Omstart

Publicerad 2017-10-31 22:36:33 i Allmänt,

Nej, jag vet, jag ligger lite efter med rapporteringen här på bloggen. 


Och apropå att ligga efter med rapporteringen så verkar det vara ett återkommande tema i mitt liv för tillfället. 

Det är kanske ingen hemlighet att jag varit stressad på sistone. Men idag kändes det faktiskt som att det ordnade upp sig lite. Ja, faktiskt. 

Jag hade hur som helst en väldigt bra helg. Det var Matnatten i fredags och i lördags åkte jag till Vimmerby. I söndags var jag på höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld, myste med familj och skämde bort Grodan. På måndagen käkade jag Sibylla-mat med Farmor. 

Idag var jag sen till jobbet. Först var jag och lämnade cellprov (hade fått en kallelse) och sen var tågen helt urspårade. Inte på riktigt, det var bara signalfel som vanligt. Fick ta bussen.. 

Jag har lite ont i halsen nu ikväll. Misstänker att någon ur familjen smittat mig med förkylning i helgen?!?!?!?! Någon som tar på sig skulden?!?

Jag tycker inte bloggandet är så roligt längre. Jag har alltid bloggat för mitt eget minnes skull, Men just nu handlar det mesta om jobb och jobb är liksom det enda jag känner att jag inte kan skriva om, för jag vill inte riskera att hänga ut någon (även om allt är offentligt på jobbet..) Dessutom är bloggen öppen för alla och någon gång kanske någon kommer bli riktigt arg på mig och inte kunna skilja på jobb-Jag och privata jag. Då känns den här bloggen inte så kul längre..


Och sen känner jag mig ju dessutom jävligt trist i allmänhet och då är jag inte så sugen på att skriva något heller. 

Men så i och för sig så är inte detta första gången jag tröttnar. Det brukar komma tillbaka så småningom. Håll till godo med tråkiga uppdateringar med uppehåll ibland. Eller sluta läs. 

I wanna be you

Publicerad 2017-10-26 22:45:28 i Allmänt,

Inte en bra dag. Jag är tillbaka på rutan "shitloads med saker att göra" och precis allting är viktigast.. Det är svårt att prioritera då. 


Jag jobbade till efter sex nångång och sen åkte jag hem, värmde en fryspizza och sen tittade jag på How I met your mother och åt choklad i sängen. 

Living life. 

Let's put the band back together

Publicerad 2017-10-25 22:38:02 i Allmänt,

Jag har haft två mycket trevliga dagar i Stockholm.

Termostaten på rummet vägrade fungera så det var visserligen 17 grader på mitt hotellrum båda nätterna, men det var annat som vägde tyngre. 

Kursen var klart över förväntan. Det var precis lagom tillfälle i min karriär att gå denna kurs. Jag kunde tillgodogöra mig det mesta i kursen och den kändes aldrig långsam. 

Norra Latin i Stockholm har outstanding god mat. Jag och Manchos hade gissningstävling varje dag om vilken mat det skulle bli. "Risk för fisk" sa jag igår och mycket riktigt blev det en väldigt god torsk-släkting i limesås. Idag gissade ingen av oss rätt. Det var norsk torsk i kokossås. Mycket gott. Nu har jag fått min årliga dos av fisk. 

Igår efter kursen mötte jag upp Tobbe. Vi gick och drack billig öl på "Crazy horse" tills JonteB och Lillasyster mötte upp oss. Vi åt då tapas och drack Sangria, och hade väldigt trevligt. Därefter fortsatte jag och JonteB till ett annat ställe där vi drack öl och mötte upp AndrEva som av en tillfällighet båda befann sig i Stockholm denna kväll. Så kul! Bandet var återförenat! 

Jag gick ensam genom Stockholmsnatten och lyckades hitta tillbaka till hotellet. Kanske att Lillasyster var på plats på mitt dubbelrum och på så vis fick sovmorgon. 

Idag efter kursen fick jag och Manchos småspringa till centralen för att hinna med vårt tåg. Vi ägnade sen två timmar i bistron och åt mat och drack vin. Kanske lite väl mycket vin för att vara en onsdag. Vi hade väldigt roligt där, och som alltid: det som sägs på tåget, stannar på tåget. 

Det känns inte som om jag varit på jobbet på länge. Jag var på kontoret halva måndagen, men i övrigt har jag inte varit där på en vecka. Imorgon skulle jag egentligen till Hässleholm men jag mailade och sa att jag har så mycket annat att fokusera på och är lite trött på resande så jag jobbar i Malmö imorgon. På lördag ska jag åka tåg igen... ibland blir jag trött av att höra hur mycket jag åker fram&tillbaka.   

Hello hello from Stockholm!

Publicerad 2017-10-23 22:52:48 i Allmänt,

Idag tog jag och Ducky långlunch eftersom vi fick finlunchbesök av Pettersson och Ludvig! 


Efter lunch tog jag tåget till Stockholm. Bara sådär lagom spontant! Eller planerat sen typ två månader tillbaka... jag ska på kurs! Varken Brånis eller Manchos tog tåget med mig.. första gången jag åker utan någon av dom .. (Men Manchos kommer imorgon. Så jag får sällskap hem på partytåget!). Men helt ensam var jag inte på tåget upp ändå. En annan kollega, en av de nyanställda, skulle också på en kurs så jag bara WOHOOO DU FÅR TA MANSCHOS PLATS! Och han bara WOHOO utan att veta vad han gav sig in på.

Äsch då. Vi hade en trevlig tågresa tillsammans. Bistron fick inte igång sin kassaapparat och kunde inte sälja något. Så istället delade de ut gratis kaffe och bullar! Jackpot! 

Mitt hotellrum är trevligt, förutom att någon ställt temperaturen på 17 grader. Skojar inte när jag säger att jag höll på att få köldskador så kallt det var. Okej, jag skojar lite. Men kallt var det. Hittade termostaten till slut och hetshöjde till 22 grader. Nu ska jag sova här i mitt varma bo! 

Söndagkväll

Publicerad 2017-10-22 22:59:04 i Allmänt,

Efter den extremt långa arbetsdagen i torsdags var jag, som Brånis kallar det, fältbakfull. Det är så man känner dagen efter ett väldigt långt fältarbete eller sammanträde. Man är alldeles mör i hela kroppen och framförallt dödstrött. 


Jag kämpade mig till Hässleholm, trots fältbakfyllan, i fredags. Fick frågan om AW men jag var så djävulskt trött att jag sa nej och åkte hem och la mig istället. Gick och la mig redan kl 18 och låg i sängen hela fredagskvällen och kollade serier. 

Lördagen stannade jag kvar i sängen hela förmiddagen och lite till. Tills det var dags att klä på sig och gå på dop. Det var väldigt trevligt, kyrkan var så vacker, jag träffade massa trevligt folk och jag åt massa tårta. Och så bjöds det på riktig Coca-Cola, inte zero. 

Efter dop och kakor gick jag och Ducky till stan och mötte upp Jullan. Vi käkade burgare och drack alkohol. Jullan drack öl, jag drack cider och Ducky drack vin. Vi gick vidare till Fagans där vi senare fick sällskap av Jonathan och hans kompis. Det blev en väldig knasig kväll. Jag fattar inte vems idé det är att gå till Paddys jämt??? Jag hade kul! 

Idag vaknade jag och mådde HEMSKT. Trots att jag inte druckit alls mycket så vaknade jag med världens panghuvudvärk och illamående. Uuuusch. Huvudvärken botade jag med vatten och Ipren och illamåendet botades med yoghurt och en påse Ahlgrens bilar. Inte samtidigt. 

Jag köpte pizza till middag idag, man får passa på för pizzerian har extrapris hela oktober ut (59 kr för pizza inkl läsk!!). Och sen kom Grannen över och käkade upp resterna och så satt vi i soffan och drack te och tittade på "Sagan om de två tornen". Men den filmen är alldeles för lång, särskilt med reklampauser, så vi fick stänga mitt i annars hade det blivit för sent...

Den småländska gränsen

Publicerad 2017-10-20 07:35:59 i Allmänt,

Godmorgon världen! 

Vad extremt trött jag är och vad ont i huvudet jag har och vilken träningsvärk jag har. 

Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jo, jag var ute och jobbade hela dagen igår. Jag och min kollega åkte från kontoret kl 7:30 och var tillbaka igen 21:30. 
Ni kanske förstår att jag är trött idag. 

Vi hade nästan två timmars bilväg (då hamnar man i Småland). Vi var uppe runt kl 10 och ägnade förmiddagen till förberedelse inför mitt sammanträde som skulle börja efter lunch. Utan att uttala mig för mycket om detaljer så kan jag säga att det var en gräns som skulle bestämmas. En ca 700-800 m lång sträcka vilket tog en jääääkla tid och dessutom fanns det en hel del synpunkter på sträckan. 

Vi förberedde i två timmar, sedan åkte vi in till IKEA och åt lunch. Därefter åkte vi tillbaka, höll sammanträdet i 1,5 timme. Och sedan behövde vi mäta och markera (slå ner rör) i 4 timmar. Vi blev klara med det sista precis när det började mörkna. Satan i gatan vad trött i fötterna jag var då av att ha stått och gått så långt, trött i ryggen av att ha burit alla grejer och trött i armarna efter att ha (försökt) slå ner rör. 

Vi firade med ett kort besök på IKEA igen innan vi körde hemåt i mörkret. Min kollega körde och jag höll oss vakna genom att arrangera allsång i bilen i två timmar. 

Det var faktiskt perfekt väder för att vara ute en hel dag. Trots att jag laminerat varenda papper jag hade så regnade det ingenting. Det var varken kallt eller varmt (men för varmt när vi slog rör...) och på eftermiddagen sken till och med solen.

Jadu. Bra dag!!! 
Nu ska jag kliva upp ur sängen och gå till jobbet igen....

Bryr ni er ens om rubriken?

Publicerad 2017-10-18 22:04:15 i Allmänt,

Idag laminerade jag fler papper. Men risken (chansen?) för regn har plötsligt sjunkit till 10%. Skönt? Besvikelse? 

Mestadels skönt kanske. Jag vet inte hur kul det hade varit att hålla sammanträde i en skog i spöregn. 

Jag tar med mig en kollega imorgon. Dels för att jag knappt vågar köra någon av bilarna. Det är två timmars körväg och det är monsterbilar. Och ja, så kan jag ju inte mäta heller.. så. Bra att ha med någon då, kanske. Jag har redan bestämt att vi ska käka lunch på ikea. SUPEREXALTERAD är jag. Kollegan mer: "meh.. visst. I våra skrikiga varselkläder?". 
SUPERKUL! 

Ikväll har jag tvättat. Det var mycket välbehövligt eftersom jag både medvetet och omedvetet missat typ tre tidigare bokade tvättider. Det började bli kris. 

90 % chans

Publicerad 2017-10-17 22:25:30 i Allmänt,

Det börjar bli kallt inomhus. 

Jag försöker få mitt extraelement att fungera. 

Idag efter jobbet käkade jag och Ducky avokadomacka på Joe&theJuice. Mums. 

Normal dag i övrigt.
Jag laminerade massa kartor. Ska ha sammanträde ute i en skog i Småland på torsdag. Enligt min väderapp är det 90 % chans till regn. Ska nog laminera lite fler papper. 

Måndag

Publicerad 2017-10-16 21:42:48 i Allmänt,

Jag har haft en tillsynes ganska bra dag. Inget särskilt, inget spännande, inget jobbigt. Den bara var. Vilket var rätt skönt. Det känns som om jag lärt mig hantera den där värsta stressen, eller om jag kanske inte har lika mycket att göra längre bara? Jag gör käkövningar varje kväll för att jag kommit fram till att jag har ont i huvudet väldigt ofta och att det troligtvis beror på att jag spänner käken mycket. Och tydligen hackar jag tänder i sömnen? 


Ja, gud ja. Det kommer bli bra till slut. 

Snabbrepris

Publicerad 2017-10-15 22:22:55 i Allmänt,

I torsdags var det kontorsfest. Det var välarrangerat och roligt. 


I fredags var jag på dejt. Vi spelade biljard. 
I lördags var jag arg för jag fick reda på att dejten ljög i fredags. Jag var även hos frisören och sen fikade jag med Ducky. 
Idag har jag skjutit upp allting jag borde ha gjort och bara tittat på TV. Jag plockade upp lite saker från golvet åtminstone så det är en liten win. 

Torsdag morgon

Publicerad 2017-10-12 06:41:58 i Allmänt,

Godmorgon världen!

Regnet öser ner och jag har som policy att jag inte går upp ur sängen när det regnar. Brukar bli svårt att hålla på hösten .. 

Igår efter jobbet var jag på AW med Moa och Brånis. Vi var på Eatary Social och jag ääääääälskar deras Sangria. Så är det. 

Idag efter jobbet är det kontorsfest som gäller! 

Tisdag

Publicerad 2017-10-10 22:11:04 i Allmänt,

Det kom in ett överklagande på jobbet idag. Jag tycker på någon nivå att det är lite roligt. "Uuuuh, nu får domstolen avgöra!!". Kan det bli mer spännande?


I övrigt var det vackert väder när jag gick till jobbet imorse:

Jag har på senaste tiden varit på jobbet runt halv 8 varje morgon. Ibland tidigare. #Imponerande. 

Vad är orsaken? 
SOLUPPGÅNGSLAMPAN! 
Älskar min soluppgång och mitt fågelkvitter.

Helgen

Publicerad 2017-10-08 22:08:05 i Allmänt,

Jag är inte så säker på om jag vill fortsätta blogga. Börjar bli rätt trist.


I fredags kom Mamma & Pappa till Malmö. Jag gick tidigt från jobbet. Vi åkte på lägenhetvisning, en hyresrätt jag erbjöds. Den var värdelös. Fruktansvärd. Låg precis ovanför en karaokebar och både lägenhet och trapphus stank något så fruktansvärt. Nej, tack. 

Jag och Päronen käkade middag på Jensens och sen drack vi öl på Fagans och drinkar på deras hotell. Blev en riktig sen kväll. Typ kl 20. Huuuu. 

På lördagen var päronen på fiskspa och sen lunchade vi på EH innan Lillebror anlände från Helsingborg. Då gick vi på museum! Malmöhus och Tekniska museet, första gången jag var där. Mycket trevligt. 

Malmö visade sig från sin bästa sida med regn hela dagen. Men skam den som ger sig! Lillebror och jag blev nedstänkta av en bil som körde genom en vattenpöl typ två centimeter ifrån oss.. 

På kvällen åt vi på Pinchos! Jag åt mängder med mat och beställde in en skål Sangria och avslutade med fler drinkar. Det var underbart! Vi avslutade sen i hotellets bar igen innan det blev läggdags. 

Det är mysigt att ha päronen på besök! 
Men idag begav de sig hemåt igen och jag har spenderat hela dagen i sängen. 

Dags för måndag igen. Ny vecka, nya bekymmer! Denna vecka väntar AW en kväll och kontorsfest en annan. Olidligt spännande. 

På ett tåg

Publicerad 2017-10-05 16:10:04 i Allmänt,

Godeftermiddag världen! 


Igår jobbade jag hela dagen och gick sen direkt från jobbet, via Systembolaget och Ica, till Blå Båten. Jag och vällegorna Joppe och Jocke hade köpt biljett till picknick och improvisationsteater. På en blå båt. Det var mycket roligt, skådespelarna var kanon. Det var totalt fem stycken som köpt biljett i förväg... haha. Men det var ändå några fler till slut ändå. Så tillbringade kvällen med att ha picknick på en gungande båt. Jag drack cider för att jämna ut gungandet. 

Idag har jag varit i Hässleholm och jobbat. Nu sitter jag på tåget tillbaka till Malmö.. 

Det går bra, yes det går bra

Publicerad 2017-10-02 22:20:35 i Allmänt,

Man ska ju inte ropa hej förrän man har kommit över ån, men rent allmänt känner jag att denna vecka börjat bättre än förra. Jag är tillfälligt lite lugnare, lite mindre stressad (men lika mycket att göra) och lite gladare bara. 

Håll tummarna att jag vaknar på rätt sida även imorgon. 

Jag var hos tandläkaren imorse. Hade inga hål. #Winning

Skämtet nedan har jag skrattat åt sen i fredags och jag kan inte sluta. 

I just know I feel so good tonight

Publicerad 2017-10-01 22:49:36 i Allmänt,

Fredag: jobbade till lunch. Tog tåget mot Stockholm, hoppade av i Södertälje och blev hämtad av Pappa och Simon. Jag fick köra medans de drack öl i baksätet. Yeeeaaaah! Åt pizza med Emma på finaste krogen i Ösmo och sen somnade jag typ i soffan. 


Lördag: Emma och jag körde gubbarna till Bromma och tog sen den satans kollektivtrafiken till Stockholm c. Mötte upp Ducky och checkade in på vårt hotell och sa hejdå till Emma. Mötte upp Jenny och gick och shoppade. (Nya skor, ny klänning, ny tröja, ny Linda). Tog en tupplur på hotellet. Gjorde oss i ordning, hade omröstning om min klädsel (blev den nya klänningen). Tog tunnelbanan till klassåterträff! Hade väldigt trevlig kväll med trevliga klasskamrater och mycket vin. Gick nästan på klubb men var istället på hotellet och la mig kl 3, utan att ha dansat på klubb. 

Söndag: Vaknade med kolossal huvudvärk som tillfälligt hotades med Ipren. Åt hotellfrukost och botade huvudvärken på nytt med två Treo. Vi checkade ut, satte oss på Espresso House i två timmar. Tog en halvtimme att få en frapino. Och då fick jag inte ens den jag beställde. Fick 1000 förlåt av killen i kassan. Tog tåget till Malmö och sov halva vägen. 

Såg Greys Anatomy och nu ska jag somna.

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela