Mingel

Publicerad 2016-09-29 22:47:10 i Allmänt,

God kväll, god kväll.
Idag (efter jobbet) har jag varit på mingel. Min mobil vill autocorrect det till mangel? Men nej, det var mingel. På Rickys jobb. De har nyligen flyttat in i nya lokaler här i Malmö så nu bjöd de in till mingel där det bjöds på bubbel, fantastiska gigantiska snittar (om man kan kalla dem det när de var så stora), gött häng, choklad (!!) och mingel då förstås.

Jag och Ducky pratade först med en superkonstig person... sedan pratade vi med väldigt rolig kille som tyckte att "ingenting händer i Malmö". Han var uppvuxen i Malmö och sen hade han bott några år i Stockholm. Det gör mig sjukt provocerad när folk från storstäder tycker städerna är händelselösa. Herreguuuud liksom, har ni ens satt er fot ute på landet? Det gör mig arg. Sveriges tredje största stad skulle vara händelselös?

Hursomhelst hade vi väldigt roligt ändå. Jag framställdes som en bitter stalker. Lite galen också antagligen. Men å andra sidan är det väl kanske sån jag är egentligen. Lovin' it.

Tyvärr inga bilder. Använd fantasin.

Imorgon efter jobbet är det AW med folk från gamla klassen.

Zuuumba

Publicerad 2016-09-28 20:44:54 i Allmänt,

Zumba är inte en kul träningsform. Zumba kan vara kul, för man inser hur värdelös man är på att typ skaka rumpa och dansa cha-cha och andra saker, och så börjar man skratta när man inser hur kass man är. Men som träningsform är det inte alls kul.
Jag tränade Zumba idag om ni inte förstod det.

Jag har hela dagen trott att det är torsdag idag. Förstå då min besvikelse när jag insåg att det faktiskt inte är fredag imorgon..

Mitt enda liv

Publicerad 2016-09-27 22:05:13 i Allmänt,

Hade visst tagit ett extrapass i jourtelefonen idag. Fick sällskap av Michaela som satt bredvid och lyssnade på alla mina samtal. Hon ska ta över efter Seldis på fredagar så jag lärde henne allt jag kan. Till exempel hur man hetsar en fastighetsägare att starta en civilrättslig tvist mot en kommun. (Det var inte meningen! Och inte så allvarligt egentligen.) Michaela sa också att hon blev fullständigt golvad av mitt extremt pedagogiska och utförliga svar på frågan "jag ska köpa en bit mark, hur gör jag?". Men jag har liksom svarat på exakt den frågan i 7 månader. Jag kan svaret nu.

Resten av dagen bara trillade bort. Jag lägger också onödigt mycket energi på ett ärende där jag är missnöjd med vår egen interna hantering. Imorgon ska jag bli intervjuad av folk på HR (av helt annan anledning) och det kommer ju väldigt (o)lägligt nu när jag är så irriterad på alltihop.

Skulle egentligen följt med och sett Jullans lägenhet efter jobbet, men det sköts upp. Istället åkte jag hem, åt choklad och la mig i sängen. Herregud vad glamoröst och spännande mitt liv är. Bli avundsjuka!

Det blir mörkare

Publicerad 2016-09-26 22:04:12 i Allmänt,

Winter is coming! Jag bytte till vintertäcket igår, jag vet ju att det kommer bli galet kallt här inne om några veckor. Börjar även bli mörkt om morgonen när jag går till jobbet.. jag har fortsatt gå hemifrån kl 7 på morgonen. Still going strong.

Söndagkväll

Publicerad 2016-09-25 21:54:32 i Allmänt,

Inte så händelserik helg det här.. jag tror nästan att jag föredrar vardagar nu för tiden.

Idag var jag på Ikea. Tog tåget dit, gick igenom hela butiken på 45 min och sen tog jag bussen hem. Jag somnade. På en stadsbuss. Herregud, vad trashigt det måste ha sett ut...

Den finaste komplimangen jag fick i helgen var "Du är helt okej".

Någon annan dag kan vi prata om spelet Kasta Gris och vad "ligga sidfläsk" egentligen betyder.

Fredagen

Publicerad 2016-09-24 13:13:53 i Allmänt,

Lite upp&ner-dag igår.
Vägföreningen från sammanträdet i torsdags ringde och sa att de verkligen tänker överklaga. ALLT. De tänker överklaga allting. Anläggningbeslutet och fastighetsbildningsbeslutet. Men de har är inte sakägare i det senare och har inte rätt att överklaga det, men visst, överklaga då.

Men ajja, det kommer dröja ett tag till beslut. Behöver ha in en överenskommelse om inträde, men gissar att föreningen kommer vägra. Kul.

Efter jobbet drog jag på spontan-AW med Ducky, Jullan, Jocke och Magnus. Svinkul var det, precis vad jag behövde. Vi gick till hotellets Skybar som ligger precis vid jobbet. Hade väldigt roligt.

Vi satt och pratade om Tinder när en av killarna som jobbar i baren avbröt oss och tillrättavisade mig. Haha. Superkul, så jävla skön kille. Förlåt mig bartender, för att jag var så dömande.

Grannfejden

Publicerad 2016-09-23 08:22:44 i Allmänt,

Jag får många gratistidningar i brevlådan. Lokaltidningen. För några månader sedan började jag lägga dem i grannens brevlåda istället för att slänga dem. Gjorde det rätt ofta men utan någon reaktion. Hur kan grannen inte märka att han fått dubbla tidningar under lång tid??

Till slut tröttnade jag. Det är ju inte kul om han inte reagerar. Så jag avslöjade mig själv, sa att jag slängt mina skräptidningar i hans låda hur länge som helst.. och sen skrattade jag mitt ondskefulla skratt. MOHAHAHAHA.

... igår hade han lagt TIO tidningar i min brevlåda.
Well played, granne.

Nu planerar jag att hämnas.

Sammanträde

Publicerad 2016-09-22 20:58:06 i Allmänt,

Idag höll jag i ett sammanträde. Jag ska inte ljuga utan jag erkänner direkt att jag var äckligt nervös imorse. Inte för att det skulle bli ett stort sammanträde (bara tre personer som skulle komma) men mest för att det kändes som om jag inte hade koll. Men det hade jag, jag var extremt påläst. Och hade dessutom backning genom ett domslut från Mark- och miljööverdomstolen tidigare i år i ett liknande ärende.

Så när sammanträdet väl började var jag orubblig. Jag kände mig trygg och självsäker. Så där satt jag och talade om att det är vägföreningen som ska betala 100 000 kr i ersättning till en fastighetsägare. Och även stå för förrättningskostnaderna. Ah, och just det ja, bekosta byggandet en väg/vändplan inom två år. Trevligt.

Fastighetsägaren blev glad. Vägföreningen blev mindre glad.
Vägföreningen: "Ni kan definitivt vänta er ett överklagande!"
Fastighetsägaren: "lycka till att hitta argument för det."
Haha.

Kommer dröja ett tag till innan beslut. Sedan får vi se om det faktiskt blir överklagat eller inte.. vore trist men samtidigt riktigt intressant. Våra beslut går att överklaga till mark-och miljödomstolen och man är väl ingen riktig lantmätare förrän man fått en överklagad förrättning?

Idiot

Publicerad 2016-09-21 22:02:56 i Allmänt,

I jourtelefonen idag pratade jag med TVÅ personer som jag pratat med innan (i våras typ). Frågor jag ställer mig själv då är; gav jag dem verkligen så dåligt svar för fyra månader sedan att de var tvungna att ringa igen? Eller gav jag dem så bra svar att de tänkte att vi har världens bästa kundmottagande och de vill så gärna ringa igen eftersom de glömt vad jag sa? Vad är egentligen ens oddsen att de ringer just den dag jag sitter i telefonen och blir kopplad till just mig? Imponerande.

Sedan jobbade jag med ett helt hopplöst ärende. Jag hade dessutom huvudvärk hela dagen så jag gick hem.
Tog ingen värktablett alls vilket gör att jag fortfarande har huvudvärk.. rejält.
Mvh idiot som får skylla sig själv.

Fröken trevlig.

Publicerad 2016-09-20 21:42:36 i Allmänt,

Åter till min teori om hur fantastiskt trevlig jag ser ut:
På väg hem från jobbet idag kände jag mig väldigt grinig och osocial. Det verkar ha motsatt effekt på andra människor.. på tåget stod jag och stirrade ner i mobilen när en kvinna lägger sin hand på min arm och utbrister "GUUUD vilka härliga skor du har!". De är vinröda. Hon verkade inte ens ironisk.

Sedan promenerade jag hemåt, fortfarande med näsan ner i mobilen, när två personer stannar mig utanför posten, "EXCUSE us, is this the post office?".

Man ba' men jaaa, ser jag ut att tillhöra avdelningen för dumma frågor på stan??

Svarade dem att ja, det är posten och ja, de har redan stängt men om de ska posta ett paket så kan de gå 200 m bort till ICA. De blev SÅ glada, "thank you SOOO much, you saved our day!"

Imponerande att så många människor stör mig i mitt vardagslunk.

Standard åka-hem-från-jobbet-looken. Skulle ni tilltala detta vackra, trevliga ansikte? Så full av liv och glädje.

Trött

Publicerad 2016-09-19 21:58:44 i Allmänt,

Men shit vad trött jag är på kvällarna! Överväger att börja sova middag efter jobbet.. Nä, skojar. Bättre att vara trött på kvällen än på morgonen.

Inte så mycket roligt som hänt idag. Jag och Brånis sjöng lovsånger/psalmer efter lunch.. det passade bra för hon hade dessutom ett pastorat som sakägare.

Trött. Sova. Nu.

Skräpmat

Publicerad 2016-09-18 22:34:47 i Allmänt,

Godnatt folket!
Det har inte varit många knop denna helg. I fredags somnade jag framför TVn typ pinsamt tidigt. Tidigare än jag brukar lägga mig på vardagar liksom.
Lördagen sov jag till kl 16 eftersom jag hade migrän. Åt sedan en himmelskt god pizza från min numera favoritpizzeria som ligger runt hörnet här bara!

Pettersson övertalade mig sedan att följa med på mingel på Johnsens jobb i Lund. Vin, champagne och jordgubbar tillsammans med Pettersson säger man ju inte nej till hur lätt som helst.. men jag var väldigt trött efter huvudvärken så det blev inte så sent, men roligt var det!

Idag började jag rensa i garderoben. Det innebär att det är väldigt fint där inne nu, men kaos i resten av lägenheten. Klassisk storstädning. Jag gjorde även baklängesshopping idag - jag lämnade tillbaka en av tröjorna jag köpte förra veckan.

Och ikväll åt jag kebabtallrik med sällskap av Grannen. Också från favoritpizzerian. Men pizzan igår var godare.

Efter denna summering kan jag konstatera att jag sovit och ätit skräpmat denna helg. Bra helg.

Friday

Publicerad 2016-09-16 08:35:02 i Allmänt,

Jag tror jag somnade redan innan kl 22 igårkväll.. och det var väl därför jag klev upp kl 6 idag igen utan problem. Hejja!

Efter jobbet igår gick jag och shoppade. En kjol. Det var sista shoppingen för i år (eller denna månad..) jag lovar!

Pendelhumör

Publicerad 2016-09-14 22:09:51 i Allmänt,

Jag gjorde det idag igen.
Vaknade redan innan väckarklockan till och med. Kl 06:10 och GICK UPP DIREKT. Vem är jag ens?

Så fantastiskt väder och härlig sinnesstämning när man är på väg till tåget kl 7 på morgonen. Underbart. Herregud vad jag verkligen inte längtar efter höst, mörker och kyla. Skjut mig nu istället.

På jobbet gick det bra, i typ en timme. Sedan skulle jag ha jourtelefonen och hela livet bara sket sig. Någon hade lånat datorn i rummet jag bokat (vem gör så?!??!!) så fick ägna en halvtimme åt att koppla in en annan dator och installera de nödvändiga programmen. Lite senare ringde min privata telefon och jag bara kände på mig att det var hyresvärden så jag svarade. Där följde en extremt irriterande diskussion angående min hyra och kompensation för att de inte gjort något åt min fuktskadade vägg på 7 månader. Det mynnade ut i absolut ingenting. Mannen jag pratade med var väldigt nonchalant, oförstående och översittare. Men jag förstår honom, hans jobb suger. Folk som ringer och gnäller om hyrorna skulle jag också bli trött på.

Men jag blev väldigt ledsen och upprörd av samtalet. Jag gick in på toan och grät en skvätt, sedan gick jag ut och åt lunch i solen.

Att jag var upprörd gav mig huvudvärk. Jag botade den med en ipren och en treo. Efter det gick dagen uppåt igen. Jag var kvar på jobbet till kl 17:30 för jag fastnade i en diskussion med Magnus angående mark- och miljööverdomstolen och det som numera kallas exploatörssektion. "Vadå, heter det så?" -"ja. Nu gör det, jag kom på det för 2 sekunder sen!".

Hemma här i hissen hamnade jag ensam med ett alkoholstinkande creep igen. Efter hissincidenten jag hade här i våras med ett creep så får jag lite lätt ångest av att vara ensam med dessa personer. Jag vet att de (allra flesta) är helt harmlösa men får så olustig känsla. Jag stannade till några minuter hos grannen för att bli på bra humör igen och passade på att gnälla på hyresvärden. Sedan gick jag hem och la mig i sängen och har inte rört mig sedan dess.

Imorgon är det torsdag!!!
Det är absolut inget märkvärdigt alls med det, men något ska man ju se fram emot.

Inte helt enligt rutin

Publicerad 2016-09-13 20:56:52 i Allmänt,

Idag har jag gjort saker något annorlunda.

Jag klev upp ca kl 6:15.. var framme på jobbet och startade datorn redan kl 07:20. Jobbade hyfsat effektivt idag igen, ringde tillochmed ett samtal direkt istället för att skjuta upp det en vecka.

Jag gick i tid för att slippa stressa till tåget, var hos kiropraktorn i Lund, satt i solen på torget ett tag. Köpte godis i min favoritbutik i Lund och åkte tillbaka till Malmö. Gick direkt från tåget till biografen och såg filmen "Captain fantastic", ensam. Sedan promenerade jag hem och nu ligger jag välbekant i min säng igen.

En annan sak som jag funderat mycket på är om jag ser ovanligt trevlig ut. Det händer lite för ofta att främlingar tilltalar mig på stan och frågar om vägvisningar. Jag pratar ju även en hel del med folk i hissen här i byggnaden. Är jag ovanlig social? Ser jag pratglad ut? På väg hem från bion ikväll stannade två engelsktalande män framför mig, höll fram en karta och undrade åt vilket håll slottet (malmöhus) låg. Jag svarar alltid vänligt på alla frågor, men alltså jag skojar inte - idag gick jag verkligen med näsan ner i mobilen. Jag kan inte se mer asocial ut än så. Och ändå väljer de att fråga mig istället för alla andra som befann sig runt oss?!?! Jag måste se så otroligt trevlig ut.

Jag ger dagen 7/10 poäng

Publicerad 2016-09-12 22:44:06 i Allmänt,

Jag borde gå och bada någon eftermiddag. Känns som om jag kommer ångra mig annars..

Bra dag på jobbet. Bästa på länge, rent produktivt sett då. Jag liksom gjorde vettiga saker hela tiden.

Vi var ett helt gäng som satt ute och åt lunch. Käkade D-vitamin ni vet!

Shopping på en söndag

Publicerad 2016-09-11 21:47:22 i Allmänt,

Idag frågade jag bara grannen fyra gånger om han ville åka och bada. Det ville han inte. Istället gick jag och köpte en smoothie och satt ute i solen och tittade på folk. Sedan var jag crazy och shoppade massor. Jisses. Okej, nu behöver jag inga mer kläder i höst (eller huuuur).

Resten av dagen har jag faktiskt bara sett på serier. Skaffade Netflix (bara haft Viaplay innan) och fick enorm beslutsångest över vad jag skulle se. Det blev Buffy. Buffy funkar varje gång.

Vill du bada?

Publicerad 2016-09-11 07:56:39 i Allmänt,

Det är söndag morgon. Vad hände?
I fredags efter jobbet åt vi hämt-thaimat och drack vin på en takterass. Jag, Brånis, Ducky, Pettersson, Carro och Jullan. Det var en fantastiskt utsikt där uppifrån, så vi hade det hur mysigt som helst. När solen gått ner blev det kallt och då gick vi ner till Ducky och spelade sällskapsspel.

Igår, lördag, vaknade jag relativt tidigt och började sms-terrorisera grannen för att få honom att följa med och bada. Kl 16 mötte vi upp Ducky & Ricky vid vattnet, så det här är ju ett bevis på att tjat lönar sig. Innan dess var jag och grannen på Bondens Marknad där jag köpte ost. Massa ost.

Vid vattnet, i västra hamnen, satt vi och njöt av solen och åt glass. Sedan gick vi till Vespa och åt pizza. När solen gått ner för länge sen var det för kallt att sitta på uteservering i kortbyxor, så det blev hemgång.

Strålande humör

Publicerad 2016-09-08 22:32:46 i Allmänt,

Jag tror inte riktigt det framgick hur extremt deppig jag var igår. Jag bröt, på riktigt, ihop av ett mail från en kollega norröver. Jag tyckte hen gjorde fel i mitt ärende och löste det genom att bryta ihop.

Hur som helst så var allting som bortblåst idag. Jag vaknade pigg och glad. Var på jobbet redan kl 7:30 och började dagen med ett beslut i ett ärende. Så himla bra start på dagen!

Sedan följde jag med min kollega Joakim på sammanträde/fältarbete. Först höll vi sammanträde i 25 graders solsken mitt ute i en hage och sen slog vi ner några rör. Det var så skönt väder! Perfekt dag för utomhusjobb!

Vi var tillbaka på kontoret precis lagom till lunch så jag följde med Joppe och Jonathan och åt kebabrulle i SOLEN och sen hann vi tillochmed gå till vattenparken och kolla lite. Jag var på toppenhumör!

Efter jobbet åkte jag och Brånis till centralen och mötte upp JonteB och Klara och gick till Köttbaren och drack drinkar. Martin gjorde oss sällskap efter ett tag och då beställde vi in mat. MUMS.

JonteB var i Malmö med sina traineevänner och klämde in en träff med mig och Brånis! Kul att kunna träffas ibland trots att han flyttat till Sveriges ände. Så fantastiskt att ses.

Också fantastiskt att jag fick in både Jonathan och JonteB i samma blogginlägg. Mina två Jonathannar - Olofström, lantmätare, orienterare, racercykel, namn.. De har så mycket likheter. Brukar skratta åt det ibland.

Ja. Mycket bättre humör idag. Känns som att imorgon kan gå åt vilket håll som helst.

Elände

Publicerad 2016-09-07 22:13:13 i Allmänt,

Hela dagen har varit ett enda stort misslyckande. Det har varit något fel på mig för jag har varit så ledsen och nedstämd hela dagen. Kollegorna sa att jag såg ledsen ut - det gjorde mig inte gladare.

Det började redan imorse när hyresvärden var 50 minuter försenad. Jag var inte på jobbet förrän kl 10 och hade fått höra samma gamla visa om lägenheten igen. Så tröttsamt.

Jag förstörde två par strumpbyxor på morgonen och väl på jobbet så ringde fem olika personer på en timme. Min telefon ringde inte en enda gång förra veckan, men nu ringer fem på en dag? Hur som helst, det kändes som att allting bara sket sig. Inga roliga samtal med andra ord. Blir så besviken på allting.

Hade bokat in gymmet efter jobbet men jag pallade inte. Allt kändes så deppigt att jag åkte hem, köpte godis och la mig i sängen. Vet alltså inte vad felet är. Allting bara kändes så väldigt värdelöst idag.

Låt oss försöka vända på det här. Dagens tre positiva:
- lägenheten är så välstädad! Kände inte igen mig när jag kom hem.
- hade en jätterolig konversation med Fred och Jim innan jag gick hem från jobbet.
- jag kom i säng tidigt ikväll.

Den sista var rätt kass, men den får duga. Skrev den bara för jag har redan råkat somnat tre gånger under tiden jag skrivit detta inlägg. Jag ska göra mig själv en tjänst och sova nu. Så kör vi en nystart imorgon.

Stressad över ingenting

Publicerad 2016-09-06 22:58:07 i Allmänt,

Jag känner mig lite stressad den här veckan. Det känns som att jag har mycket att göra. Jag vet inte varför.. men så vet jag att jag inte har någonting planerat alls lördag/söndag, så då blir jag stressad över det istället. Vad ska jag då hitta på? Och varför har jag saker att göra nu på vardagarna, när jag inte hinner, men är fri på helgen när jag har tid?

Igår jobbade jag från Linköpingskontoret. Det är kul att man kan få testa att jobba på andra kontor när man ändå är i väg. Kul. I Linköping har de kontor (vi har ju landskap i Malmö) så jag fick låna ett litet rum där igår. Träffade massa roligt folk och människor jag pratade med för 1,5 vecka sen, i Gävle. Jag förlät Simon för att han sa en taskig sak till mig i Gävle. Det visade sig nu att han knappt ens minns att vi träffats.... alltid roligt att göra intryck på folk.

Fred hade lovat att äta lunch med mig, så jag inte skulle vara mobbad. Han höll det löftet, så vi och tre andra killar gick och åt lunch på en thairestaurang. Och en annan person bjöd på bullar på eftermiddagsfikat. That's it, jag byter till Linköping, helt klart.

Efter jobbet satt jag kvar och pratade med Fred i över en timme och sen gick jag till tågstationen för att åka hem. Mitt tåg kom dock inte, för det var 45 minuter försenat. Så jävla bra avslut på en dag.

Jag var så sjukt trött när jag kom hem, men istället för att bara gå och lägga mig direkt så pratade jag med grannen istället.
Idag var jag så stirrig på jobbet. Bytte ärende var femte minut kändes det som och var allmänt virrig.

Ikväll har jag städat lägenheten. Det behövdes ju verkligen, som ni kanske minns. Imorgon bitti kl 8 kommer hyresvärden hit och ska mäta fukten i mina väggar igen. Jag har mailat och gnällt hela sommaren för de rev bort min tapet för 7 (!!) månader sedan och har sen inte hört av sig. Det har läckt in vatten varje gång det regnar.. kul. Ska bli en rolig diskussion imorgon bitti.

Godnatt Linköping

Publicerad 2016-09-04 22:13:16 i Allmänt,

Lillasyster har åkt hem, jag är fortfarande kvar i Linköping. Får hela bäddsoffan för mig själv ikväll.
Har sparkat boll i solen och vattnat blommor med Grodan medan syster byggde (leksaks)kök.

Imorgon ska jag jobba härifrån Linköpingskontoret innan jag åker hem. Jag försöker pricka av så många kontor som möjligt. Tror jag är uppe i 6 olika kontor nu.

Tack för att jag fick spendera hela helgen med JoJ och Grodan! Grattis på födelsedagen, Frode!!

Linköpingshelgen

Publicerad 2016-09-04 17:43:35 i Allmänt,

HEY BABY!
Lever livet i Ljungsbro (utanför Linköping).
Idag fyller Grodan ett år, men vi hade kalas igår.
Vi började dagen med ett lekpass kl 6 på morgonen. Sedan var jag och systrarna på Marknad i Husbyfjöl innan kalaset började och det kom massor folk och jag fick en sockerchock av all tårta.

Favoritsaken är helt klart dammsugare. Han kommer bli pedantisk...

Somnade framför TVn typ redan kl 20. JAG alltså.

Idag blev vi upp kl 6 igen för nytt lekpass. Sedan har vi varit ute och kläckt pokemon, stekt pannkakor, stekt oss i solen och varit och shoppat.

Linköping

Publicerad 2016-09-02 22:47:58 i Allmänt,

Åkte snälltåg idag. Oklart varför, jag vet att jag inte gillar det..

Är i Linköping nu (eller typ utanför?) Lillasyster var försenad så jag tog bussen själv ut till Storasyster i Ljungsbro. Tittade på bilder från Grodans första år, han fyller ett år på söndag! Lillasyster kom fram hon också till sist.

Ännu en dag

Publicerad 2016-09-01 22:34:37 i Allmänt,

Dagen är slut, det är läggdags, och jag har inte städat idag heller. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?
Istället kollade jag serier och pratade i telefon (med syster och sen JonteB). Jag packade åtminstone väskan, för jag ska till Linköping över helgen.

Ibland blir jag så trött på mig själv. Bara få saker gjort för i helvete!! Prokrastinering4ever.

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela