Positiv

Publicerad 2017-01-31 22:45:49 i Allmänt,

Värre idag. Som en tyngd i bröstet. 


Låt oss fokusera på något positivt istället:
- Jag köpte godis och fyllde på i kontorslandskapet. Godis är gott. 
- Det blir ljusare. Det var inte becksvart ute när jag gick hem från jobbet kl 17. 
-  Jag har tvättat ikväll, så nu har jag rena handdukar igen. 
- På lördag börjar melodifestivalen!

Se? Så positiv jag är!

Inget att tillägga

Publicerad 2017-01-30 22:18:00 i Allmänt,

Det finns inte så mycket att säga. 

Kunde verkligen inte somna igårkväll. Sov oroligt under natten. Men lyckades ändå kliva upp när klockan ringde och var på jobbet 7:30. Still going strong, så att säga. Motivationen på plats är däremot inte så väldigt imponerande. 

Ännu mindre är motivationen när jag kommer hem. 
Men jag hade glass kvar i frysen som jag åt EFTER att jag käkat rester från hämt-maten igår. Imponerande. Att jag inte åt glassen till förrätt alltså.

Denna vecka känns inte så farlig än så länge. Våren är på väg, jag vet det. 

Slödag

Publicerad 2017-01-29 22:30:22 i Allmänt,

Vilken långsam söndag detta har varit. Herregud. Jag har inte gjort ett dugg och jag har varit så uttråkad. Det var inte ens skönt att ligga i sängen så jag klädde på mig kl 12 och städade lite.. Ja, ni hör ju. 


Tröttnade dock ganska snabbt på det också och satte mig i soffan och såg film istället. 

Nu ska jag sova och längta till måndag imorgon. Måndag. Ny vecka, nya bekymmer! En chans att börja på nytt. Denna vecka ska bli bättre!

Lördagkväll

Publicerad 2017-01-28 23:22:43 i Allmänt,

Hello people! 

Det känns lite bättre nu, jomen. Jag vaknade igår och kände att jag kanske skulle överleva. Det var blå himmel och solen sken hela dagen, på lunchen fick jag några minuters solstrålar på mig. Det piggade upp lite. 

Efter jobbet gick jag, Ducky och Jullan till Möllan och åt middag och drack vin och drinkar. Det var roligt! Vi testade ett nytt ställe, där vi inte alls passade in. Men det kan ha berott på att alla andra där drack öl men jag och Ducky beställde varsin Mango-daquiri och satt där bland öldrickarna och sippade på våra stora, gula drinkar. HELLO

Ducky strandade på min soffa och imorse fick hon finna sig i mina lördagsrutiner. = man kliver inte upp före kl 13. 


Pappa kallade oss "slöisar" på telefon, tror jag. 

Kl 14 åkte vi till Emporia. Jag ville mest äta lunch på Vapiano, för det var det Ducky sa att vi skulle göra. Utöver det råkade jag köpa en kavaj, en jacka/kofta, träningströja, vanlig t-shirt och en hylla.. Och så fikade vi förstås också. Jag hade spenderarbyxorna på mig. 

Jag provade glasögon också. Borde köpa ett par. Jag minns inte ens hur gamla mina egna är, men de borde vara minst 8 år gamla? Jag tror inte ens det är rätt styrka i dom. 

Jag var hemma typ halv åtta tror jag. Då kröp jag ner i sängen och kollade serier och film... Det är också min plan för resten av helgen. 

Deppigare

Publicerad 2017-01-26 21:40:19 i Allmänt,

Om jag kände mig avtrubbad igår så vet jag inte vad jag ska kalla dagens känslor. Riktigt nedstämd har jag varit. Jag började nästintill att gråta innan lunch. Brånis föreslog att vi skulle köpa godis (hon vet hur man muntrar upp!) och Selda informerade om att ica har lösgodis för 39 kr/kg. Det blev Ica på lunchen. 


Godiset gjorde mig inte på mirakulöst bra humör, men känns alltid lite bättre att vara nedstämd om man äter godis samtidigt. 

Jag vet inte vad det är med mig, men det är inte bra. Känner mig gråtfärdig. Det är mörkt och det är kallt och jag känner mig ensam. Det sistnämnda är konstigt, för jag kände mig inte ensam den sista veckan i Thailand när jag faktiskt var helt själv. Men här känner jag mig ensam, trots alla människor jag känner och pratar med.

Jag vill inte tillbaka till Thailand, jag var bara sjuk hela tiden eller arg på Abbe. Men jag vill inte vara här heller. Jag vill ingenting. 

Efter att ha ätit glass till middag ikväll (Häagen-Dazs. Okej som middag!) kände jag mig inte ens lite bättre så jag gick in till grannen en stund. Han ställer inga frågor, han öppnar bara dörren. Jag går in och sätter mig i soffan och han fortsätter med vad han än höll på med när jag kom. (Matlagning var det idag). Efter en stund försökte jag förklara varför jag var nedstämd, men eftersom jag inte ens vet varför så började jag gråta istället. Jag fick en riktig bamsekram och det var nog precis vad jag behövde ikväll. 

Jag gick hem igen och la mig i sängen. Nu tänker jag sova och hoppas att denna hopplösa känslan är borta imorgon. Allting har känts helt värdelöst sen jag kom hem förra veckan. Det är inte roligt. 

Deppigt

Publicerad 2017-01-25 22:42:49 i Allmänt,

Idag vaknade jag 05:50 utan att ha ställt klockan. Fanns ingen poäng att sova längre då, så jag var på jobbet kl 7. Andre man på plats. Känns inte nyttigt. 


Känner mig lite avtrubbad om jag ska vara ärlig. Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker det är skönt att vara hemma igen, men just nu känns det samtidigt väldigt deppigt. Kallt och mörkt. 

Men efter jobbet idag åt jag shawarmatallrik (vad är ens skillnaden på kebab och shawarma?) med Pettersson-Johnsen och sen spelade vi Shuffleboard. Det var riktigt kul! MittLag (det hette så och jag var med i det) vann alla omgångar. Det var också riktigt kul!

Hann hem och såg slutet på Mästerkocken och åt glass. Som om jag inte var kall redan innan liksom? 
Ajja. Det är snart vår va? Hade glömt hur extremt deppig vintern är. 

Forsränning

Publicerad 2017-01-24 21:36:00 i Allmänt,

 
Här är några bilder som togs när jag åkte forsränning i Chiang Mai... för två veckor sen? Sjukt.
Inte de mest vildaste fotona, men här ser ni i alla fall ungefär hur det såg ut. Det hade regnat halva dagen och var riktigt mulet när vi skulle åka. Vattnet var svinkallt, men detta var utan tvekan den roligaste dagen på hela min resa.
 


 
 Jag älskar bilden här nedanför, på de holländska killarna och deras guide. Jag tror de välte 2 eller 3 gånger. Och sen tappade en av dom sin padel och de hittade den aldrig. haha. Älskar det. De var riktigt härliga killar.

 

Tisdag

Publicerad 2017-01-24 21:31:45 i Allmänt,

Jag var på jobbet 7:20 även idag. Men idag var det verkligen kämpigt!!
Hurra - jag är återställd! Nu är jag normal igen och tycker att det är jobbigt att kliva upp 6:30!
 
Jobbdagen var helt okej. Jag och Jonathan tog långlunch och åt på Jensens Böfhus.
 
Efter jobbet gick jag, Ducky och Pettersson på lägenhetsvisning. Jag tyckte det var en kanonfin lägenhet! JAG ville köpa den. Men det ska jag inte. För vilka pengar då? Sparpengar? Ja, just det ja...
 
Jag tog en rejäl omväg hem, men det gjorde ingenting eftersom vi beslutade oss för att ta en fika inne på Triangeln. Då blev det värt den långa omvägen.

Strömavbrott

Publicerad 2017-01-23 22:07:28 i Allmänt,

Igår hade jag strömavbrott i halva lägenheten. Det var nytt. Förstod inte alls vad som var fel, ingen säkring hade gått men ändå var halva lägenheten strömlös. Hos grannen lös det överallt så han var inte till mycket hjälp. 


Efter 2 timmar knackar det på dörren. Utanför står en väktare (varför?) och en annan snubbe som frågar "har du ström i din lägenhet?". Eeeh, halvt. En halvtimme senare är de tillbaka och frågar på nytt, och då har strömmen kommit tillbaka. 
Härlig, spännande söndagkväll. Varför hade jag partiellt strömavbrott? Varför påverkades inte grannen? Varför var elektrikern tvungen att ha väktare med sig? Frågor som aldrig kommer få svar. 

Idag vaknade jag kl 4:40. Det går sakta men säkert framåt. Jag var på jobbet vid 7. 

Jag ska hemhem till Vimmerby om ett par helger och skulle köpa tågbiljett idag. 1klass var 200 kr billigare än 2klass.. svårt val, svårt val. 

Ikväll är jag återigen SVINTRÖTT, som alla andra kvällar sen jag kom hem. Det här är ju inte mänskligt.. kl 21 ville jag gå och lägga mig men det kändes för tidigt. Så jag sov en timme i soffan först så nu kan jag äntligen gå och sova i sängen. 

Sjuk eller frisk

Publicerad 2017-01-22 14:17:50 i Allmänt,

Nu känns det som att jag varit hemma i Malmö i evigheter, men jag kom ju hem i onsdagskväll? 

Jag har gått runt lite som i en dimma, det känns inte som att jag kunnat tänka klart. På lunchen i fredags köpte jag kebab och fick frågan vilken sås jag ville ha. Jag stod helt stilla och bara tittade på honom. Jag kunde verkligen inte komma på vad det hette... "mild?" frågade han efter en stund. Ja. Ja, precis. Mild sås. 

Jag har haft galet mycket jetlag och dessutom varit sjuk. Förkylning och slö i hela kroppen. Perfekt avrundning på semestern, det blir fjärde sjuktillfället på fem veckor. Och angående jetlagen så tycker jag, precis som förra gången jag var i Thailand, att det är tusen gånger värre när jag åker hem än dit. Det måste ju ha med solen att göra? Att det är varmt och ljust där, så att det går lättare och fortare att ställa om dygnsrytmen där? Men här är det kallt och mörkt större delen av dygnet, så jag får liksom ingen ordning. Måste vara så. Har i alla fall mått extremt dåligt de senaste dagarna. Vaknar kl 3 - 4 på morgonen. Trött hela dagarna. Och så förkylning på det. 

Positivt är att jag var på jobbet kl 7 i fredags. Men det var ju inte så produktivt när jag bara hade gegga i hela huvudet. Sen jag kom hem från jobbet i fredags eftermiddag har jag bara legat i sängen. Igår gick jag upp och gick och köpte godis på Hemmakväll i pyjamas. Den nivån.

Det känns betydligt bättre idag. Idag vaknade jag inte förrän kl 7 och dessutom kunde jag andas med näsan också. Så både jetlag och förkylning verkar bättre. Jag har sett alla tre säsonger av Skam. (Sjukt bra serie, som jag längtat efter att få vara med i den hypen!). Idag tänker jag fortsätta vila och imorgon kommer jag vara fit for fight igen. 

Vädret i Malmö igår. 

Hur ska jag sätta rubrik nu?

Publicerad 2017-01-19 18:39:35 i Allmänt,

Jisses vad jag är trött. Jag är så trött att jag nästan börjar gråta ibland. 


Jag vaknade kl 3 i natt. Jag blev väldigt förvirrad för jag förstod inte vart jag var. Konstigt att det inte hänt en enda gång på alla hotell jag bott på under fem veckor, men första natten hemma - "what is this place??" 

Kl 3 var det ju kl 9 för mig egentligen. Kroppen trodde det var dags att kliva upp. Med viljestyrka slumrade jag tillochfrån till kl 5. Halv 6 gick jag upp. Och tvättade alla kläder.. 
Jag har fortfarande resten av alla grejer liggandes i en sopsäck ovanpå bedbugs-lakanet i badrummet. Och så lite grejer i frysen. Känns helt normalt. 

Men i alla fall, mellan 5 och 7 timmars sömn var verkligen inte tillräckligt efter de få, lösryckta timmarna på den långa hemresan. Jag har varit helt död idag. 
Kom till jobbet kl 9. Det var rätt kul. Flera personer sa att jag såg brunbränd och fräsch ut. ÄSCH DÅ, fjäskisar! ("Brun för att vara du" kanske?). 
Det kändes bra att vara på jobbet igen. Fem veckor semester var definitivt lagom. Det var bra, skönt, kul, men det räckte. Och det är ju väldigt lyxigt att känna så, att semestern var tillräcklig. Att få längta hem!

Jag läste mina 137 olästa mail och sorterade dom efter hur viktiga jag tyckte att dom var. Och det var ungefär allting jäv gjorde idag. Jag tog beslut i ett ärende också, men det var fixat redan innan jag tog semester. Jag hade längtat efter lunch på Vapiano och Carro, Anna1 och Anna2 följde med mig så jag slapp äta själv! Underbart. 

Insidan på mina ögonlock bara brände. Jag blev inte piggare av att sitta framför en datorskärm. Förkylningen jag hittade på flyget och Frankfurts flygplats är dessutom förjävlig idag vilket gör att jag känner mig väldigt eländig. 

Halv 3 kände jag att jag jobbat färdigt. Men ville inte åka hem och sova och ge efter för jetlag, så jag följde med Ducky och flyttade en jävla massa grejer. Kände mig nästintill pigg! Jag promenerade hem. Det var uppfriskande. Perfekt "vinter"väder att komma hem till efter fem veckor i värmen. 

Nu är jag hemma i soffan och jag vill verkligen sova!! Jag ska försöka hålla mig vaken till kl 20 åtminstone. KÄMPA. 

Malmöhus slott när jag gick hem idag!

Malmö

Publicerad 2017-01-18 22:07:02 i Allmänt,

Jag är hemma! 

Och jag kan inte förklara hur jag känner mig, för jag vet inte. Det är mycket känslor samtidigt. Allra mest är det trötthet. 

Jag började må riktigt dåligt på Frankfurt flygplats. Tror det var vätskebrist och sömnbrist, för jag svepte en flaska vatten och la mig och halvsov en timme på en bänk och sedan kändes det bättre. 

Vi landade strax innan kl 19 på Kastrup. Hade riktigt flyt (för en gångs skull!) med både bagageband och timing med tåget. Var hemma strax innan kl 20. Åååh min fina lägenhet, bättre än alla lyxhotell i världen! (Tror lägenheten blivit renare medan jag varit iväg? Skumt?!) 

Abbe åkte vidare, hem till Göteborg. 
Jag var hemma ca 20 minuter innan jag gick in till Grannen och bad om hjälp. Jag frågade om jag var brun: "brun för att vara du".
Så.. nej? 
Jag behövde hjälp med mina eventuella husdjur jag tagit hem. Kackerlackor och vägglöss. Jag är verkligen superskraj att jag fått med mig vägglöss från helvetesbungalowen. Jag fick en sopsäck av grannen som jag förslöt alla grejer i. Dessutom fick jag låna ett särskilt bedbugs-lakan, som tydligen är giftigt som väskan ligger på nu. Det BÖR vara omöjligt för eventuella skadedjur att ta sig ut nu.. jag bokade tvättid till kl 6 imorgon bitti. Och så har jag rensat frysen. Så imorgon innan jobbet ska jag tvätta det som tvättas kan och resten fryser jag ned. 

Semester är så avslappnande!

Känns konstigt att vara hemma. Jag saknar redan värmen. Jag vet inte riktigt hur min semester har framstått här? Det har inte varit en dålig semester, tvärtom. Jag vet att jag skrivit väldigt bittra saker. Men jag har älskat semestern, även när jag varit sjuk. Så här händelserika dagar är ju det bästa jag vet!

Frankfurt flygplats

Publicerad 2017-01-18 13:48:51 i Allmänt,

HELLO! 

Nu är jag i samma tidszon som Sverige. Det känns förvirrande. Jag vill lägga mig ner och sova och kanske vakna någon gång nästa decennium. 

Flyget lämnade Bangkok kl 6 imorse. Ganska omgående serverades det frukost och sen släckte de ner hela planet så att folk kunde sova. Men hallå, varför ska jag äta frukost om jag ska sova? I get it, att sova hade ju varit det smartaste för då hamnar man i fas med Tyskland/Sverige. Men det gick bara inte. Trots att jag sovit bara 2 timmar senaste dygnet så kunde jag inte sova på planet. Jag provade verkligen alla sovställningar man kan hitta på när man sitter nedklämd i en flygplansstol. Men mina ögonlock bara skrek "hallåååå det är morgon i Thailand nuuuuuu!".
Jag slumrade till lite då och då, men vaknade alltid med ett ryck och kollade klockan. En kvart hade gått. Så, jag har tydligen powernappat mig igenom en flygning. Det där med djupsömn är väl ändå bara påhitt.. 

Klockan 9/klockan 15 (tysk tid/thailändsk tid) serverades lunch. Gjorde mig verkligen inte mindre förvirrad när vi sen landade kl 11:15 lokal tid i Frankfurt. 
Det här med tidszoner är bara jobbigt. 

Nu sitter jag här och är så freaking jäkla trött. Det är ungefär 36 timmar sedan jag vaknade i Bangkok på avresedagen. Har alltså sovit 2 timmar + slumrat och powernappat i 3-4 timmar. Max. 

Jag kan lugnt säga att Linda needs some sleep soon. Ögonlocken bränner och dessutom tror jag att jag håller på att bli förkyld igen. 

Det är 5 timmar kvar tills vi landar på Kastrup. Så säg ca 8 timmar kvar innan jag får sova? Är väl inga problem. 

Hemresedag nr 2

Publicerad 2017-01-17 21:42:36 i Allmänt,

Så fint allting verkar lösa sig. 

Jag tog tåget ut till flygplatsen, "smidigt" tänkte jag men det var hemskt. Hemskt mycket folk och hemskt trångt med väskan. Men träffade en trevlig engelsman som höll på att missa sitt flyg för att vi missade ett av tågen. Spännande. 

Väl på flygplatsen mötte jag Abbe och efter att ha käkat Burger King-middag gick vi och checkade. Hur blir det med vårt anslutningsflyg i Frankfurt undrade vi? Inga problem, de hade redan bokat in oss på ett senare flyg och dessutom tillhandahöll de hotellrum och bjöd på middagsbuffé ikväll. Jag blev så lycklig så jag ville gråta. 

Vi blev eskorterade av en man i grå kostym till en minibuss, som körde oss till Novotel. Ett hotell precis vid flygplatsen. Det låg nog några prisklasser över vad jag tidigare bott på.. om man säger så. Klockan var 22 när vi checkade in och vi ville ju verkligen utnyttja vår kompensation till fullo så vi gick direkt ner till middagsbuffén, trots att vi precis käkat hamburgare och klockan var läggdags. Åt middag med en man från Portugal och en från Tyskland, bägge två skulle med samma plan som jag och Abbe. Middagen var fantastisk, jag satsade mest på efterrättsbuffén. 

Gick upp och la mig efter middagen. Inte för att jag var trött.. det var utcheckning kl 3 så vi hade beställt wake up-call kl 2:30. Alla mina saker var ju redan incheckade på flygplatsen så hade bara sakerna jag hade på mig. Men LUGN, givetvis fanns tandkräm och tandborste på rummet. Övervägde att ta ett bad och använda upp all schampo och bodylotion, men la mig istället.

Och herregud, jag har aldrig varit med om en skönare säng!! Den var sådär perfekt mjuk och med fluffiga kuddar och fluffigt täcke. Jag skojar inte, jag vill ta med den hem! Så skön! Tyvärr fick jag knappt två timmars sömn, sedan var det dags att kliva upp igen och ta bussen tillbaka till terminalen. 

Nu är jag här vid vår gate. Klockan är 03:40 och flyget är beräknat att avgå 05:20. Urgh. Kunde vi inte fått sova lite längre?

I Frankfurt kommer vi ha typ 6 timmars bytestid, istället för de 3,5 som var beräknade. Men men.. vi verkar ju ta oss hem åtminstone. Vi landar på Kastrup kl 19, istället för kl 10 som det var tänkt. Urgh. 9 timmar försenade, vad härligt! Är man berättigad att få pengar tillbaka, även om man också fått boende och mat? Det är sånt jag tänker kolla upp. 

Nu ska jag gå och spendera mina sista baht på godis. Ååh, vad jag vill sova. 

Här är bilder på vårt hotell jag spenderade ca 4,5 timme på. Varför anses det lyxigt att ha ett fönster in till toan?

Sista timmarna i Bangkok

Publicerad 2017-01-17 12:17:26 i Allmänt,

Hittills har jag haft en toppendag! Jag tog skytrain till Lumpini Park, vandrade runt där och tog sen skytrain igen till central pier där jag tog båten till Khao San Road. Vet inte varför jag ville tillbringa mina sista thailändska timmar på ett sånt överhypat backpack-ställe, men det kändes rätt just då. Jag slog mig ner på en enslig uteservering och åt mat. Jag var ensam i restaurangen ganska länge vilket var väldigt kul. Jobbarna skruvade upp musiken och så dansade vi och sjöng massor (mest till "Ai, se eu te pego" som några vänner på nyår lärde mig är en riktig trashig låt i Brasilien). Härlig stämning så jag beställde mojito. Alkin, en av killarna som jobbar där, slog sig ner vid mitt bord och vi pratade om Thailand, värme, kyla och hans hemland Filippinerna. Det var Alkin som gjorde mojiton åt mig. Så jag beställde en till. "This one is better Linda. I made this one special!". 


Special måste ha betytt extra mycket alkohol. Men jag hade väldigt trevligt. Jag var nästan lite snurrig när jag gick därifrån. MITT PÅ DAGEN! Det gäller att ta vara på semestern. Att sitta och dricka drinkar i solen och prata med Alkin var en perfekt avslutning på semestern. Alkin förklarade för mig hur jag enklast, med buss, skulle ta mig till hotellet men det var för krångligt så jag tog båten tillbaka ändå.

På båten träffade jag tre svenska killar. Jag avbröt dom mitt i deras konversation, men de verkade inte ha något emot det. De ankom Thailand igår, så de var helt färska. Jag gav dem de få tips jag hade (Lumpini Park!!!) och sen försvann dom. 

Nu är jag på terminal 21, shoppingcentret. Vilar benen här innan jag tänker gå och hämta min väska på hotellet och bege mig till flygplatsen. Känns ju lite onödigt att åka till flygplatsen redan nu, när jag vet att planet är så försenat. Men har liksom ingen annanstans att ta vägen. Dessutom känns det bättre att vara där, där jag kan få information från Lufthansa.. BAAAAAAAAAAHRRRG. 
Fy fan vilken semester jag haft. Upp & ner hela tiden. Men det har varit så sjukt värt det, verkligen. 
Men nu vill jag hem. Jag vill hem och jag vill stanna här. Som Alkin sa: "renew your visa and quit your job, Linda. It's that easy." 
Han läste också min tatuering och sa: "that's right. Live the life you like. Don't let anybody else decide what you're gonna do. You are the boss."

Hemresedag 1

Publicerad 2017-01-17 05:29:54 i Allmänt,

Jag vaknade kl 8 och så fort jag satt igång telefonen så plingar den till , "your flight has been changed". 

HAHAHA, jag orkar inte ens!

Skulle egentligen åkt kl 23:50 ikväll, nu är den framflyttad till kl 05:20 istället. Skojar inte. 
Framflyttad 5 timmar. Har bytestid 3 timmar och 40 min i Frankfurt. Det ser bra ut, ser mycket bra ut. 
Vi hörs då. Om jag kommer hem överhuvudtaget. 

Nu ska jag iaf ut och njuta av Bangkok några sista timmar innan jag åker till flygplatsen och checkar in och hör vad de har att säga. 
Lufthansa, LH773, kl 23:50. Håll koll på mig!

Bangkok dag 4

Publicerad 2017-01-16 16:33:56 i Allmänt,

Jag tog skytrain till Central Pier idag igen och hoppade på en båt. "Åh, så enkelt och lättförstådd Bangkoks kollektivtrafik är!" tänkte jag nöjt. Sedan klev jag av på fel station.


Jag hamnade inte toklångt bort, men en bit. Jag befann mig vid Grand Palace och tänkte att det kan ju också vara en kul sak att besöka. Men nej, bara nej. Man besöker inte Grand Palace "för skojs skull" när Thailands kung är död. Herregud vad med folk. Och alla var klädda i svart!! Folk stod och delade ut gratis mat och vatten till alla 'sörjande'. Jag kunde knappt ta mig fram, och då var jag alltså bara utanför. Jag har aldrig sett så många svartklädda människor på en och samma plats. Jag kände mig som en clown där i min grön/turkosa tröja.. 

Jag gick en bit bort och kom till slut fram till stället jag egentligen var på väg från början. Wat Po! Sista heldagen i Thailand och jag kunde väl inte lämna landet utan att ha besökt ett sista tempel? Och ska man besöka ett enda tempel i Bangkok så är det Wat Po. Känt för sin 46 m långa och 15 m höga "vilande Buddha". Fascinerande!! Inne hos Buddhan köpte jag 108 mynt (för 20 baht) och la dom en och en i 108 skålar. Det kommer ge mig tur! Eller uppfylla en önskning, jag förstod aldrig vilket.. 

Jag har ingen aning om hur länge jag gick runt i Wat Po, men det är det största och vackraste tempelområde jag sett. Statyer och utsmyckningar överallt. Så vackert. 

När jag var klar skulle jag ta mig hem igen. Jag gick fram till en tuk tuk och frågade om han kunde köra mig till Lumpini Park (tänkte att det kanske är ett vinnande koncept) men det ville han inte. För mycket trafik däråt sa han. Men han erbjöd sig att köra mig till närmsta skytrainstation (en bra bit bort). Jag accepterade, då kunde jag ta mig hem istället. Heeeerregud vad mycket trafik. Men tuk tuk-chauffören var ännu en såndär trevlig, hjälpsam thailändare. När vi stod stilla i bilkö skrattade han och frågade varför jag inte tog flodbåten istället! Den var ju nära och går mycket fortare än försöka ta sig fram i rusningstrafik. Jag bara ÄÄÄSCH. Han var iaf väldigt trevlig och varje gång vi stod stilla så berättade han någon anekdot eller historia om Bangkok på sin knaggliga engelska. Så hemresan gick otroligt långsamt men blev ändå väldigt trevlig. 

Efter att ha vilat mina stackars fötter (skoskav och myggbett och stått upp hela dagen) gick jag till Terminal 21 för att gå på bio igen. Jag stod där i valet och kvalet och beslöt mig för att äta glass till middag istället. Häagen-Dasz. Har typ ätit glass två gånger på semestern.. vad är det för fel på mig? 

Med glass i magen bestämde jag mig ändå för att gå på bio. Men då skulle det vara BIO bio. Jag åkte därför skytrain till Siam Paragon för att gå på bio på Paragon Cineplex istället. Anledningen? Där finns Blue Ribbon Screen. Det är VIP-bio!

Jisses, vad VIP jag kände mig! Jag köpte biljett till filmen Arrival. Det var 20 min kvar tills bioreklamen började och jag blev därför hänvisad till loungen. Där tar en person emot mig i entrén, ber mig sitta ner och kommer sen med en meny med fyra olika "set". Ett set är inkluderat i biljettpriset och det finns både vin, kaffe, mat och snacks att välja på. Efter mycket velande valde jag ett glas apelsinjuice och en portion pommes. (Glass var inte optimal middag ändå). Personalen frågar om jag vill äta nu eller inne i salongen. Jag vill typ gapskratta, får man välja?!?! Jag väljer direkt och får mitt glas apelsinjuice, pommesen skulle dröja däremot. När klockan blivit bioreklamdags frågar jag om det är okej att ta med sig drickan in i salongen. De verkar typ förolämpade över att jag ens behöver fråga och så kommer en kvinna som BÄR MITT GLAS åt mig och visar mig till min fåtölj (!) och visar hur man ställer in stolen. Man sitter alltså i en fåtölj (lånade bild från google så ni ser!) som går att fälla ner helt och hållet, och med benstöd. Jag hade lätt kunnat somna där. Kudde och filt fick man också. Med de små väggarna runt varje fåtölj-par (ingen satt bredvid mig) såg man ingen annan heller. När jag låg ner kändes det som om jag var helt ensam i rummet med en gigantisk bioduk framför mig. Ytterligare en person kom och serverade mina pommes. Jag kände mig väldigt VIP. Det är så här bio ska vara!

Och filmen då? Arrival. Den var ju inte riktigt lika bra som La La Land (övervägde att se den igen, så bra var den) och faktum är att jag tyckte den var lite trist i mitten. Men när sen slutet kom så blev jag så himla mind-blowned att slutbetyget är att filmen var bra. Bra film. Spännande. 

Bangkok dag 3

Publicerad 2017-01-15 17:23:11 i Allmänt,

Idag sov jag länge (som vanligt) och sen tog jag skytrain till Siam Center och Siam Paragon (shoppingområde) och promenerade genom gallerierna bort till MBK (ytterligare shoppingcenter). Jag åt lunch där och sedan tog jag skytrain igen bort till Sathorn/Central Pier. Därifrån tog jag en flodbuss, express boat, längs Chao Praya-floden. Hoppade av på en pir och promenerade till Khao San Road. Åt vattenmelon, tackade nej till att tatuera mig och insöp atmosfären. Började gå men hade verkligen ingen aning om hur jag skulle ta mig därifrån. Vinkade till mig en tuk-tuk och åkte till Lumphini Park. Satt vid vattnet i parken och läste bok. Tog sen tunnelbanan hem igen!


Underbart! Skytrain, båt, tuktuk och tunnelbana. Det gäller att testa så många färdsätt man kan. Tuk tuk är dyrast. Båt tar längst tid. 

Tuk tuk-chauffören var ingen hejjare på engelska precis. Jag sa Lumphini Park och han bara "yes, yes. Lumpini!" och erbjöd mig ett pris. Jag kontrade med halva hans pris och han bara gick med på det utan motargument. Fan, blev lurad med andra ord! Han skulle ha kört mig till ännu mindre pengar än så. Menmen, fortfarande billigt och jag hade ont i knät. När vi kört halvvägs typ så stannar han och ropar åt en annan tuktukchaufför och säger något om Lumphini. Den andra mannen kommer fram och frågar "where you going? Lumphini park? To walk around?". "Eehm. Yes. Anywhere in the park!". De växlar några korta ord och sen kör vi igen. Stackars min chaufför, han fattade tydligen inte vart jag ville. Men nu pekade han glatt på parken och utropade "lumphini! Yes! Here?". Jag tackade så mycket, det var helt rätt. 

Men på vägen dit såg jag något obehagligt. I en korsning låg en motorcykel på marken och bredvid låg en man, som kraschat.. det stod en kille och dirigerade trafik och en annan böjd över mannen, men min tuktuk körde förbi typ en meter ifrån mannen och det såg inte bra ut. Jag hoppas, hoppas verkligen att han klarade sig. Jag hörde sirener som var på väg. 

I övrigt var min dag utmärkt! Har sett så mycket och känt mig så himla cool som använder kollektivtrafiken som thailändarna. Flodbåtarna finns i flera versioner, en särskild "touristline" som kostar 40 baht. Va?? 10 kr?? Inte en chans. Jag tar den orangea linjen, som thailändarna. Det kostar bara 15 baht. Jag blev sjösjuk. Och så lastar de oändligt med folk på båten. 

Efter att ha tagit tunnelbanan hem från Lumphini Park åt jag middag på Beer Garden. Det ligger runt hörnet från hotellet och jag var där i förrgår också. De har hyfsat billig thaimat (150 baht inkl. ris) som smakar riktigt gott! 

Efter middag gick jag till Terminal 21 och gick på bio. Såg La La Land och den var SÅ BRA. Det är en musikal/drama/komedi med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna. Jag älskade den.

Nu är jag trött och dessutom inser jag att jag har mindre än 48 timmar kvar i Thailand. Vad ska jag hitta på?

Bangkok dag 2

Publicerad 2017-01-14 17:34:10 i Allmänt,

Jag tvingar verkligen mig själv att sova. Känns ju lite orimligt att kliva upp kl 6 på morgonen när man har semester. Så jag somnar om. När jag vaknar igen och är pigg, ja då tvingar jag mig att sova lite till. När klockan sen är 10 har jag svårt att kliva upp. 


Idag åkte jag till Chatuchak helgmarknad. Jag tog skytrain dit. Skytrain är en sån bra uppfinning. Som tunnelbana, men i luften, vilket ger betydligt bättre utsikt. Synd att själva skytrainbanan är så hiskeligt ful.

 Chatuchak market är Thailands (och en av världens) största marknad med 8 000 säljare. (Källa: wikipedia....) Det låter helt orimligt?! Jag var där i 3,5 timme men tror jag missade halva. Jag gick där på den stora vägen, svängde sedan in under taket bland de trånga gångarna. Svänger höger, vänster, höger, vänster. Plötsligt är jag tillbaka där jag började. Hur? Hur kan jag ha gått i en cirkel när jag sicksackat hela vägen? Jag provar igen. Svänger vänster, vänster, vänster. Plötsligt är jag på djuravdelningen och det är som en jävla labyrint där inne! Det tog mig en halvtimme att hitta ut. 

Chatuchak helgmarknad är magisk. ALLT finns att köpa där. Och allt är så löjligt billigt. Och all färsk frukt och fruktjuicer. Mmmumma! 

Men just djuravdelningen är inte så kul. Djur på marknad? Där ligger fiskar (levande alltså! Akvariefiskar!) packade i plastpåsar på marken. Höns och alla andra sorters fåglar packade på varandra i små burar. Hundvalpar (Alltså, SÅ SÖTA!) ligger och flämtar i värmen. Katter, möss, levande insekter (bläärgh), ekorrar, igelkottar! Sjukt. 

Djursektionen är väl inte helt vad man är van vid som svensk. Men utöver det så är marknaden underbar! Jag var där som sagt i 3,5 timme och fick med mig några saker hem (oundvikligt). Jag har dock ångest över att behöva packa ner saker i min förmodade vägglus-väska. Vad ska jag göra? Gå tillbaka till marknaden och köpa en ny väska?

Efter många timmar åkte jag hem och vilade. Sedan gick jag till Terminal 21 och tänkte gå på bio. Men käkade mat istället och sen gick jag och letade efter en bokaffär. Har läst ut ytterligare en bok.. det ska finnas en boksektion på marknaden, men den hittade jag aldrig. 

Ikväll gick jag till Soi Cowboy (soi betyder typ väg) som är en gata som påminner starkt om Bangla Road i Patong, Phuket. Barer, barer, barer. Neon-skyltar överallt, lättklädda thailändska kvinnor, Happy Hour hela kvällen och fullt med ping-pong-shower. Jag stannade inte länge på Soi Cowboy. Men det är en kul upplevelse. 

Bangkok dag 1

Publicerad 2017-01-13 14:24:15 i Allmänt,

Här ligger jag och längtar hem. Det blir oundvikligen så när man är på sista stoppet innan hemresa. Bangkok! ("Olivlundarnas stad". På thailändska heter staden "Änglarnas stad".) 


Det är inte det att jag vantrivs och vill härifrån, verkligen inte. Men nu har jag varit iväg i över 4 veckor och jag skulle bara vilja åka hem och vila lite. Men jag ska njuta nu av dessa sista dagar i Bangkok. Jag vet ju mycket väl att så fort jag satt foten på svensk mark kommer jag få ångest och längta hit igen. Det är bara så det är.

Jag duschade, packade och checkade ut imorse. Taxichauffören stod redo. Det är så gulligt hur man knappt får öppna dörren själv och lägga in väskan. "Wait wait. I help! I fix!". 

Inga problem att ta sig till flygplatsen. Han frågade om det var inrikes eller utrikes och sen släppte han av mig precis utanför rätt dörr så jag behövde bara gå rakt in och rakt fram till incheckningen. Hade gott om tid. Flyget var dessutom försenat en kvart. Min flygrädsla är typ borta. Jag tycker fortfarande inte det är särskilt trevligt att flyga, men jag mår inte längre dåligt av det. Jag blundar och håller för öronen när vi lyfter. Men det är snart bara en vanesak. 

Jag flög lågprisflyg, Thai Lion Air, och det landar på Bangkoks gamla flygplats, Don Mueang. Det var helt tomt där, skrämmande stora och tysta lokaler. Vid bagagebandet däremot var det tjockt. Tre flygplan samsades på samma band. Varför inte använda någon av de andra 14 banden?! 

Jag hade förbokat ett hotell så jag gick direkt ner till Taxi-utgången och tog en taxi till hotellet. Hade glömt att taxi är hopplöst i Bangkok.. Bilar öööööööverallt. Man står stilla vid rödljusen i flera minuter. Och sen kör man 50 meter och står stilla igen. Det var så mycket bilkö att mellan bilarna kör det runt mopeder/motorcyklar (motorbikes) och pekar och undrar om man vill byta till det istället. Efter färden på motorbike i Krabi älskar jag motorbike-taxi. Är definitivt det smidigaste färdsättet i rusningstrafik. 

Men jag kom fram i alla fall, med taxi. Klev in genom dörren till hotellet och killen i receptionen ropar glatt "HELLOOO, welcome Linda!!". Haha. Den jäveln gissade ju bara! (Fast jag hade fyllt i på hemsidan att jag skulle anlända ungefär denna tid). Men det var roligt. Han var trevlig och hjälpsam. Jag hade önskat dubbelsäng (ville ju lyxa!), men han sa att det tyvärr bara fanns twin bed-rum. "But the bed are really big! I promise!" fnissade han. 

Rummet är väl helt okej. Det är väldigt stylish och sängen är skönare än förra stället, men det som drar ner är att fönstrena är värdelösa. Det finns stora fönster, men utanför dem sitter reklamskyltar på husfasaden. De täcker hela fönstret så det går inte att se ut. Det kommer in lite dagsljus åtminstone. I övrigt helt okej ställe. Blir bra att tillbringa sista Thai-dagarna här. 

Efter att ha gått till 7/11 och köpt vatten och godis så somnade jag i sängen i typ 1,5 timme. Jag sov middag, kan vi kalla det. Efter det gick jag på upptäcktsfärd i kvarteret. Terminal 21, ett stort shoppingcenter, ligger bara 200 m bort. Det är helt galet ställe. Varje våning har ett eget tema, efter en storstad. Istanbul, Paris, San Francisco osv. Superhäftigt. Tror jag ska gå på bio någon kväll där också. 

Sedan gick jag och käkade. Och det var allt för idag. Bangkok är så himla svettigt! Det är varmare här, uppemot 32 grader. Och lägg på alla bilar och avgaser.. Jag går runt och är helt klibbig. Det är nice. 

Chiang Mai dag 5

Publicerad 2017-01-12 16:40:49 i Allmänt,

Ännu en dag har gått och jag har bara haft semester. Jag gick till ett café och åt frukost och läste bok idag igen. Jag läste ut hela boken så blev tvungen att ta en ny tur till den brittiska mannen på "The Lost Books". Han frågade om jag redan läst ut boken jag köpte igår. "Ja, jag har semester". 


Det regnade på förmiddagen men efter lunch sa det poff och plötsligt var himlen klarblå och solen sken! Jag fortsatte min promenad genom stan, jag har tappat räkningen på hur många tempel jag besökt. Men de är ju så vackra! 
Chiang Mai är verkligen en vacker stad och jag önskar att jag hade kunnat stanna längre. Nu när det är fint väder hade jag velat upptäcka djungeln, bergen, vattenfallen och allt runtomkring. Det får bli en nästa gång.. 

Jag försökte boka bussbiljett till Bangkok. Första stället sa att den bussen var fullbokad. Nästa ställe hade bara den superbilliga nattbussen, men jag var inte så sugen på att tillbringa en hel natt sittandes upp. Abbe smsade och sa att han hittat ett ställe som sålde biljett till någon buss i prisklassen mellan billigt och super VIP. Alla dessa olika bussbolag gör mig helsnurrig. Jag hittade aldrig det bolag Abbe köpt med så till sist struntade jag i det och gick in på nästa resebyrå och köpte en flygbiljett istället. Jag är nöjd med mitt val även om buss hade varit roligt..

Bokade en taxi kl 8:30 imorgon. Chauffören tyckte det räckte med kl 9, flygplatsen ligger knappt 15 min bort, men efter Krabi vill man ju vara på säkra sidan liksom.. 
Packar gör jag imorgon. Tror ni det bor kackerlackor i min klädhög? Nu ska jag försöka sova trots att rumsgrannen verkar ha allsång på sitt rum.

Pigg&fräsch tjej kanske ni tänker. Jag har haft den tröjan på mig i tre dagar nu, bara så att ni vet. Tänker troligen ha på mig den även imorgon. 

Chiang mai dag 4

Publicerad 2017-01-11 17:17:35 i Allmänt,

Imorse vaknade jag och kunde inte röra mig. Var helt säker på att jag förstört ryggen och blivit förlamad. Visade sig bara vara den mest brutala träningsvärken i ryggen jag någonsin haft. I ryggen? Använde jag ryggen så mycket när jag åkte forsränning? Och dessutom muskler i ryggen som jag knappt visste fanns. Det gör ont när jag hostar och när jag skrattar. Förstår ni vilken brutal träningsvärk det är? Lite i armarna också, för att göra det extra roligt. 


Så är det. Tur då att jag struntade i att boka in någon utflykt idag. När jag väl lyckats ta mig ur sängen såg jag att det var helt mulet ute. Regn i luften. Det har kommit ett par små regnskurar under dagen. ("Silent rain", sånt där lätt, tunt, regn ni vet.)

Det gjorde mig absolut ingenting. Jag har haft en så himla skön dag. Jisses vad jag inte har gjort ett skit idag! På en vardag liksom, men lön och semestertillägg. Jag har promenerat runt i sakta mak genom gamla stan. Jag satte mig på en uteservering och åt brunch och läste bok i nästan 2 timmar. Sedan tog boken slut (femte boken denna semester! En till så är målet nått!!) så jag promenerade runt tills jag hittade en butik som hette "lost books". Den var fylld med gamla, antagligen kvarlämnade, böcker. Älskar dessa butiker, de finns överallt. Längst inne i ett halvdolt rum inne i ett hörn fanns en hylla med svenska böcker. Tog en och den brittiska killen i kassan sa "that's 120 baht for you, love. You Swedes never want to pay more than that anyway.". Han uppfyllde alla brittiska fördomar som finns genom att kalla mig "love", så underbart. 

Tog min nyinskaffade bok och gick och satte mig på en ny uteservering och drack fruktshake. 

Så har min dag sett ut. Promenader, uteserveringar och däremellan lite paus på hotellrummet där jag legat i "soffan" och tittat på utsikten. Väldigt skön dag. 

Skulle köpa biljett till Bangkok men fick inte tag i Abbe för att höra när han skulle åka. Jag kan inte bestämma mig om jag ska åka VIP-buss (650 baht) eller Super VIP (1050 baht). Är super verkligen så mycket bättre? (Det måste det väl vara om det heter super? Superbra.) Eller om jag ska åka nattbuss eller buss på dagen? Så många val. Det är 10-12 timmars bussresa vi snackar om. Kanske ska lyxa med flyg ändå? (> 2000 baht) Men jag vill faktiskt gärna ta bussen. Men egentligen bara om jag får sitta vid fönstret och titta på landskapet. Och i så fall är det ju dagbuss. Men en heldag på buss? Really? Beslut, beslut, beslut. 

Chiang Mai dag 3

Publicerad 2017-01-10 17:25:30 i Allmänt,

Jag hade inte så höga förväntningar på den här dagen när jag vaknade av att det regnade imorse. Men oj, vilken underbar dag!! 


Blev upplockad av en minibuss kl 7:30 imorse. Var helt ensam och frågade dystert chauffören om han trodde det skulle regna hela dagen. "YES! I hope so!" svarade han entusiastiskt. Haha. Han förklarade att elefanter älskar regn och att river rafting blir mycket roligare om det regnar eller har regnat. Eftersom det är "vinter" (torrperiod) sjunker vattennivån i floden för mycket annars. 

Vi plockade upp två personer till (Natalia och Fabro från Brasilien)(Alla jag träffar är från Brasilien..) och chauffören, som var gulligaste chauffören hittills, sa att det bara var vi tre som skulle med och "if you need to go to toilet you let me know! I stop. I stop immediately!". 

Innan forsränningen hade jag (och Fabro och Natalia) nämligen bokat en Elephant Experience. Drog mig lite för att boka det eftersom jag inte vill bidra till att elefanter hålls fångna och far illa, men detta har jag bara läst gott om. Och det var verkligen något riktigt bra. Till att börja med fick vi byta om till en helt outstanding fin outfit. Vår guide Ken (SÅ rolig kille! "Watch out for crocodiles Linda. They eat both you and the elephant!", "Linda, you from Sweden? You drive a Volvo?") undervisade oss om elefanter och Thailand under de två timmarna som vi matade och badade med elefanterna. Här har de som mål att rädda elefanter som blir illa behandlade och låta de leva ett så naturligt liv som möjligt. De startade projektet för 1,5 år sen och hittills har de två elefanter, Lucky och Sofie, som tidigare blivit slagna (gick tydligt att se ärren) men som nu levde ett stillsamt liv här vid floden. Ken berättade hur man ser skillnad på en glad och en olycklig elefant (så sorgligt igenkännande) och om elefanternas naturliga miljö. Ingen av elefantvaktarna hade någon form av tillhygge alls, de ropade på elefanterna eller ställde sig i vägen för att få dem dit de ville. Elefanterna behöver aldrig bära något och man får inte rida på dom. Vi fick mata elefanterna med bananer, sedan öppnade Lucky själv 'grinden' så att hon och Sofie kunde gå iväg. Alla vi andra gick bakom och följde bara med dit de ville gå. Vi stannade och såg på när de gick runt och käkade mat och klättrade runt i skogen. Under tiden som de käkade så var det en av skötarna som lärde oss fånga räkor i floden med hjälp av händerna. Jag och Fadro tyckte det var hysteriskt roligt att traska runt i gyttjan och vända på stenar och kallade oss för "Shrimp Hunters" och överväger att göra en skräckfilm som ska heta "The revenge of the shrimp 2" (för att uppföljaren är alltid bättre). 

Elefantskötarna tog sen fram hinkar och tvålsvampar och då kom Lucky och Sofie vaggandes ner mot floden och la sig i vattnet. Vi tvättade dom och tvålade in dom. Sen hade vi vattenkrig med elefantskötarna medans elefanterna rullade runt i vattnet och t.om. deltog genom att skvätta vatten på oss andra. Det småregnade och var svinkallt men det var längesen jag hade så roligt! 

Efter en stund gick elefanterna upp för att käka mer mat och vi andra gick iväg för att ta på oss torra kläder och äta lunch.

Elephant Experience var riktigt roligt. Elefanterna har det riktigt gott och får ströva nästintill fritt. Det som gjorde turen extra bra var också att vi bara var tre stycken. Det blev väldigt personligt då. Det var vi tre och vår guide Ken och ytterligare tre thai som agerade springpojkar och vaktade elefanterna. Jag hjälpte den ena att lära sig engelska. "Shrimp!"

På sista bilden är Fabro, Natalia, guiden Ken och jag. Jag är redo för forsränning, det är därför jag inte har någon tröja på mig. Som ni ser är jag blek, men inte självlysande!


På lunchen anslöt 12 personer som skulle vara med på forsränning. Jag berättade för Fabro och Natalia hur irriterad jag blivit på alla killar från Brasilien som försökte flörta med mig på nyår. Fabro skrattade och gissade mycket korrekt att "they hit on you by telling you what Linda means in Portuguese, right?". Han tyckte definitivt att jag skulle åka till Rio och gå på nattklubb. Alla brasilianare är sådana påstår han. 

Efter god thai-buffé till lunch så var det så dags för Whitewater Rafting på Mae Taeng-floden. 10 km med flotte. Efter att noga blivit fastspänd i en hjälm och flytväst (två olika personer kom och spände den ännu mer) hade vi en säkerhetsgenomgång. Det var så mycket information att jag undrade vad jag gett mig in på.

Vi blev indelade i grupper om fyra och tilldelade en guide och en flotte. Jag, Natalia och Fabro delade flotte med en man, Muhan, från Dubai. Vi började med att öva alla kommandon vi lärt oss. Guiden ropade kommando efter kommando - All forward, stop, all backward, Sit down, Over left, over right, Jump och den viktigaste: High Five. (Alla sträcker upp sin paddel ovanför huvudet och gör high five med de andras!) Sedan var vi redo. 

Det var så kul! Den 10 km långa sträckan var indelad i tre sektioner, där mittensektionen utan tvekan var den roligaste. Det var den "svåraste" med hög hastighet på vattnet, många stora stenar och små fall. Här stod flera personer redo med rep vid strandkanten ifall någon skulle ramla i eller en flotte skulle välta. Tryggt. 

Efter att precis torkat efter elefantbadet blev jag nu dyngsur igen. Vi studsade fram och tillbaka och upp och ner mellan stenarna. Extremt roligt!!

Sista sektionen var en lugn sträcka där vi kunde köra race mot och skvätta vatten på de andra flottarna. Och välta Nok, huvudansvariga guiden, som paddlade efter oss i en kajak. 

Framme på torra land hade de kört dit våra torra kläder och väskor. Hyfsat torra igen åt vi snacks och ananas och hade bildvisning på de bilder som en fotograf tog på oss vid en av de snabbaste delarna på mittensektionen. Väldigt många roliga bilder. 

Jag sov sen väldigt gott i bilen på vägen hem. Blev avsläppt på hotellet och tog en lång varm dusch. Känner att jag kommer ha träningsvärk i både armar och ben imorgon. Sjukt värt det. 

Chiang Mai dag 2

Publicerad 2017-01-09 16:52:18 i Allmänt,

Första riktiga dagen i Chiang Mai. Men jag tänker fortfarande på vår färd till flygplatsen igår. En av de mest minnesvärda upplevelserna i Thailand. En tur till flygplatsen.. 


Jag vaknar upp här på mitt hotellrum! Abbe bor inte här, han bor på hostel. Vi kunde inte enas om vilken standard vi skulle ha på boendet och om jag ska vara ärlig så var jag helt enkelt inte villig att kompromissa. Jag har semester. Så vi tog helt enkelt varsitt boende. Har inte ens sett honom idag, men vi har hörts så jag vet att han lever. Men det passar mig bra, Chiang Mai är MIN upplevelse. 

Och jag älskar Chiang Mai! Varför åkte jag inte hit tidigare? Det är så mycket jag vill hinna göra. I Chiang Mai är det en helt annan atmosfär, en lite mer avslappnad attityd. Turisterna är här och massor av backpackers också. Men känslan är annorlunda. För att inte tala om hur mycket djungel det finns att upptäcka! Några vattenfall i närheten? 

Idag har jag vandrat runt. Mitt hotell ligger strategiskt placerat mitt emellan old town och nattmarknaden. Old town är fullspäckat med tempel. Jag älskar tempel! Tyvärr tänkte jag mig inte för utan klädde mig efter väder (här är himlen blå och solen skiner. Kontrast mot Krabi?) vilket innebär kortbyxor och linne. Glömde att det är väldigt respektlös klädsel så jag vågade inte gå in på tempelområdena.. Om jag har tid så ska jag ta en ordentlig tempel-vandring senare i veckan. 

Men vandra runt i stan kunde jag göra ändå. Och efter en mellanlandning på hotellrummet gick jag sedan vidare till nattmarknaden. Jag älskar uppenbarligen vattenfall, tempel och nattmarknader.. Denna nattmarknad var enorm. Som vanligt med mängder av fina saker att köpa och goda saker att äta. Jag åt grillspett och drack ananas-jordgubbs-shake. 

Nu är jag på mitt hotellrum igen. Hotellet har stor fancy lobby, en utomhuspool på tredje våningen och rummen (iaf mitt) är så stora! Tyvärr fick jag två enkelsängar och inte dubbelsäng, så jag kan inte bre ut mig hur mycket som helst.. men rummet har t.om en liten soffplats, med utsikt genom ett gigantiskt fönster. Femte våningen är jag på och det duger till att sitta och sörpla gratis Pepsi och titta på bergen. Varje dag fyller de på med "complimentary" saker, vilket innebär nötter, vatten, te, nudlar, Pepsi och festis. Allting i dubbel uppsättning eftersom jag har dubbelrum. Åt snabbnudlar till både kvällsmat igår och frukost idag. Hähä. 

Ja. Nu har jag verkligen semester. En vecka kvar nu bara.. huuuh. Tisdag nästa vecka går planet. 

Imorgon ska jag ut på äventyr!! Jag gick genom halva stan idag endast för att boka en särskild utflykt jag läst om. Whitewater rafting!! Forsränning!! Ååh, jag ser jättemycket fram emot det! 

Rummet:

Promenad genom stan:

Krabi dag 3 och Chiang Mai dag 1

Publicerad 2017-01-08 19:04:15 i Allmänt,

Vilken dag!! Verkligen upp och ner. 

Det regnade när jag vaknade. Till en början var det bara sådär småregn, som igår, men lite mer envist idag. Jag gick en runda på stan, men märkte att regnet tilltog, så jag åt massa mat och kakor istället. Vi skulle vidare till Chiang Mai idag, men taxin skulle inte hämta oss förrän 17:30. 

När jag och Abbe, efter att ha ätit kaka, försökte ta oss tillbaka till hotellet så vräkte regnet ner. Jag stod under ett plåttak utanför en mopeduthyrare och väntade på bättre tider, när en man kommer fram med en stol åt mig. Han säger ingenting, bara ställer stolen bakom mig och nickar. Jag satte mig ner och fortsatte vänta på bättre tider och sen kommer mannen tillbaka och frågar om jag väntar på bussen. Jag förklarar att jag bor på hotellet 300 m bort men väntar på att regnet ska avta. Mannen säger ingenting utan går in och kommer tillbaka ut med en regnponcho till mig. AAAW. Han sa att jag fick låna den, kunde lämna den utanför butiken senare under dagen bara. Hur snälla är inte thailändare då?! Jag sprang hem med rengponchon på mig (men det regnade så mycket att jag typ blev blöt ändå) och hämtade paraply så även Abbe kunde ta sig hem utan att bli dyblöt.


Men det blev man ändå. För vid det här laget var det en riktig syndaflod. Gatan utanför hotellet svämmade över och jag och Samchai, hotellägaren, stod där och skrattade (skräckblandad förtjusning) över de extrema vattenmassorna. Han sa att han jobbat i 40 år men att han aldrig varit med om sånt här regn i januari. 

Jag tänkte inte så mycket på det, men kl 17 kom det en moped körandes i vattnet. Det var tjejen som sålde mig taxi- och flygbiljetten igår. Hon och Samchai diskuterade massor (på thai, så jag förstod ingenting) och sen förklarade de att pga översvämningarna kunde inte vår taxi köra oss till flygplatsen. WHAAAT? De förklarade att taxibilarna är för låga, de klarar inte vattennivån. Men de sa "you don't worry. We not worry. We fix!". och sa att de skulle ringa efter en van, en minibuss, istället. De är högre och kan lättare ta sig genom vattnet. Tydligen.

Samchai, vilken underbar man, försäkrade oss hela tiden om att det ordnar sig. Och han stod och ringde runt till folk för att se till att vi skulle kunna åka. Han sa åt oss att checka in online och skriva ut boardingkorten på hans dator, för att spara tid på flygplatsen. Återigen, thailändare är verkligen de mest hjälpsamma människorna. 

Kl 17:50 kom det en minibuss. Den lyxigaste minibussen jag sett. "VIP first class" stod det. Med plats för 12 personer, och där satt jag och Abbe. Chauffören frågade oss när planet gick, kl 20:25 svarade jag, det måste ju vara hur lugnt som helst, flygplatsen ligger ju jättenära. Men chauffören såg mkt tveksam ut men sa ingenting (hans engelska var sådär). Han körde däremot en väldigt konstig väg, bara massa småvägar hit och dit och jag fattade ingenting. Till sist förstod jag. VATTEN, vatten överallt. Massiva översvämningar. Stora huvudvägen var kilometerlång kö, med bara en fil öppen för resten av körbanan var översvämmad. Chauffören försökte ta omvägar via småvägarna, men flera gånger fick han vända och köra tillbaka för att vi kom till en återvändsgränd (dvs så djupa vattensamlingar att det inte gick att köra). Längs vägen såg jag hushåll med vatten upp till midjan. På en dag? Hur kan det komma så mycket vatten på en dag??

Chauffören satt typ och bet på naglarna och pratade konstant i telefon medan han åkte in i ytterligare en återvändsgränd. Till slut stannade han bilen och klev ut och kollade på huvudvägen, med all trafikkaos. Han kommer tillbaka, öppnar bildörren och säger: "one moment please. I fix. You can ride motorbike, yes?". 

Öööhm. Vi svarade ja, lite tveksamt, osäkra på vad han menade. Han såg glad ut och sa "I fix. I call office!". 

Klockan bara tickade, jag var säker på att vi skulle missa flyget. Efter en bra stund dyker det upp två killar på två motorcyklar (typ vespor). "Okey, let's go!" säger vår chaufför och tar den ena motorcykeln, jag tar min stora ryggsäck och hoppar upp bakom honom. Abbe gör samma sak på den andra. 

Och sen kör vi. Som galningar. Sicksack mellan alla bilar och rakt genom stora vattensamlingar (vattenpöl låter för ynkligt). Ingen av oss har hjälm och hastighetsbegränsning kan de antagligen inte stava till. När vi nått slutet av den långa bilkön förstår jag varför det är en lång bilkö (förutom att halva vägen är översvämmad då). I en jättestor korsning, FORSAR det vatten rakt över. Jag menar verkligen forsar. Flera decimeter djupt och med en väldig kraft. Rakt genom denna flod kör chauffören med motorcykeln som om vi var ute på en helt vanlig söndagstur. (Kul att det är söndag också!). Mina skor var redan genomblöta, annars blev de det här igen. Vattnet kom med en sån väldig kraft mot oss att jag var säker på att vi skulle välta. Kul tidningsrubrik om man drunknar på en motorväg? Men chauffören verkade ju rätt säker ändå och vi klarade oss. Jag skrattade hysteriskt och skräckslaget och chauffören skrattade hjärtligt åt hur rädd jag var. "Not far, airport close now!" och så körde han fort som satan sista kilometrarna. Vi hann i tid. Jag var överlycklig och så full av adrenalin! Jag gav chaufförerna generöst med dricks, för det tycker jag de var värda efter att verkligen ansträngt sig på alla sätt och sett till att vi hann med flyget. 

Vi hade bra med tid på oss. Vi hann lämna väskorna, gå genom säkerhetskontrollen, kändisspana på David och Anna Kinberg-Batra (helt sant! På Krabi flygplats!) och t.om. sitta ner en stund innan det var vår tur att boarda.
Åh. Jag älskar Thailand. Och jag älskar hur hjälpsamma alla är och hur mycket de anstränger sig för vår skull. 

1,5 timme senare landade vi i Chiang Mai. Det är typ ganska långt norrut. 

Röd nål är vårt hotell i Krabi. Blå punkt är där jag är nu. På Maninarakorn Hotel i Chiang Mai. 

Jag har precis ätit snabbnudlar och beundrat hur stort mitt hotellrum är. Klockan är nu 1 på natten, jag är svintrött!

Krabi dag 2 - läggdags

Publicerad 2017-01-07 16:28:11 i Allmänt,

Även denna dag försvann. Det fortsatte vara mulet och småregna hela dagen. Det kom någon störtskur lite då och då. Men mestadels lät det bara som att det regnade.. jag var ute och gick flera gånger. Besökte ett tempel, bland annat. Okej, man blir lite blöt. Men bara lite och det är fortfarande 26 grader varmt så man torkar liksom snabbt igen. 


Jag åt Caesarsallad till lunch.
Jag förstår mig inte på min mage.. ibland mår jag riktigt, riktigt illa. Känns som att jag ska spy igen, exakt samma känsla som då. Men ingenting händer. Och sen går det över. Vad intressanta saker jag delar med mig av va? 

Trodde iaf att ceasarsalladen skulle behaga magen. Funkade inte. Så ikväll gick jag på marknad igen. Eftersom det småregnade så var det betydligt mindre folk, vilket var mycket behagligare. Efter en kvart slutade det regna helt men fortfarande lagom med folk. Rena drömmen för mig! Jag gick runt där i 1,5 timme och köpte struntsaker (möjligt att jag köpte ännu ett par mysbyxor. Haremsbyxor!) och åt av typ allt. Jag började med en "chicken salad" som verkligen såg ut att vara det godaste som fanns. Den var SÅÅÅ SPICY. Kunde knappt ta en tugga ens, höll på att avlida av den starka kryddningen. (Det fick väl tyst på magen åtminstone? Hähä.) Mina andra smakprov var mer lyckade. Det var allt möjligt, allt ifrån till små grillspett och chokladdoppade jordgubbar till grejer jag inte ens vet vad det var. Men det var gott! Men jag vågade mig inte på den grillade bläckfisken.. 

Tillbaka på hotellet upptäckte jag att Abbe gått hemifrån med nyckeln utan att smsa mig.. Jag blev aningens irriterad men det löste sig snabbt. Vi möttes halvvägs till stan. 

Krabi dag 2 - lunchtid

Publicerad 2017-01-07 05:48:23 i Allmänt,

Regnovädret tycks ha nått även oss här på västkusten nu. Det började regna sent igårkväll och har inte slutat än. 

Nu överdriver jag, det är långtifrån monsunregn. Imorse vräkte det ner, nu vid lunch regnar det inte alls. Men det är helt mulet och hänger regn i luften så är inte så sugen på att bege mig någonstans. 

Det gör inget. Hotellet har en trevlig liten uteservering (under tak) med utsikt över Krabifloden. Här satt jag och åt frukost och nu sitter jag här och dricker Coca-Cola och läser bok. Och använder upp allt deras Internet.. 

Jag har redan gått två promenader. (Så med andra ord regnar det knappt alls) Jag gick och skulle köpa flygbiljett till Chiang Mai, men gick hem för jag tänkte att jag lika gärna kunde boka online. Men väl hemma igen så förstod jag inte varför jag skulle sitta och krångla själv när det typ kostar 5 kr att låta någon annan göra det åt mig. Så jag gick tillbaka igen och köpte flygbiljett. Passade även på att fixa en taxi som kör oss till flygplatsen imorgon. 

Ja, oss. Abbe följer med upp till Chiang Mai ändå. Jag skulle ju åka själv var det bestämt för typ två månader sedan.. men med de mängder med regn som har fallit över Koh Phangan tror inte Abbe att fullmoon blir så kul om några dagar.. så han följer med mig. Jag blev lite besviken först, så som man kan bli när man planerar något väldigt länge och så blir det inte som planerat. Men äsch. Det blir ju kul! Chiang Mai! 

Känner mig dock väldigt kluven över att åka ifrån södra Thailand. Det innebär att jag alltså redan haft min sista stranddag. Jag vet att jag ändå bara blir uttråkad på stranden, men får ändå separationsångest när jag ska åka och vet att jag inte kommer få ligga på stranden mer.. 

Krabi dag 1

Publicerad 2017-01-06 16:45:08 i Allmänt,

Jag köpte biljett Lanta - Krabi igår, men Abbe köpte ju imorse efter att ha läst om skyfallet i öst. När det kom en minibuss kl 12 så var där bara plats för en person. Vi gissade att det var menat för mig, så jag hoppade in och så fick Abbe vänta och se om det kom någon mer minibuss. (Det gjorde det, efter 30 minuter). 


Jag fick den sista, minst attraktiva platsen i minibussen. Bredvid väskorna. Hade ungefär ett halvt säte att sitta på. Jag somnade gott ändå och sov hela bilresan. 

Jag bad att bli avsläppt vid Krabi River Hotel, men blev avsläppt vid River view Hotel. Det är ju skillnad, tydligen. Orkade inte tjafsa med chaufförens knaggliga engelska när han så glatt pekade och log och sa "River! Yes?". Jag log tillbaka istället och klev ur bilen. Jag hade ju faktiskt inte bokat något rum, utan ville bara till River Hotel eftersom den är med i min guidebok och dessutom har väldigt bra recensioner på Tripadvisor. Efter vägglus-bungalowen är jag numer lite mer kräsen med mitt val av boende. Jason (som jobbar på Coma, där jag sov istället för bland vägglössen) och jag pratade om det där. Han sa att när han började resa runt för många år sen så var han inte så noga med boende. Billigt skulle det vara för "man ska ändå bara sova där". Men efter ett tag inser man att nä, man gör mer än bara sover. Boendet spelar roll. Det är ungefär vid den insikten jag är just nu. Boendet på Lanta var visserligen ett gränsfall, men kom igen, jag hade hög feber när jag kom dit. Jag ville bara lägga mig ner. Bild utifrån. Inifrån var den faktiskt helt okej. 

Så. Ja, jag promenerade bort till River Hotel. Det visade sig ligga bara en kort promenad därifrån. Ångrar inte att jag är kräsen. Det är utan tvekan det renaste stället vi bott på. AC, Wi-Fi på rummet, gratis dricksvatten och varmvatten i duschen! Och en dusch med bra sprutt i. Tidigare duschar är så dåligt tryck i att det typ tar en kvart att blöta ner mitt tjocka hår.. 


Allt detta för endast 700 baht/natt!! Min myggbitna, knäskadade, feber- och magsjukaåterhämtande (nytt ord?) kropp är så lycklig just nu. Lite lyx är vad jag behöver och vill ha just nu. 

Abbe lyckades efter lite om och men hitta hit också. Men även han blev avsläppt vid fel ställe. Vi gick ut och åt och sedan vilade vi gick på nattmarknad. Åh, jag älskar thailändska nattmarknader. Massa gott att äta och massa roligt att köpa. Jag åt en sockermunk (inte så thai, men satan vad gott!) och köpte ett par mjukbyxor. Tänker eventuellt aldrig ta av mig dom. 

På väg snart

Publicerad 2017-01-06 04:46:39 i Allmänt,

Sitter och äter pannkaka till frukost, på Lanta, och väntar på bilen till Krabi. När Abbe fick kontakt med verkligheten fick han veta att det visst är kaos på Koh Tao. Regnovädret i sydöstra Thailand håller tydligen i sig. Abbe gick tillbaka till biljettbyrån och fick pengarna tillbaka och istället följer han med mig till Krabi! 


Så. Ingen solo-resa ännu. Kan vara skönt med sällskap en stund till. Behöver någon som smörjer in min rygg med solkräm nu när jag ska preeeeeeessa i solen!

Lanta dag 4

Publicerad 2017-01-05 16:16:22 i Allmänt,

Vilken rolig dag vi haft!


Jag vaknar alltid långt före Abbe, jag vaknar mellan 7 och 8 och brukar ligga och läsa (och klia på myggbetten) tills Abbe vaknar en eller två timmar senare. Jag kan bara inte sova längre.. semester?!

Efter att ha käkat frukost (pannkaka!) hyrde vi en moppe och sen bara körde vi!! Så himla roligt! Först tänkte vi hyra varsin, men jag fegade ur. Aldrig kört scooter innan och tyckte inte Thailands galna vänstertrafik var ett bra ställe att lära sig. Så jag satt bak på Abbes moppe istället. Jag körde också en del, men vi var både två mest bekväma med att Abbe körde och jag njöt av omgivningarna. Haha. 

För ååh, så underbart det var! Backe upp och backe ner på vår skruttiga lilla moppe. Vi åkte ända ner till sydligaste delen av ön och besökte en nationalpark där. Helt underbar utsikt var där. (Och stekhett! Huh. Det rann liksom över hela kroppen.)

Efter det åkte vi till ett vattenfall. Det var väl ganska häftigt, men långtifrån lika imponerande som det i Khao Lak (som jag besökte på juldagen!). Mest fantastiskt var vägen genom djungeln som ledde till vattenfallet. En liten stig genom djungeln som många gånger korsade en å. Magiskt. (Varför ligger jag på stranden? Det är uppenbarligen i djungeln jag vill vara!). På väg tillbaka från vattenfallet hittade vi även en grotta. Vi stod där och bara beundrade hur gigantiskt och mäktig grottan var, när det plötsligt kom ut två personer från en liten öppning. Vi bara "vaaaa, kan man GÅ IN?". Det var helt kolsvart där inne så vi fick använda mobilerna till ficklampa. Vi såg fladdermöss sova i taket så vi aktade oss för att väcka dom.. Det går inte att beskriva hur imponerande (och läskigt) det var att krypa omkring där i hålorna i mörkret.

Vi hade mängder av bensin kvar så vi tog en rejäl omväg hem och åkte över halva ön. Körde genom Lanta Old Town som var väldigt mysigt med massa små trähus. Stannade och köpte allergitabletter på apoteket. Ska se om det hjälper mot myggbetten. (Det är myggbett denna gång, inte vägglöss. Jag är säker!)

Väl tillbaka här på Long Beach köpte vi biljetter för att lämna ön imorgon. Jag hämtade även mina kläder som nu blivit tvättade för endast 50 baht! 

Sedan åt vi pizza på en av strandrestaurangerna och nu är det snart läggdags. Woop woop!

Imorgon delar Abbe och jag på oss. Han vill kolla Koh Samui och Tao innan det är fullmoon party på Koh Phangan om en vecka. Alla tre öar ligger på östkusten, vi är just nu på Thailands västkust. Jag vill verkligen inte på fullmoon party och Samui var jag på för fyra år sen. Så jag passar på att ta ett par nätter i Krabi (ca 2 timmar härifrån) först innan jag tänker åka hela vägen upp till Chiang Mai i norra Thailand. Yes. Det är dags att resa solo!!

Lanta dag 3

Publicerad 2017-01-04 15:19:04 i Allmänt,

Gissa vem som är frisk igen? Jag! 

Snälla, snälla, snälla, låt mig vara frisk nu. Om två veckor landar vi i Sverige igen. Inget mer elände!

Abbe ville hyra moppe och åka ut på äventyr. Jag tvärvägrade. Sa att jag inte tänkte röra mig ur fläcken förrän jag är säker på att jag är helt frisk. Så därför gick jag och la mig på stranden och så låg jag där. Tills jag brände mig. HÄÄÄÄÄÄ. Röd är också en färg. Äsch, det är inte så farligt. Jag kände att det blev för varmt, så jag gick hem innan det blev försent. MVH ansvarsfull_tjej_89. Kommer inte kännas imorgon ens. Jag är inte särskilt brun, men jag är åtminstone inte självlysande längre. Inte ens blekast på stranden längre! 

Efter att ha vilat ett par timmar begav jag mig (ensam) ut på långpromenad. Herregud vad Koh Lanta är trist! Det är liksom bara sandstrand, sandstrand efter sandstrand. (Hehe). Jag gick längs stranden tillbaka när det började mörkna. 

Satte mig på en restaurang vid stranden och åt middag. "Happy Hour!!" upplyste personalen mig om, så kunde inget annat än beställa in en drink också. Sedan bara satt jag där och betraktade människor. Efter en timme fick jag sällskap av Abbe, som nu också var hungrig. Jag stannade sedan kvar och kollade eldshow på stranden. Förstår ni vilket myyyyyyyz det är när det är 26 grader varmt, du har havet framför dig, det är mörkt ute, bakom dig pumpar restaurangen ut musik och på stranden står en kille och har eldshow. Det blir inte mer myyyyz än så. Semestermyz. (Med Z, annars får det vara.) 

För att göra det ännu lite bättre, så har jag världens bästa myggmedel. Det är en lotion - inte en spray - den klibbar ingenting och luktar rosor. Tänker köpa med mig en livsförbrukning hem. 

Nu ska jag lägga mig och läsa bok. Har hittills läst 3 böcker. Satsar på att hinna det dubbla. 

Resten av Ko Lanta dag 2

Publicerad 2017-01-03 17:24:42 i Allmänt,

Jag fick faktiskt i mig frukost (juice och fruit salad with yoghurt) runt tolvsnåret idag. Kände mig otroligt stärkt av detta och gick ner till stranden. 


Vände dock direkt och gick hem igen. Promenaden i värmen gjorde mig helt utmattad. Men var riktigt kvavt i luften också, det regnade lite sen och då kändes det inte lika jobbigt att leva. 

Men jag låg ändå på rummet och läste bok. Läste ut hela boken tills Abbe kom hem från utflykten kl 17:30 (värsta utflykten hittills var hans betyg). Efter lite wifi-tid i receptionen (inget wifi i bungalowen!) gick vi och åt middag. JAG ÅT MIDDAG. (Okej, jag åt en halv middag) Två måltider på en och samma dag - jag är inte klok! Jag åt en extremt stark kyckling i kokosnötsmjölk. När jag frågade servitören innan jag beställde om den var stark sa han "no, no spicy!". Va fan, liksom? 

Sedan skulle Abbe plötsligt iväg igen.. Han skulle möta upp några människor han träffade på Phi Phi en av de första kvällarna - när jag hade så ont i halsen att jag la mig tidigt.

Om jag är bitter för att jag missar saker? Nä. Oftast inte. Ikväll efter att Abbe gett sig iväg så gick jag och satte mig i receptionen (Wi-Fi). Satt där helt ensam och kände mig ensam, övergiven och eländig. Men plötsligt kommer en man med en gitarr och munspel och sätter sig och spelar och sjunger. En stund senare är här fullt med människor som bara sitter här och myser i den varma kvällsluften. Om inte detta är en semester-idyll så vet jag inte. 

Koh Lanta dag 1 och 2

Publicerad 2017-01-03 05:06:39 i Allmänt,

Gissa vem som är sjuk igen? 

Jag! 

Jag vaknade igår morse (på Phi Phi) och kände mig yr och illamående. Packade väskan, checkade ut, packade väskan i bungalowen och checkade ut även där. Försökte äta något till frukost, men jag var helt skakis och fick bara ner en halv bananpannkaka. 

Vi tog färjan till Koh Lanta. Jag satt ute på soldäcket och mådde illa. Trodde det berodde på sjösjuka. Framme på Koh Lanta efter drygt en timme, det började regna precis när vi kom fram. 

Vi tog en taxi till Long Beach, tog rum på ett av de första ställena vi hittade. En bungalow - men en bra sådan!! Med riktiga väggar och riktig säng. Och ett riktigt badrum. Vi gick och skulle få i oss lite lunch, men jag mådde så fruktansvärt illa att bara tanken på mat fick mig att vilja spy. Jag åt fem stycken pommesbitar och en tugga club sandwich, sedan började jag gråta och gick hem. Stackars Abbe kom efter mig (efter att han fått betala min nota) och frågade tusen gånger om jag behövde något eller ville ha något.

Men jag låg bara och grät i sängen istället. Jag hade ont i hela kroppen, svettades och frös samtidigt, hade ont i magen och mådde så illa. 

Abbe gick ner till stranden ett par timmar. När han gick och åt middag sen bad jag honom köpa hem mentos och en fruktshake, det enda jag kände att jag skulle kunna äta. Jag hann knappt ta en klunk av min watermelon-shake innan jag fick rusa till toaletten och spy upp hela veckans middagar (typ). 

Det var INTE trevligt men en enorm befrielse, för efteråt släppte äntligen illamåendet. Vad glad jag var att Abbe köpt mint-mentos åt mig. 

Jag somnade kl 20 och sov sen mer eller mindre hela natten till kl 8 imorse, när jag vaknade och upptäckte att Abbe redan gett sig iväg på snorkelutflykt. (Som jag givetvis inte bokade in mig på igår!). 

Klockan är nu 11 och jag mår faktiskt bättre idag. Känner mig alldeles matt i kroppen men illamåendet och magontet är borta. 

Matförgiftning? Magsjuka? 
Vad är det för konstiga saker som drabbar mig, varför kan jag inte få ha semester ifred?
Idag har jag istället lock för örat och är yr av den anledningen. Tror det är en vaxpropp. Jag orkar verkligen inte med det här längre.

Här är bild på mig och taket jag stirrade på hela dagen igår. Enda bilderna jag tog på hela dagen. 

Phi phi, kväll dag 5

Publicerad 2017-01-01 17:37:40 i Allmänt,

Jag och Abbe skulle träffa Lisette och Emma ikväll. Alltså, mitt trasiga knä (som är bra nu igen), min feber och mina insektbett är rena rama drömsemestern jämfört med deras första dagar här. Sedan de kom har de varit med om två olika hotell som "tappat bort" deras bokning på ett överfullt Phi Phi på nyår.. och när allt slutligen löst sig så fick Lisette en allergisk reaktion på en ananas och började spy och kunde inte andas. Fy fan. De mådde dock bra igen och skrattade åt allt och mötte till sist upp oss ikväll ändå. 


Simon och Oliver var också med. (två svenskar vi firade nyår med också)(Anledningen till att vi lyckas hitta alla svenskar var för att vi hade en dryckestävling som typ gick ut på att dricka varje gång man såg en svensk)(mängder av svenskar på Phi Phi)

Vi åt mat, drack smoothie/fruktshakes och fyllde i varandras minnen från i natt. Simon påminde mig om holländaren som sa "you have a really small mouth!". Vad svarar man på det? 

Grabbarna skulle till Phuket. Tjejerna skulle stanna här på Phi Phi (de kom ju igår) och jag och Abbe åker till Koh Lanta imorgon. 

Jag gick hem och la mig och googlade saker. Är extremt sugen på att tatuera mig (bamboo tattoo) så vi får väl se.. men jag vill ha en tatuering på benet och mina ben är ju inte riktigt tatueringsvänliga just nu... ni vet när man är på semester och föreställer sig att man kommer ha härliga brunbrända ben? Istället ligger man där med sina bleka ben, numera med en touch av myggbett och vägglusbett. Så fail. 

Dags att sova. Imorgon ska jag checka ut från detta sov-paradis och gå och hämta min väska från helvetes-bungalowen och checka ut även där och strax innan lunch imorgon går färjan till Koh Lanta. Ingen särskilt lång resa imorgon!

Lunch och middag idag:

Äntligen klippte Abbe av sig allt sitt gula, blonderade hår. Nu är han helt snaggad istället. Med lite gula fläckar här och där.

Dagens bild på mitt semesterben:

Phi phi dag 4 och 5

Publicerad 2017-01-01 12:26:59 i Allmänt,

Vägglöss. 

Jag hade det flyktigt i tanken ett par gånger, men inte förrän Ducky sa det och slutligen Felix (vår nyfunne vän från Österrike) utbrast "Linda! What happened to your legs? Bedbugs?" tvingades vi inse att det var sant. Då kopplade även Abbe vad de små, små röda prickarna på hans händer är. 

Så. Vår bungalow har utan tvekan vägglöss. Där sover Abbe fortfarande och min väska har stått där i flera dagar. Men jag har sovit som en prinsessa här på mitt nya boende och imorgon åker vi härifrån så eventuella löss i min väska är Vardags-Lindas problem den 18 januari. 

Inte alla betten är vägglöss. En hel del av dom är de facto myggbett. Tydligast är det nu när jag sovit någon annanstans i två nätter och använt mygg-lotion (tips från en thailändare). Myggbetten har försvunnit mycket fortare, lusbetten ser fortfarande förjäkliga ut. Fortfarande vänsterbenet som är löjligt fult. Men ingenting kliar längre. *superlycklig och tillfreds*
Som sagt. Vägglöss. Jag får väl slänga hela väskan när jag kommer hem. 

Igår var vi hursomhelst på utflykt. Jag tyckte den var värdelös men Abbe tyckte den var helt okej. Det var en heldag där vi åkte runt till olika öar och grottor. Mest härligt var det att åka båt i solen. Men mot slutet, när vi skulle till fantastiska Maya Bay, så regnade det. Men skit samma. Jag gick i och badade ändå. 

Eftersom man gör båtutflykter på havet och havet består av vatten och min mobil inte tål vatten så har jag inte så intressanta bilder från dagen..

Vi var tillbaka på Phi Phi kl 17:30 typ och gick hem och duschade och vilade en timme eller två. (Minns inte...) sedan mötte jag och Abbe upp Felix (österrikaren, han var med på utflykten också) och åt nyårsmiddag! Det blev thaimat och drinkar till middag. Efter middagen skulle Felix iväg, men jag och Abbe gick och köpte varsin bucket (en drink i en hink) och satte oss på stranden. Festen var redan i full gång, trots att klockan inte var mycket. Vi försökte komma i stämning och efter ett tag begav vi oss till en bar med livemusik. Riktigt bra drag där och jag pratade med ett gäng killar från Brasilien (som lärde mig fula ord på portugisiska) (men också att linda betyder vacker på portugisiska). 


Sedan hände det sjuka. Gåendes på gatan kommer Lisette. Hon har gått i Abbes klass. Jag dör av dessa sammanträffanden. Förra gången jag var på Phi Phi träffade jag min klasskamrat helt random på nyår. Nu träffar vi Abbes. 

Lisette och hennes kompis Emma hade kommit hit igår och det hade visat sig att deras boende var dubbelbokat så de hade ingenstans att bo. Så vi drack mer buckets, mer drinkar och sa att det inte var ett problem. För antingen skulle vi festa tills nästa dag eller så erbjöd jag dom sängplats hos Abbe och vägglössen. Vi hade en väldigt rolig kväll, med dans och olika barer och tolvslaget på stranden med så sjuuuukt mycket människor. Jag blev raggad på av flera olika killar, men alla var från Brasilien. HUR? och alla sa "your name is Linda? You know what that means?". Vad är sannolikheten? 

Vi bestämde oss för att vara uppe till svenska tolvslaget (kl 6 här) och mer eller mindre tvingade två svenska killar att göra oss sällskap. Men strax innan 5 när jag dessutom precis skakat av mig en thailändsk friare på dansgolvet, gav jag upp. SÅ TRÖTT. För tjejerna löste det sig, de hittade nånstans att sova en timme och resten av tiden var de vakna tills de fick tillgång till ett rum kl 11. 

Jag somnade halv 6 imorse. Det var en så sjukt bra kväll, alla var på så bra humör och alla hade så roligt. Och så mycket folk!

Idag mådde jag som jag förtjänade. Halv 12 smsade Abbe och då gick vi och käkade frukost/lunch. (Hamburgare och pommes). Sedan gick vi och la oss på stranden och så låg vi där resten av dagen. Det var mulet men ändå helt fullsmockat med folk. Så skönt att bara ligga ner. Jag köpte mangoshake och låg där och läste bok. Kl 16 dök Lisette och Emma upp och fyllde i vad jag missade efter kl 5 på morgonen (inte mycket). Sedan började det spöregna så vi gick därifrån. Vi bestämde att vi ska ses och käka middag senare ikväll, så nu har jag bara legat och vilat här i sängen. Iiiinte många knop idag. 

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela