emot mig. 
Fördel: ytterligare en duktig person att ställa dumma frågor till när det behövs. 
Nackdel: det skrivbordet har stått tomt sen jag började, så jag har vant mig vid "utsikten" jag haft över hela kontoret. Men han brukar STÅ UPP så nu stirrar jag in i en vägg. Ja, eller en skrivbordsvägg. Ett riktigt i-landsproblem. 

Måndag

Publicerad 2015-10-26 20:56:40 i

Lagade första maträtten ur min matkasse idag. Tempurakyckling och het grapefruktsalsa. Salsan blev aningens FÖR het, men annars var det gott. 

En sak jag upptäckte är att jag verkligen inte har en aning om hur man skalar och tärnar en grapefrukt. Herregud vilken röra. 

Fånga dagen och matkasse

Publicerad 2015-10-25 20:15:33 i

Idag fångade jag dagen! Redan kl 10 i förmiddags (I morse?) var jag på Triangeln (shoppingcenter) och köpte krokar. Hurtigt, eller hur? En härlig förmiddagspromenad. Sen tog jag sönder TRE krokar innan jag lyckades spika upp en för att hänga upp min gitarr på väggen. Skit-krokar. 

Sen var dagen färdigfångad och jag har suttit rätt mycket i soffan och tittat på Friends. Men sedan fick jag ett nytt ryck och tömde en FLYTTKARTONG! Hallelujah, bara två kartonger kvar!! 

Nyss levererades min matkasse!!

Maten direkt hem till dörren! Herregud, I love it! Jag är riktigt peppad på att laga mat denna vecka. Hade ett erbjudande som gav mig en fruktkasse på köpet. Jag blev helt överväldigad av all frukt. Jag kommer behöva äta fruktsallad varje dag för att lyckas äta all denna frukt själv!?!

Lördagshäng

Publicerad 2015-10-25 00:34:02 i

Det gör inget att klockan är mycket nu, för det är lördag och dessutom börjar vintertid imorgon så man tjänar en timme! En timme extra att slösa bort. (Brace yourself, winter is coming). 

Ikväll har jag hängt med Ducky! Vi var på vårt numera före detta favorithak Satori. Att de aldrig "har tid" att plocka undan disken är nog så illa, men när jag betalar för en pizza, väntar en stund och SEN berättar de att pizzadegen är slut... Irriterande. Och när jag pratar med personalen så tittar de bort. Kom igen, ögonkontakt!!!! Vid detta laget hade Ducky redan hunnit få sin sallad, så jag fick ändra min beställning till det jag med. Fy. 

Efter Satori gick vi till det som nu har uppgrsderats till vårt favorithak: Condecco. Där drack vi bara vin. Utan väntetider! Härlig kväll.  

Bussbarn

Publicerad 2015-10-23 08:23:55 i

I vanliga fall tar jag tåget till jobbet. Jag bor så nära centralen och kontoret ligger på Emporia i Hyllie - verkligen andra sidan stan! Så jag brukar ta tåget. Lite som tunnelbana, liksom. 

Men idag sitter jag på bussen. Det tar 3 ggr längre tid. (30 min istället för 10) men omväxling förnöjer. Lite variation i vardagen..

typisk myndighet

Publicerad 2015-10-22 22:15:54 i

Ååååh.. en hel vecka i Malmö. Jag saknar Gävle. Gävle blev en sorts rutin, nu sitter jag hemma och har tråkigt istället. Visst, jag hade kunnat diska och laga mat, men seriöst - vem gör sånt? Eeh.. 

Det är ändå lite skönt att få jobba lite. Känna att man driver sina ärenden framåt, så de inte bara ligger där och sakägarna undrar varför det aldrig händer något..

Idag var jag sådär TYPISK-Myndighet-jobbig och svarade på en persons frågor med svaren: 
1. "Det får du vända dig till Inskrivningsmyndigheten för."
 2. "Det måste du fråga Skatteverket om."
 och den bästa:
3. "Det kan jag tyvärr inte svara på."

Det kändes inte som att han tyckte att jag hjälpte honom något.. (Men jag försökte verkligen!)

Godkväll

Publicerad 2015-10-20 22:58:49 i

Hejhej! 
Nu är det läggdags. 

Ikväll har jag varit på dejt. Vi spelade biljard och Shuffleboard. Han vann. Typ alla omgångar... Jag måste helt klart öva mer.

Monday evening

Publicerad 2015-10-19 20:29:10 i

Här sitter jag och käkar chips till kvällsmat. Jag hade verkligen tänkt köra en ordentlig vecka, där jag inte misskötte mig (och käkar chips till middag t.ex), men så hittade jag en halvfull påse i skafferiet... Ajajaj.

Det blev en lång dag på jobbet. Stannade lite extra för att tjäna in flextid. Men HERREGUD vad tradigt att gå hemåt när det börjat mörkna ute. Är vinterhalvåret slut snart?

newsflash

Publicerad 2015-10-18 23:11:50 i

Jag har INTE städat lägenheten idag. Och inte en enda person är förvånad. Men jag röjde lite, så ser åtminstone lite bättre ut. 

Vad jag däremot gjort idag är att jag har lagat mat, inklusive matlådor. Det, ska ni veta, är nog en större bedrift än vad städningen skulle varit. Jag har inte lagat mat på hur länge som helst. Faktum är att jag inte ens minns när jag lagade mat senast. Om inte koka vatten till nudlar räknas?! 
Men idag lagade jag mat. Långkok - Carnitas. Ska det vara, så ska det vara ordentligt. 

Mm, hur som helst. Det har blivit väldigt mycket (VÄLDIGT mycket) köpe-luncher på jobbet. Ska försöka ändra mig. Faktum är att jag beställt en Matkasse. Nästa söndag får jag recept och ingredienser levererat hem till dörren. Woop woop! Får se om det kan få mig att ändra på mig. 

Mästaren behärskar kaos

Publicerad 2015-10-18 13:10:35 i

Så här ser min lägenhet ut just nu:


Det tycker jag är ganska fascinerande med tanke på att jag mestadels varit i Gävle de tre senaste veckorna. 

Jag har dessutom tre flyttkartonger ståendes ouppackade fortfarande. Oklart om man fortfarande räknas som "nyinflyttad" efter nästan 4 månader?

Rutiner?

Publicerad 2015-10-17 13:39:45 i

Vi körde inte ikapp någon tid i torsdagskväll. Istället blev vi ner försenade. 40 min. Jag var hemma halv 12. Men upp till jobbet och jobba med måndagskänsla hela dagen och sen inse att det är fredag och ta heeeelg! 
Jag och Ducky mötte upp Ricky och David på Taproom för en afterwork! Åt extremt god tacos och drack ett par glas vin. Sedan gick vi och tog en till drink inne på Grand och sen var jag hemma och la mig efter tolv någon gång. Äsch, who am I kidding? Jag har ingen aning om vad klockan var. 


Nu blir det inte Gävle förrän 9 november så jag ska nog hinna få lite rutin här i Malmö. Fast om knappt två veckor ska jag till London!!!!! Såå. Ingen idé att skaffa rutin nu heller?

Torsdag tillbaka på tåget

Publicerad 2015-10-15 18:50:23 i

Jag åker tåg!!!
Story of my life, känns det som på senaste tiden.
De senaste tre veckorna har jag åkt tåg i ca 44 timmar. HAHA. Nästan två dygn på tåget. Väl spenderad tid. 

Imorse när jag vaknade, efter 5,5 timmes sömn, hade jag ont i huvudet. Får skylla mig själv när jag shottar tequila innan läggdags. Men huvudvärken gick över till förmiddagsfikan så var inget större problem. 
Till lunch fick vi kycklingwok med nudlar. Kvalitén har helt klart ökat på luncherna, jag är imponerad (och glad att slippa all fisk). 

Nu är Mango och jag på väg hem till Malmö igen. Tåget var 20 min försenat i Sthlm så det kändes inte så bra. Men det kör vi nog ifatt. 

Det blev sent

Publicerad 2015-10-15 00:43:30 i

Middag blev visst till utekväll, typ. Nu är klockan mitt i natten och jag som ska vara på jobbet/föreläsning kl 8.. 

Vi var 9 pers som gick till Cheers (efter att ha provat två andra ställen som var fulla..) och åt mat (och drack vin). Väldigt roligt gäng. Vi körde en presentationsrunda där alla fick avslöja sitt stjärntecken också. Jag minns inte varför, men av någon anledning ville vi veta det. Härliga människor. 

Efter maten ville jag och Fred gå till Interpool och spela shuffleboard. Det ville ingen annan, så alla andra gick hem till hotellet men Fred & jag tyckte att kl 21 var för tidigt för att säga tack och godnatt, så vi gick själva till Interpool. Vi nöjde oss dock inte med en omgång Shuffleboard (jag vann!! Stort!) utan tog en omgång biljard också. (Fred vann, utan tvekan). Vi skulle köra en sista och avgörande match bowling (allt fanns i samma lokal) men istället valde vi varsin tequilashot. SÅ BRA IDÉ! Sedan satt vi och snackade en bra stund till innan vi gick hem. Nu är jag hemma (hotellet alltså) och ska sova ett par timmar innan frukostbufféen väntar. 

Onsdag i oändlighet

Publicerad 2015-10-14 18:15:52 i

Riktigt rolig kurs denna gång. Faktiskt. Fastighetsindelningens historia och annat intressant. Och dessutom fick vi se en rolig film också! 
Vi fick hamburgare till lunch. Nomnomnom. 
Nu ligger jag i min hotellsäng och väntar på att klockan ska bli halv sju. Ska möta upp ett gäng folk och försöka hitta någonstans att äta! Det blir skoj!

Tisdag på tåget

Publicerad 2015-10-13 19:13:04 i

Tuffetuffetåget går! 
Ännu en dag på SJ:s snabbtåg. Det är cirka en halvtimme kvar till Gävle. Jag längtar efter att få krypa ner i en hotellsäng och titta på TV. Japp. Sånt längtar jag efter .

Idag är det bara Mango och jag som åker till Gävle. Sofia, den tredje musketören, hoppade av i Stockholm för att gå på samhällsbyggnadsdagarna istället. 
HAA, jokes on her. Hon missar en, antagligen, fenomenal kurs i "fastighetsutredning och arkivforskning"! Vi ska läsa gamla akter från 1800-talet och försöka tyda de kråkfötter till handstil som folk hade på den tiden. Lycka till, Mango och Linda. 

Måndag i Malmö

Publicerad 2015-10-12 21:29:20 i

Just nu ligger jag i soffan och struntar i att packa resväskan. YES. Jag ska till Gävle imorgon. Tredje veckan i rad nu, why do I even bother att packa upp väskan? Eller ens ta med den hem? Borde kunnat lämna den på hotellet bara.

Men jag är inte bitter. Har ändå börjat uppskatta en nybäddad säng varje kväll och frukost uppdukat varje morgon. 

Idag har jag ringt många samtal på jobbet. Måste ringa några fler imorgon förmiddag. Det är ett jädrans jobb när man måste medla mellan en kommun och en sakägare. Kan ni inte bara prata med varandra istället?!?! Nähä. Nänä. Eller sakägare som säger att de förstår men så gjorde de inte det. Häääääääää. Det är underhållning.

Jaja, jag kan inte skjuta upp packandet hur länge som helst.. Bäst att ta tag i det. Hur mycket kläder behöver jag denna runda?

Helt veckovill

Publicerad 2015-10-11 23:31:35 i

Jag säger ju det, jag har ingen aning om vilken dag det är längre. Här sitter jag och har inte en tanke på att det är måndagmorgon snart. Bäst att gå och lägga sig?!

Igår eftermiddag sov jag i soffan. Pettersson kom hit och hjälpte till. Vi mätte hur extremt nära varann vi kommer bo nu när de ska flytta till Malmö (!! Jag dansar en lyckodans!!) och sen satt vi i min soffa och såg film. 

Idag skulle jag gå på dejt. Med citronmarängspaj-killen om ni minns honom? (Då jag gav er mer information om min fika än om dejten?). Vi har inte setts sen dess för tydligen är vi två extremt upptagna människor. Med två helt okompatibla kalendrar. Men idag så!! 
Idag så... Så svarade han inte på sms. Alls. Fan vad dissad jag kände mig. 
Men sen visade det sig att allting var ett missförstånd. Och teknikstrul. Och dåliga ursäkter. Men vi träffades faktiskt!!! Pga vår extremt dåliga framförhållning så blev det en liten middag här på en restaurang i närheten. Lite trevligt snack och ett glas vin. Sen var jag tvungen att gå hem igen. 
Vi får väl se om vi har tid att ses igen...

Måndag två dagar i veckan

Publicerad 2015-10-10 13:12:18 i

Hallå hallå. 
Tågförseningen gjorde att jag var hemma och la mig 01:30. Det är visserligen inte det senaste jag varit uppe till, dagen innan en arbetsdag, men ändå rätt tröttsamt. 

Jag hade varit förutseende och mailat chefen och sagt att jag troligen flexade in lite senare på morgonen. Men var ändå på plats på jobbet 09:20. Som vanligt när jag kommer tillbaka till jobbet efter några dagar i Gävle så känns det som måndag. Får alltid en enorm måndagfeeling och refererar allting i Gävle som "förra veckan". Förstå vilken skön känsla när man går hem från jobbet och inser att det faktiskt är fredag. Förvirrande. 

Jag och Pettersson tog en runda på Emporia, sen åkte jag hem och satte mig i soffan. Satt där hela kvällen och åt gamla chips som jag lämnat framme förra söndagen innan jag åkte till Gävle. Mums... 

Idag var jag uppe kl 8 och duschade. Vet inte vad som flög i mig...
Fram tills nu har jag tvättat och tittat på film. Vad nu då?

Ännu senare ikväll

Publicerad 2015-10-08 23:11:39 i

Godkväll godkväll!
Jag åker SJ-tåget. Hela dagen har vi (jag, Sofia och Magnus) beklagat oss över att vi på något vis bokat in oss på ett senare tåg från Gävle. Vi lämnade inte Gävle förrän efter kl 17. 

Menmen, inte spelade det någon roll. Det visade sig ha skett en olycka strax söder om Linköping och därmed var det TOTALSTOPP i tågtrafiken! (Vill poängtera att jag förstår att det är mycket sorgligt för alla anhöriga och övriga berörda). 
Såå, i Linköping kom vi ifatt alla som åkt tåget en timme tidigare. De stod still där. Och det gjorde vi med. 
I SJUTTIO minuter! Vet ni hur trött och grinig man blir om man står still på Linköping C i 70 minuter? Speciellt en torsdagkväll kl 22. När trafikverket flyttade fram vår preliminära avgångstid en andra gång så gick jag, Sofia och Magnus till bistron och köpte vin. Är man fast på ett tåg så får man ju göra det bästa av situationen?! 

När vi satt där i bistron och pimplade vin så började tåget rulla vidare!!! HURRA! Vilken tur då att vi hade vin att skåla med. Beräknad ankomsttid till Malmö är ca 01:00. Gissa vem som nog tar sovmorgon imorgon?

Party i bistron

churchstreet

Publicerad 2015-10-07 23:37:13 i

HALLÅ! 
Nu är det sent på kvällen och läggdags för länge sen. Jag har druckit frozen Margaritas och vin. Efter en heldag i en föreläsningssal så hakade vi på ett helt gäng som skulle gå och äta på det så omtalade ChurchStreet. (Alla pratar om ChurchStreet! Man slänger nötter på golvet...). Men det var kö för att få bord och vi var 15 personer. Sen blev allting superförvirrat och alla var på väg åt olika håll. Det slutade i alla fall med att jag, Sofia och Anna struntade i alla andra, Och tillsammans med Fred (en ny bekantskap från lunchen) hamnade vi inne på Churchstreet ändå!

Episkt. En riktigt rolig kväll. Churchstreet hade orimligt höga förväntningar att leva upp till, men lyckades ändå hyfsat bra. Man kan ju inte ogilla en restaurang med cowboys där man kan kasta jordnötter på golvet och som är fullt av julpynt? Vi hade mycket roligt och sen gick vi till hotellet och spelade några rundor Uno. 

Tillbaka i Gävle

Publicerad 2015-10-06 20:23:16 i

Så är jag åter i Gävle. Tycker ni det är väldigt mycket Gävle nu? Vänta bara, jag ska hit nästa vecka också. Veckopendling, det ni. 

Det var svårt att kliva ur sängen i morse. Helt plötsligt är det mörkt ute på morgonen. Jag var inte beredd på det. Men tog mig till jobbet och fick en del jobb gjort. Fick exempelvis ringa en av mina sakägare och begära in nytt/ändrat köpekontrakt eftersom de skrivit att avstyckad areal var "ca 1.22 ha", men efter mätningen blev det 1.4 ha. Det får bara diffa max 10%, annars kan de inte få lagfart på den nya fastigheten. 

Såå.. tips från lantmätaren; Skriv inte areal om ni inte är helt säkra på den! 

Hur som helst; 7 timmar på tåget och nu är jag i Gävle igen. Denna vecka sover vi på Best Western. Det är närmre till jobbet imorgon, men finns inget badkar på rummet.. 

Kvar i Malmö

Publicerad 2015-10-05 17:06:06 i

Jag är i Malmö!!!
Vi sköt på Gävle-resan tills imorgon istället, vilket är rätt skönt om jag ska vara ärlig. Fick ha en heldag på kontoret och kunna komma vidare utan att känna stressen "tåget går snart, tåget går snart". Dessutom tog jag tre nya ärenden och har till och med hunnit bli telefonterroriserad av en mäklare. (Skooooja, hon var väldigt trevlig och jag hjälpte henne så gärna!). 

Såå, nu tar jag med mig resväskan hem igen och så blir det Gävle imorgon istället.

Gävle eller inte?

Publicerad 2015-10-04 23:13:23 i

Klockan 13:07 klev jag upp idag. Gick ner till apoteket och köpte nässpray. Det hjälpte mot knastret i öronen och mina irriterade bihålor. MIRAKEL!

Men resten av dagen tillbringade jag i soffan ändå.

Ja. Fanns inte så mycket annat att göra. HERREGUD vad socialt utsvulten jag är. 
Jag var i Gävle hela veckan och längtade hem, men väl hemma så kände jag mig ensam och uttråkad. ALDRIG NÖJD. Vill någon umgås nästa helg? 
För nu åker jag till Gävle igen. 
Vi har biljetter bokade till imorgon eftermiddag men eftersom tisdsgskursen blev inställd så borde vi inte åka upp förrän på tisdag eftermiddag. Men jag gissar att vi åker upp imorgon ändå, och jobbar på Gävlekontoret hela tisdagen istället. Får fråga chefen det första jag gör imorgon bitti. Kul. Ta med resväskan "ifall att". 

Knaster i örat

Publicerad 2015-10-04 11:25:35 i

Inte en enda pannkaka fick jag igår. Ska jag behöva göra det själv eller?! 

Jag har inte klivit upp än, så jag vet inte hur förkylningen är idag. Men rent spontant så skulle jag säga att den inte är bättre. (Mamma säger 3 dagar att bli sjuk, 3 dagar att vara sjuk och 3 dagar att bli frisk). Det knastrar i öronen när jag sväljer. Det ska nog vara så.. 

Vad gnällig jag verkar? Jag låter halvt döende, men det är för att jag är ensam hemma i min säng. Vad ska jag göra annat än gnälla? Egentligen känner jag mig pigg idag. Kanske ska baka något?

pannkakor, någon?

Publicerad 2015-10-03 17:03:33 i

Jag mår lite bättre idag, men fortfarande seg. Jag hade egentligen tvättid men jag pallade inte, så jag bokade om den och istället har jag legat i sängen och kollat på serier. Hela dagen. Har gått två varv runt huset också, vilken motion!! 

Det jag önskar mest i hela världen nu är amerikanska pannkakor. SNÄLLA, Kan någon komma hit och steka det åt mig? För jag orkar inte själv. Snälla?

Där tågen sover

Publicerad 2015-10-02 22:11:19 i

Äntligen hemma i Malmö igen. 
Denna dag har inte alls varit bra, jag har bara varit irriterad och gnällig. Jag vaknade upp med så kolossal halsont och kände mig riktigt hängig. Jag struntade i frukostbufféen (straffbart nästan!) och tvingade i mig en skål yoghurt bara.. 

Sen var jag på mer introduktion för nyanställda, men satt mest och kände mig seg, sjuk, hängig och hade ont i halsen. 

Kl 15 tog vi tåget till Stockholm och där bytte vi till tåget hem. 7 timmar resa där jag bara kände mig... Gissa? Jo, trött och hängig med ont i halsen. 

Nu ska jag gå och lägga mig så kommer jag vakna som en helt ny människa imorgon. Pigg och glad! 

Utsikten från tåget var det inget fel på ikväll:

Egentligen ska vi tillbaka till Gävle på måndag kväll. Men fick mail idag om att kursen på tisdag är inställd, så vet inte alls hur vi ska göra nu (har kurs även onsdag-torsdag). Det är måndagens problem. Godnatt. 

Fredag!!!!

Publicerad 2015-10-02 06:45:09 i

Godmorgon! Det är fredag och därmed sista dagen i Gävle (denna vecka. Ska hit igen på måndag...). 

Introduktion för Nyanställda igår. Var lagom trevligt, inte så mycket nytt. Kände till det mesta redan. På kvällen bjöds vi på middag, det gillar vi! Hamnade till bords med lite nytt folk vilka var väldigt roliga att lära känna. 

Efter middagen gick jag hem och la mig i badkaret. ÄNTLIGEN! 
Som jag misstänkte så är det sjukt långtråkigt att bada, men det var ändå väldigt skönt och avslappnande. Så.. 6,5 poäng av 10? 

Idag vaknar jag upp med extremt ont i halsen. Det var längesen jag var sådär riktigt döförkyld, det kanske är det som är på gång?! Vi får se. 
Jag ska äta frukostbuffé här en sista gång (annat hotell nästa gång) och sen checka ut från hotellet och gå på mer introduktion innan det är dags för en finfin tågresa igen. 

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela