Inte Oscarsgalan

Publicerad 2016-02-29 22:20:33 i Allmänt,

Jag behöver sova!! Hade larm kl 4 i morse för jag ville se Oscarsgalan. Så otroligt dumma idéer jag får för mig ibland. Det hade ju varit värt det om jag vaknat ordentligt,men som det var nu så låg jag och halvsov vilket resulterade i att jag typ inte minns vad jag såg så det enda jag tjänade på det var sömnbrist. Sömnbrist, det var vad Oscarsgalan gav mig.

Igårkväll hade jag ett långt, jobbigt samtal som jag skjutit upp ett tag. 
Nu känns det bättre. Livet börjar ordna sig. 
Idag fikade jag med Jullan efter jobbet. Nu somnar jag. 

Friyay

Publicerad 2016-02-27 00:26:52 i Allmänt,

Gooood kväll! 

När jag vaknade imorse hade jag glömt bort att jag skulle ut i fält. Blev en överraskning när jag kom till jobbet. Jag säger inte om det kändes som en positiv eller negativ sådan.. 

Oavsett vilket så var det toppenväder, strålande solsken! Perfekt dag att traska runt en åker och ha skattjakt. Min kollega är riktig tjurskallig och vägrar ge sig. Tur det. På mer än 1 meters djup hittade vi ett gränsrör. Total lycka. Det kändes som att vi bara grävde och grävde och gropen bara växte... Sedan hittade vi tre till, lite ytligare och mer lättillgängliga.. Det är därför han är experten. 

Vi var tillbaka på kontoret typ kl 1 och sånt gör mig tokförvirrad. Dagen känns helt fel när man är på kontoret först efter lunch. 

Efter jobbet mötte jag Sylvia på stationen. Hon är här och hälsar på i helgen. YEEEEEY!!

Snart helg

Publicerad 2016-02-25 22:24:40 i Allmänt,

DET ÄR SÅ KALLT. Inomhus då, vill säga. Det är väl ingen sommarvärme ute heller, men det är ju vinter så det ska ju faktiskt inte vara sommarvärme. 

Men jag kan inte begripa varför det ska vara så kallt här i min lägenhet. 19 grader. Är inte det lite väl lågt?!?! Jag har ett extra element plus en värmefläkt som är igång på kvällarna. Då får jag upp temperaturen till 21 grader. Jag fryser ändå. 

Inget särskilt spännande på jobbet att rapportera idag tyvärr. Rätt basic dag. Det var inte ens någon som ringde mig.. 

Efter jobbet gick jag på bokrean. Hittade ingenting så gick till nästa bokaffär. Och sen en tredje. Sen gick jag hem och kollade bokrean på internet. Kul. 

Imorgon ska jag och min kollega Jona ut och åka bil och mäta lite på en åker. Jag ska göra en fastighetsbestämning och Jona är expert på sånt (rykte som går på kontoret), så han hjälper mig. 

En fastighetsbestämning är (typ) när man bestämmer exakt var en gräns går. Gamla gränser är oftast oklara/otydliga/förändrade så då måste man göra en fastighetsbestämning och avgöra var gränsen egentligen går. Så imorgon ska vi ut och kontrollera på plats hur det ser ut och hur marken används och samtidigt mäta in lite referenser som t.ex staket eller dike och vägar eller vad man nu hittar. Sen jämför man det med kartor och annat material som finns och sen bestämmer man var gränsen går. 
Ungefär. Lite mer avancerat än så. Fast samtidigt inte.

Jag får inte svara på den frågan

Publicerad 2016-02-24 23:20:01 i Allmänt,

Idag hade jag jourtelefonen igen. Tyckte det var kul idag också. Jag hann ta emot 13 samtal. Allihop var av karaktären "får man göra så här och vad kostar det?".
Vissa kollegor tycker det är trist att sitta där och upprepa samma sak i tre timmar, som en trasig skiva, "jag kan inte ge något svar på det". Men av någon anledning tycker jag det är nästintill underhållande. Variationen av människor man pratar med, så roligt! (Men jag kanske tröttnar om ett par veckor jag med?) 

Ikväll har grannen och jag tittat på mästerkocken och druckit te. Grannen är alltid försenad och missar alltid första delen av programmet.. Jag tycker det är fascinerande hur man kan komma försent när man bor GRANNAR, men vissa människor klarar visst allt. 
Vi har roligt i alla fall. (Jag bestämmer)! 

Tisdag

Publicerad 2016-02-23 21:31:25 i Allmänt,

MEN HEJ! 
Byt aldrig efternamn, det blir bara problem. 
Efter att ha hetat Roland i förnamn hela fredagen så trodde jag att min olycka var slut denna vecka. Men igår på jobbet när min nya mailadress automatiskt genererades så var den milslång..... ALLA förnamn var med. Linda-Sara-Christine .. Supersmidig mailadress. 

Visade sig att Skatteverket inte markerat mitt tilltalsnamn efter att de gett mig namnen tillbaka (de tog ju bort alla namn och ersatte med Roland). Så jag fick ringa folkbokföringen. Igen. 102 personer i kö.... När jag var nr 4 i kö blev jag överlycklig. Då dog telefonen.....
Ställa sig i kö på nytt. 115 personer i kö. Livet har humor!

Men idag så! Nu är allt klart. Jag fick en ordentlig mailadress till slut. Nu återstår bara körkort, pass, hyresvärden, försäkringar, banken osv osv.. 
Men, det är det värt. Om inte annat så har det gett mig extremt mycket underhållning senaste dagarna. 

Nu har jag redan gått och lagt mig. Hade inte så mycket annat att göra och har man ingenting att göra så ska man låta bli att göra något. Jag läser bok, "En man som heter Ove". Förresten så börjar bokrean imorgon! Pepp på den!

resten av helgen

Publicerad 2016-02-21 20:02:34 i

Efter hemhälseriet i fredags så sov jag bort halva lördagen. Jag vaknade typ vid 8 och var så förbaskat trött. Insåg att jag nog bara sovit ca fem-sex timmar och att det nog var därför jag var trött.. Överkompenserade och sov till halv 1...

Sen gick jag ändå inte upp förrän efter kl två, så då fick jag dåligt samvete över hur otroligt ineffektiv jag är ibland så jag rengjorde ugnen och städade lägenheten. 

Lördagkvällen ägnade jag med en påse chips (sourcream&onion) framför melodifestivalen. 

Idag vaknade jag i lite mer vettig tid men har varit extremt ineffektiv idag. Men men, det är sån jag är. Ibland. 

Hemhälseriet

Publicerad 2016-02-21 19:54:01 i

I fredags kväll hade vi (ett gäng från kontoret) hemhälseri. Tour de lägenhet. Det vill säga fem hemmafester på samma kväll. Vi besökte en kollegas lägenhet, drack en drink och körde en tävling. Och efter 40 min (som oftast blev betydligt längre än så) åkte vi vidare till nästa lägenhet. Ny lägenhet, ny drink, ny tävling. 

Riktigt roligt! Jag tog bilder, men mest selfies, såklart. 

Bytt efternamn

Publicerad 2016-02-18 22:38:20 i

Linda Persson existerar inte längre. Jag fick idag godkänt från PRV om namnbyte. 

I know. Verkar galet. Men det är mormors farfars fars soldatnamn. Tidigt 1800-tal. Där kan man snacka släkthistoria. 

Känns helt sjukt. Tog mig bara 8 år att bestämma mig, så det är i alla fall inget överilat beslut.. 

Jag skulle gärna berätta mer om mitt nya namn, och om mitt fältarbete idag i Höganäs. Men jag har sån fruktansvärd migrän så jag ska gömma mig under täcket istället tänkte jag. 

Bättre idag

Publicerad 2016-02-17 23:00:20 i

Onsdagar känns alltid bättre. Onsdagar är ju mästerkocken och te. 

Att sitta i jouren/slingan idag var väldigt lärorikt. Och underhållande. Man sitter mest och upprepar sig själv, för de flesta frågor handlar om "får jag göra så här? Vad kostar det?" . Att just dom två frågorna är vanligast är väldigt roligt, eftersom det är just dom två frågorna jag inte får svara på... 
Lämpligheten på en åtgärd kan bara handläggande lantmätare i varje enskilt ärende bedöma. Jag kan inte sitta i slingan och säga "absolut, så får man definitivt göra!" och så skickar de in en ansökan och så ställer lantmätaren in ärendet. Det kostar pengar för fastighetsägaren. 

Likaså kan jag inte säga att "det här kommer kosta 35 000 kr" och så skickar de in en ansökan, men så upptäcker lantmätaren att där finns en oregistrerad samfällighet och dessutom måste det fastighetsbestämmas. Kostade visst 60 000. Ajja, var ju inte så stor skillnad.........

Men jag svarade så gott jag kunde. Berättade vad det är för regler som tillämpas. En person blev arg. En annan tackade hjärtligt och sa att jag varit till stor nytta. Man kan inte göra alla nöjda!

Lite andra frågor fick jag också. Lite mer kluriga frågor, som jag fick anstränga mig att hitta svaret på. Så i det stora hela tyckte jag det var väldigt roligt. Jag ska sitta varje onsdag från och med nu. Tror att det kommer vara väldigt utvecklande. 

Nu ska jag sova för imorgon ska jag och en kollega köra 1 timme för att träffa en av mina sakägare..

Trist rubrik

Publicerad 2016-02-16 21:50:05 i

Idag har jag haft en sån där deppig kväll. En sån då man bara önskar att någon kunde komma hit och hålla om mig en stund. 

I brist på människor att krama får man trösta sig på annat vis. Jag åt glass till middag. Mådde genast mycket bättre. Jag mådde såpass bra att jag gjorde hemmagjorda chips och åt dom med.
Ni hör ju, jag mår toppen! 

Så farligt är det inte. Är bara lite allmänt trött. Säkert PMS också. 

Imorgon är min första dag i slingan! Dvs Lantmäteriets jourtelefon. Så om du ringer och har en fastighetsbildningsfråga så är det typ 11 % chans att du blir kopplad till mig! Vilken möjlighet va? 

Ny vecka, samma bekymmer

Publicerad 2016-02-15 22:58:25 i

Det var kul att fika med Hanna igår. Jag lyxade till det med både paj och varm choklad. 

Sedan vann jag i kasta gris. Spelet alltså, där man kastar två små grisar och får poäng? Jag är tydligen en naturbegåvning. 

Idag var det jobbigt att kliva upp. En sån vecka igen.. Jag bara har ingen lust att kliva upp. Ligger här ensam och fryser och bara NEJ TACK. 

Funderar på att skaffa katt. Kan bo här ensam med tjugo katter typ. En crazy cat lady. Fast jag pallar inte städa efter en katt så det blir inget med det. 

Lagade den mest fantastiska maten ikväll. Indisk lax. Det var lax kryddad med kanel och kardemumma typ. Sjukaste jag gjort. Nog det godaste jag ätit hittills i år!

Mellokväll2

Publicerad 2016-02-14 13:37:17 i

Lillebror tog tåget hit till Malmö igår för att träffa lillsyster och mig. Gullebrorsan! Vi gick på stan och åt lunch på v.e.s.p.a! Sedan åkte syskonen hem en efter en. 
Jag åkte hem till Ricky&Ducky tillsammans med Pettersson-Johnsen. Även Sofie var här, hon kom ner från Halmstad för att hänga med oss! Vi åt tacos och kollade på melodifestivalen!! 

Sofie sov hos mig i natt. Jag rotade ordentligt i skåpen för att hitta frukost imorse men till slut blev det riktigt bra. 

Nu har hon också åkt hem så nu känns lägenheten tom. Jag ska kliva upp och gå och fika med Hanna en stund innan jag tänker lägga mig i sängen igen. 

Shuffleboard

Publicerad 2016-02-13 12:38:24 i

Efter jobbet igår var vi typ 12 pers som gick till Eatary Social och åt mat och drack gott! Lillasyster följde med och fick hänga med lantmätarna.  Vi drack Sangria. Mums. 

Efteråt spelade jag och syster shuffleboard med Pettersson-Johnsen! Alla vann och alla förlorade tror jag, låter ju rättvist? 


Nu har syster och jag ätit pannkakor och kollat Greys Anatomy. Nu ska vi göra stan och äta falafel innan lillsyrran åker tillbaka till Stockholm och jag ska hem till Ducky och se Mello!

fuktväggen

Publicerad 2016-02-12 07:47:03 i

Hyresvärden var och kollade på min fuktskadade vägg igår. Jag var inte hemma, så lillasyster fick släppa in dom. 
Hon visade bilden på när väggen var blöt häromdagen och så mätte de fukten i väggen och konstaterade att den var fuktigare nu än förra veckan. Vilket inte är så konstigt eftersom den var blöt nyss..... 

Så ytterfasaden är uppenbarligen inte lagad och det är ingen idé att måla om min vägg förrän det är klart. Så.. att.. eh.. det ska vara så ett tag nu. Kul. Fashionabel vägg. 

Idag ska jag svara på ett jobbigt mail, eventuellt två, och sen blir det AW. 

godnatt

Publicerad 2016-02-11 22:51:30 i

Flexade ut från jobbet redan vid lunch för att umgås med lillasyster. Det blev shopping och sen lagade hon mat åt mig. Ska det vara på det sättet så får hon stanna hur länge som helst!

Lillasystern

Publicerad 2016-02-10 23:03:10 i

Jag jobbade lite extra länge idag, till halv 7. Då åkte jag hem och diskade och såg Mästerkocken. 

Sen gick jag till stationen och mötte Lillasyster som är här på besök tills på lördag! Yeey!!!

Är det konstigt att man blir sur?

Publicerad 2016-02-10 08:10:27 i

Jag ville inte riktigt kliva upp idag. Men så gjorde jag det ändå. Så när jag stod där och slängde i mig en skål yoghurt i lugn och ro så ser jag det här:


Min fuktskadade vägg är inte fuktig längre. Den är blöt. BLÖÖÖT! Vad i helvete...?!?! OOORKA. Hyresvärden kommer och ska kolla imorgon. Lär bli skoj. 

Irriterad till tusen gav jag mig alldeles försenad iväg till jobbet. Ville hinna med 08:08-tåget, så jag sprang. Jag sprang!! Men dörrarna hann stängas så jag och två andra står och trycker desperat på knappen till dörrarna. 
Längre bort, i det andra tågsetet, står tågvärden och ska precis stänga den sista dörren också när han ser oss tre. Så han pekar på oss och skriker "MEN SPRING DÅ!". Så vi sprang. Vi sprang!! 
När han stänger dörren bakom oss flinar han åt oss och säger "sådär kan ni ju inte hålla på. Klockan är efter avgångstid!". 
Kul kille. Snällt att han väntade på oss!

fettisdagen

Publicerad 2016-02-09 18:58:32 i

Det är inte roligt just nu! Jag försöker kliva upp tidigt, jag försöker verkligen. Men när larmet ringer och jag ser hur mörkt det är ute så blir jag SÅÅ deppig. Inget kul alls. 
Men jag försöker. Snart blir det ljust igen. Snart. 

Men när jag väl kommit upp ett par timmar senare och väl är utomhus på väg till jobbet så kommer optimistiska Linda fram! TRALLA LALLA LAAAAA! 

Jag ska inte säga för mycket om mina sakägare på jobbet, men en äldre herre jag pratade i telefon med idag sa "ja, men dåså, det låter onekligen som att du vet vad du sysslar med. Det känns betryggande och vårt samtal har lugnat mig något.". 

Haha. Javisst!!

Om en vecka ska jag börja sitta i FLM-slingan (jourtelefonen). Fick massor av information idag så nu är jag livrädd. Min kollega, som redan sitter i slingan, sa att en del som ringer är rätt upprörda. SÅ TAGGAD! På riktigt alltså. Tror det kommer vara enormt utvecklande. Inte bara de arga personerna utan också variationen på frågor man kommer få svara på. Spännande! 

Nu ska jag äta semla. Det är fettisdagen! Då får man äta en semla. Eller två. 

Sisten ut

Publicerad 2016-02-08 17:44:43 i

Idag var jag sist kvar på jobbet. Åtminstone hoppas jag det eftersom jag låste och larmade när jag gick. Synd om den som blev inlarmad annars.. 

Underhållande dag, som vanligt. Optimistiska Linda sitter kvar! Nu ska jag hem och laga mat. Torskrygg och chorizo har jag förberett för. 

FÖRBERETT. Det ni. 

överoptimistisk

Publicerad 2016-02-08 08:05:18 i

Lite väl optimistisk imorse. Jag hade satt larm kl 6 för jag tänkte att det kunde vara najs att tjäna in lite flextid innan Lillasyster kommer. 

Kl 6? Really? 
Det hade raka motsatsen som effekt, jag klev upp ännu senare än jag brukar och är nu alltså SEN till jobbet och kommer slösa flex istället. 

Så går det när man är optimist.

knivslip

Publicerad 2016-02-07 22:48:01 i

Hello folk och fä! 
Idag har jag haft en icke-produktiv dag. Jag har inte gjort ett smack. 

Kände mig så usel och oproduktiv att jag gick ut och köpte en yogamatta. Kände mig genast väldigt duktig! (Så duktig att det känns lite väl duktigt att dessutom använda den. Får vänta till en annan dag..) 

Ikväll har min gode granne slipat min kniv. Det var ett jädra gnäll över min slöa kökskniv, så fick se till att få den slipad. 
Tur man har så extremt goda grannar som ställer upp och hjälper till med såna saker. Goda grannar som hjälper en granne i nöd! Min favoritgranne! (Försöker fjäska nu, som tack!). 

Helgen är slut nu. Så imorgon är det jobb igen. Minns inte riktigt vad det är jag har att göra på jobbet denna vecka, men slår vad om att det är något superintressant och jätteroligt! (Tänkte vara optimistiska Linda denna vecka).

återuppståndelse

Publicerad 2016-02-07 11:35:56 i

Godmorgon folket!
Jag känner mig pånyttfödd. Herregud vad dåligt jag mådde hela dagen igår. Bakfyllan från helvetet. "Ska aldrig dricka igen" - johodå, det ska jag. 

Jag klev upp kl 16 igår, tog en dusch och åt en påse chips. Sen gick jag hem till Pettersson-Johnsen för att äta tacos och se på Melodifestivalen tillsammans med dem, Ducky&Ricky och Grannen. Mycket trevlig kväll, och jag mådde mycket bättre med mat i magen. 

Ducky och Pettersson. De andra "missade" mellon och "råkade" sitta kvar i köket istället. 

Bakfull

Publicerad 2016-02-06 11:53:42 i

Tyvärr har jag valt att hemligstämpla en del av det som hände igår. 

Här är kvällen i stora drag:
Jag mötte upp Hanna för att spela biljard. Sen ville vi dricka drinkar så vi begav oss till Carib Kreol där min favoritbartender jobbar. 

På Carib Kreol träffade vi en Tyrannosaurus Rex och en Skägg-Nisse. De förväxlade Lantmäteriets och Lantmännens logga. Men var i övrigt väldigt roliga. 

Sedan hamnade vi på KB. Vi gick före i kön och behövde inte betala inträde. Så awesome är vi. En kille sa att jag inte alls är musikefterbliven. Vilken komplimang!

Och till slut kom jag hem. Typ kl 5. Eller ännu senare. Vem vet. 

Nu ligger jag här i sängen med hög ångestnivå och är bakis. Men ändå tycker jag att kvällen var värd det. SÅ VÄRT DET. 

en annan dag

Publicerad 2016-02-04 23:40:42 i

Jag skulle skriva något vettigt idag tänkte jag. Ville lätta på hjärtat, skriva av mig lite. 
Men sen bara ÄSCH SKITSAMMA och så diskade jag istället. Sedan tittade jag på massor av youtube-klipp och sen pratade jag i telefon. 

Och nu är klockan plötsligt alldeles för mycket. Så GODNATT !

Det här lagade jag idag. Det är marinerade morötter, ris, kalkonfärs och stekt ägg. Ibland undrar man.... men det var det godaste konstigaste jag ätit!

Skajbar

Publicerad 2016-02-03 23:25:59 i

Galet kul dag på jobbet. Inte.
Jag gjorde en sakägare upprörd, men jag gjorde rätt. Kul! 
Efter jobbet var vi ett gäng som gick till skybaren som heter Skajbaren. Den ligger intill kontoret. Riktigt mysigt ställe för en AW!

Sen kan ni nog gissa hur resten av kvällen såg ut? 
Onsdag = mästerkocken och en kopp te!!

Ledig eftermiddag

Publicerad 2016-02-02 23:01:17 i

Jag gick hem från jobbet så tidigt idag att jag inte visste vad jag skulle göra med all fritid. Jag hade visserligen kunnat åka tillbaka till kontoret och jobbat lite till, men det kändes så ovärt. 

Alltså var jag ledig en hel eftermiddag och tanken var att gå och träna. Använda det där heliga gymkortet någon gång. Men istället gick jag en shoppingrunda. Sjukt hur man tänkt göra en sak men gör en annan? Eeh..

När jag kom hem från shoppingturen så kom jag på att jag glömt att jag hade tvättid. La in kläder i en maskin och började sen laga mat. Glömde då bort att jag hade börjat tvätta så sen hann jag inte tvätta mer. Sjukt hur man glömt bort en sak och sen glömmer bort det igen? Eeh..

Förresten, på jobbet hade jag medarbetarsamtal med chefen. Jag ska bli beslutande förrättningslantmätare 1 april! (Obs, inget aprilskämt) så i april får jag fatta HELT egna beslut på jobbet! Amazing! Dessutom anmälde jag mig till FLM-slingan som är typ en jourtelefon där man får sitta och svara på allmänhetens alla möjliga frågor. Det verkar så underhållande så jag är riktigt taggad på det. 

Fuktskadad vägg

Publicerad 2016-02-02 14:38:00 i

Jag flexade ut tidigt och gick hem idag. Var tvungen att vara hemma och släppa in två killar som skulle kolla på mina fuktskador och se hur de ska åtgärda dem. 

Golvet är troligen en gammal översvämning från innan jag flyttade in, den tänker de inte göra något åt eftersom den är helt torr nu. (Nähä, så jag ska ha trasigt golv för evigt nu?)

Men väggen var fuktig fortfarande. Så där rev de bort tapeten och även en bit av takfärgen på ett annat ställe. Nu ska jag ha det så en vecka och se om väggen torkar av sig själv. Annars sätter de in en avfuktare och "det är inte skoj" sa de. Hahaha. 

De städade i alla fall efter sig. 


Jag känner inte igen mig själv

Publicerad 2016-02-01 22:26:04 i

Idag åt jag och Ducky lunch på Vapiano. Alltså, MYYY GOOOOD vad jag älskar att käka lunch på Vapiano. 

Jag jobbade länge idag. Var kvar på jobbet till kl 19. Okejokej, sista timmen kanske det mest blev skitsnack med en kollega (vi var de enda kvar på kontoret) men hallå - lite duktig är jag ändå?!

Hemma var jag alltså inte förrän halv 8 och då lagade jag mat (Italiensk bondsoppa, har matkasse denna vecka!) och sen diskade jag. Nu ska jag göra mina ryggövningar som jag lovat kiropraktorn och sen är det läggdags. 
VEM ÄR JAG ENS?!?! 

Bild från när jag gick till jobbet 7:30 imorse

Ny vecka, nya bekymmer.

Publicerad 2016-02-01 07:47:35 i

Min dator gick sönder för ett år sedan. Batteriet liksom stendog. 
Igår beställde jag äntligen hem ett nytt batteri. Ska se om jag kan laga den. 

Imorse dog min hårtork. 
Jag tänker inte laga den. Är på väg till jobbet med blött hår. 

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela