Lättirriterad

Publicerad 2018-02-26 23:02:32 i Allmänt,

Jag har gått och stört mig på det mesta idag. Varit väldigt lättretlig och lättirriterad. Det är en väldigt jobbig känsla och inte riktigt något jag rår för... Jag antar att det beror på lite stress och nervositet inför flytten. Det är ju egentligen ingenting att stressa upp sig för men jag blir ändå så där "ja, men tänk om..". Tänk om lägenheten inte är fin? Tänk om den känns alldeles för liten? Tänk om det inte finns några garderober? Tänk om jag missuppfattade och det inte alls finns diskmaskin? 

Ja, alltså, när jag skrev på hyreskontraktet för 7 veckor sen så var lägenheten i princip bara några betongväggar. Den kommer vara totalrenoverad när jag flyttar in i helgen. Det saknades även en vägg och på ett annat ställe var det en vägg för mycket så jag har ju även svårt att föreställa mig hur den kommer se ut, särskilt hur och var alla mina saker ska stå. Men det är ju lite tjusningen också, ÄLSKAR att lägenheten blir som en stor överraskning. Samtidigt som det stressar upp mig uppenbarligen.

Tänk om jag inte hinner packa färdigt? Tänk om flyttfirman inte dyker upp på fredag? Tänk om jag missuppfattat flyttfirman? Tänk om flyttfirman snor alla mina grejer? 

Men jag har insett ikväll att jag faktiskt packat ner det mesta. Alla skåp är tömda så mest handlar det om att skyffla ner allt löst här i rummet i en låda. Borde inte ta lång tid om jag bara kunde se till att faktiskt göra det. 

Jag ska ta och sova nu. Första steget blir kanske att sluta vara så lättirriterad. 

var kommer alla saker ifrån?

Publicerad 2018-02-25 22:57:44 i Allmänt,

Igår kom Pettersson förbi med familjen. Jag fick lite hjälp att komma igång med packningen och det var verkligen välbehövligt. 

Det ser för jävligt ut här hemma. Det är svintråkigt att packa. Jag rensade ut skafferiet förut, slängde säkert två tredjedelar. Ut med det gamla och in med det nya? Är det här starten på Nya Linda? Tveksamt. 

När jag hade en av mina trettionio pauser från packandet idag så var jag på Triangeln (köpcenter) och åt Mongolisk Bbq. Jag kommer bo precis bredvid Triangeln sen, och typ veckan efter att jag flyttat så flyttar Hemmakväll in på triangeln. Det är som ett tecken. Helt klart.

Jag har köpt både bärhjälp och flyttstädning denna flytt. Nu när jag sitter här med kartonger och skräp och saker överallt så känner jag att nästa gång köper jag även nedpackning också. Blööörgh. Längtar till nästa helg när jag bor i nya lägenheten! Hejja hejja! 

Lördag

Publicerad 2018-02-24 11:08:25 i Allmänt,

Hej! Ja, jag överlevde läkarbesöket häromdagen. Läkaren var dansk så jag förstod ungefär hälften av vad han sa. Men jag fick iaf en ny tid om 2 veckor för att skära bort den där lilla pricken på benet. Han var mest "määh.. Okej då..". 

Igår efter jobbet tog jag och Ducky en spontan-AW. Som tur var kom vi på att AW inte måste vara på en bar utan vi gick och tog en fika. 
Fredrik frågade om jag ville komma till Lund och umgås efteråt men när jag mellanlandade hemma så la jag mig i sängen istället. Jag var bara så trött jag struntade i allt och sov istället. Helt rimligt känner jag idag. 

Idag måste jag lägga i en hög växel och packa.. flyttfirman kommer på fredag och då måste allt vara klart. Jag känner ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD JOBBIGT. första steget är kanske att kliva ur sängen. 

väntrummet

Publicerad 2018-02-21 10:08:15 i Allmänt,

Hej Hej från väntrummet på Diagnostiskt Centrum Hud i Malmö. Låter väl spännande? Det är det inte. I höstas gick jag till vårdcentralen för jag ville kolla upp ett litet sår/prick jag har på smalbenet. "ÄÄÄÄSCH den där kan vi ta bort" sa läkaren men vad hon menade var att det får jag gå till någon annan för det hade inte vårdcentralen tid med. Så nu har jag väntat på tid hit istället och nuuuu ska jag få träffa en läkare som av namnet att döma är dansk. Jag dömer folk efter namn, uppenbarligen. 

på väg till jobb

Publicerad 2018-02-20 08:32:12 i Allmänt,

Jag sitter på tåget. Jag har varit hos Kiropraktorn i Lund och nu är jag på väg till jobbet. Tänka sig så mycket man hinner med när man går upp tidigt och tänk så pigg man känner sig när man går och lägger sig i tid. Somnade kl 10 igårkväll. Helt rimligt.

Jag har orimligt mycket att packa ner i min lägenhet och flyttfirman kommer på fredag nästa vecka..  Än är jag inte så stressad. Jag jobbar bäst under stress. Bäst jag väntar lite till med packandet..  

Friendly Linda

Publicerad 2018-02-18 12:56:28 i Allmänt,

Jag satt precis och väntade på bussen (jag är på väg till IKEA)(ska inte köpa något, lovar) och en äldre dam börjar prata med mig. Notera att jag sitter en bit ifrån henne, det är en hel tom bänk emellan oss men ändå börjar hon prata med mig. Eftersom det är en bit emellan oss så har hon svårt att höra vad jag säger så det slutar med att jag flyttar mig närmre henne så hon kan fortsätta prata med mig. 
Jag är alldeles för trevlig mot främlingar.

Godmorgon

Publicerad 2018-02-15 08:16:03 i Allmänt,

Godmorgon från tåget mot Hässleholm. Jag hann inte torka håret innan jag åkte så jag sitter här och känner mig lite halvt dränkt. Jag är orimligt trött också, jag vet inte om det är för att jag sover färre timmar sömn nu efter semestern eller om det är mörkret.. Jag vaknar i alla fall innan väckarklockan men sedan är jag ändå sååå trött hela dagen. 

Min fot, hälsporren, är inte bättre. Det var bättre häromdagen men då fick jag hybris och gick och spelade biljard med Fredrik. Och nu har jag ont igen. Tejpen jag använt är slut också... elände efter elände. Jag är trött och har ont. Man skulle kunna tro att jag är gammal. 

Jag ser i alla fall fram emot Hässleholm idag. Vi brukar ha roligt. Och imorgon är vi några (två??) som ska ha AW, vilket jag också ser fram emot. Helgen behöver jag ägna åt att packa lägenheten... två veckor kvar till flytt!

Framgång

Publicerad 2018-02-12 22:39:08 i Allmänt,

I lördags rensade vi ut nästan halva min garderob - i kid you not. Så mycket kläder jag har som jag aldrig använder eller inte ens kan ha längre..

Söndagen igår låg jag i sängen hela dagen. Jag pallade inte kliva upp. När jag efter många timmar äntligen klev upp så gjorde jag det enbart för att gå och köpa en semla eftersom jag var så sugen på det. Tyvärr var semlorna slut på Ica och eftersom det gjorde mig ledsen gick jag hem och la mig igen. Jag somnade halv 9 på kvällen. 

Idag vaknade jag 05:15 och var pigg som en lärka efter all sömn. Jag spelade mobilspel tills det var dags att gå upp. Kl 8 hade jag tandläkartid och det var nog den bästa tandläkaren jag någonsin träffat. ÅÅH vad jag tyckte om henne. Jag var nämligen skitsur redan i förväg pga min vanliga tandläkare som HELT PLÖTSLIGT kommit på att jag borde träffa en specialisttandläkare pga mitt tandkött på framtänderna (det har sjunkit, nästan försvunnit). För i helvete, det har sett exakt likadant ut i minst 7 år, varför har ingen sagt något tidigare i så fall? Men NUUU plötsligt MÅSTE jag gå till specialisttandvården annars kan allt möjligt hemskt hända? 
Ja, nej, jag gillar inte min vanliga tandläkare. Men så fort jag träffade specialisttandläkaren idag kändes allting så himla bra. Hon var genomsnäll och pedagogisk och trevlig. Hon höll inte riktigt med min vanliga tandläkare, hon var helt säker på att jag hade rätt i att det sett ut så här i många, många år och att det är min gamla tandställnings fel (som jag tog ut 2005 alltså..) och inte något som jag gjort nu helt plötsligt. Efter 45 min besök där kändes allting så mycket bättre. Eventuellt gör jag ett ingrepp för att fixa till det ändå även om hon sa att det bara är 50/50 att det blir bättre. Det ingick i tandvårdsförsäkringen jag har och då är det väl lika bra att köra? Troligtvis hjälper det inte, det är också pga tandställningen. Jag har inga som helst besvär av det utan det blir mer som en försäkran inför framtiden i så fall.. 

Jaja. Långt trevligt inlägg om mitt tandläkarbesök. Men jag var väldigt nöjd med mitt besök. Det är galet vad rätt person kan göra för upplevelsen. 

Resten av dagen gick dessvärre inte alls bra. Trots många timmars sömn kände mig fruktansvärt dåsig. Nästan febrig. Det hjälper inte att jag har hälsporre.. har jag berättat det? Fick plötsligt ont i hälen i onsdags. Har knappt kunnat gå på flera dagar. Har via Youtube lärt mig tejpa foten vilket hjälper lite. Idag hade jag på mig turkosa joggingskor till mina gula strumpbyxor. Fashion. 

Svårigheter att koncentrera mig gjorde att jag betade av min samtal-lista istället. Jag fixade saker inför flytten. Jag ändrade min hemförsäkring och mitt bredband. Hemförsäkringen blev billigare och bredbandet blev snabbare och billigare!! Sjukt. Så mycket pengar jag sparar varje månad nu? Min nya lägenhet blir bara bättre och bättre. Jag firade med att även boka en flyttstädning. Så slipper jag det också. 

Jag tänkte gå hem i hyfsad tid men fastnade i en intressant diskussion med kollega. När jag väl skulle hem sen plingade mobilen till för jag fick mail. Fotbollsbiljetter!!! Jag har blivit tilldelad biljetter till någon eller några av Sveriges matcher i fotbolls-VM (får veta vilken nästa vecka)!! Hurra vilken tur jag har! Så jäkla roligt!! Jag har ju liksom redan köpt flygbiljetter till Ryssland... känns rätt kul att faktiskt få gå på fotboll också, även om jag inte hade det som krav för att följa med..

Hemmahelg!

Publicerad 2018-02-10 10:23:35 i Allmänt,

Helg i Sverige! 
Vad skönt det var att bara jobba två dagar denna vecka. Jag har varit helt mosig i huvudet men nu har jag äntligen fått normal dygnsrytm igen. Jag vaknade inte förrän halv 8 imorse vilket ju är fantastiskt!

Det känns helt okej att semestern är slut. Jag saknar värmen men det är inte så jäkla kallt här som jag befarade. Jag kommer överleva. 

Igår efter jobbet åkte jag till Lund och träffade Fredrik, Jakob och Sofia. Vi åt tacos på Taquerian (supergott!!), tog en öl på en bar bara för att säga hej till någon som hette Tove och sen skyndade vi oss till bion. Vi såg filmen "Coco" som jag tyckte var väldigt bra men som Jakob hatade. Bra recension? 

Efter bion gick vi allihop till Fredrik och drack bubbel och snackade i  ett par timmar innan jag kände tröttheten slå till och sa godnatt. Det var en trevlig kväll. 

Idag ska jag se om jag hinner hämta några flyttlådor. Tre veckor kvar till flytten! 
Några vänner kommer hit senare och ska rensa min garderob (?), dricka vin och se på mello. Det blir kul!!


Godmorgon

Publicerad 2018-02-08 04:27:54 i Allmänt,

God morgon på er allihop! Klockan är snart halv 5 på morgonen och jag vet inte riktigt om jag ska kliva upp eller försöka sova en timme till? Jag gick och la mig vid 18:30 igår och somnade på studs så jag har ju liksom sovit 10 timmar nu.. jetlag? 

Jag var så fruktansvärt trött igår! När jag kom hem från flyget så kunde jag inte riktigt somna. Jag sov dåligt under natten och vaknade flera gånger. Det blev inte många timmars sömn och därför var gårdagen helt knas. Så trött och så mosig i huvudet. Jag försökte sova en stund på eftermiddagen men jag lyckades inte somna. Jag orkade inte ligga hemma och vara mosig så jag tog en promenad med Familjen Petterson-Johnsen. Det var lite uppiggande. 

Sedan gick jag och åt kebab med Fredrik. Men vid det laget var jag så trött att hela kroppen värkte och ögonen tårades. Jag gick hem igen och då var klockan äntligen efter 18 och jag tänkte att nu, NU är det okej att somna. Så det gjorde jag. Och så sov jag till nu. Halv 5 på morgonen. 
Jag vilar en stund till sen går jag upp och går till jobbet. Det verkar rimligt. 

Hemma! (strax)

Publicerad 2018-02-06 22:14:26 i Allmänt,

Sawasdee kaa! 
Hallå världen! Jag är hemma. 
Jag sitter på flygbussen in till Malmö C och sen är jag bara några få frusna meter och sen får jag äntligen gå och lägga mig. För OJ vad trött jag. Det är ju ändå rätt förståeligt eftersom klockan för mig är 4 på morgonen. Jetlag here we come! 

Flyget hem gick bra men var riktigt segt. Extremt många småbarn som skrek för full hals. De hade inte roligt. Jag såg tre långfilmer. 
Vi mellanlandade i Sharja (Förenade Arabemiraten) för att de skulle byta personal. När vi skulle landa sa piloten "Nästa station blir Sharja. Avstigning sker på vänster sida.". Det tyckte jag var roligt. Jag fnissar fortfarande lite grann. 
En ur kabinpersonalen var också väldigt roligt. Han hade långa monologer i högtalaren om hur flygplan fungerar. Flygplanets olika delar och olika ljud man hör och varför motorerna ibland "tystnar" och såna saker. Väldigt intressant och väldigt lugnande om man är flygrädd (vilket jag är..). 

Vi landade på Arlanda nästan 2 timmar försenat. Så jag och Pappa missade vårt tåg, vilket också var sista tåget till Malmö. Jag bokade in Pappa på ett nytt tåg och köpte en flygbiljett till mig själv och så löste det sig väldigt smidigt. Så här sitter jag nu, på flygbussen, och är snart hemma. Jag är trött som ett as men också väldigt hungrig.. ska jag orka gå och äta något? Pallar jag? 

Imorgon har jag också semester. Tänker ägna dagen i sängen och se serier. 

Tack och hej. Vilken härlig semester jag har haft! Laddad med ny energi nu! Tre veckor kvar tills jag flyttar till ny lägenhet. Woop woop! 


Phuket flygplats

Publicerad 2018-02-06 08:08:41 i Allmänt,

Godmorgon från Phuket International Airport. 
Klockan är 8 Thailändsk tid. Utcheckningen från hotellet gick på nolltid och en ur personalen stod redo med en påse frukost och bilen väntade. Frukosten bestod av varsin (supergod) macka, färsk apelsinjuice och några skivor färsk vattenmelon. Mumsfilismaskens. Det tog bara ett par minuter till utrikesterminalen och killen ur personalen vinkade glatt "Okey, see you next year yes yes!". 

Sedan slutade det roliga för då pratade vi med Vings personal - vårt flygplan är 1,5 h försenat. Satans. Kan man flyga in det? Vi har nämligen inte så mycket mer än så på oss att byta till tåg på Arlanda för att jag ska hinna med sista tåget hem till Malmö.. 

Äsch, det löser sig. Det gör det alltid. Blir bara så trött för jag vet att jag kommer vara SÅÅÅÅÅ trött ikväll (Svensk tid, vilket är nästa morgon Thailändsk tid. Fatta tröttheten!). Men jaja, vi får hoppas på att piloten flyger extra snabbt (kan man det?) eller så får jag boka in pappa på ett annat tåg medans jag själv tar ett flyg hem till Malmö? Det finns flera alternativ.

Nu tänker jag shoppa upp mina sista Baht på godis i taxfreen. Hurra! 


Packad

Publicerad 2018-02-05 21:50:25 i Allmänt,

Väskan är packad, inte jag. 
Nu är det slut på det roliga. Om 11 timmar lyfter flyget (kl 8:30 thai-tid / kl 2:30 svensk tid) och vi är på väg hem. 
Jag har haft det så jäkla skönt dessa två veckor. Jag firade med att bränna mig idag. Jag har varit så extremt försiktig och smörjt mig noggrannt alla dagar men idag bara FUCK IT. Så nu är jag röd hela jag. Känns ju lite onödigt så här i efterhand men så farligt är det inte. Det gör inte ont.

Detta hotell har varit toppen! Verkligen avslappnande, trädgården är fantastiskt. Dessutom hade pappa och jag poolen helt för oss själva i över 4 timmar. 

Jag sa till receptionen att vårt flyg åker kl 8:30 imorgon och att vi behöver checka ut tidigt. Fick till svar "OKEY, we have the car ready for you at 6:30 and we will make breakfast box for you to take with you, Okey?". 
Det är service. Vi bor på promenadavstånd från flygplatsen egentligen.. 
Perennial Resort i Phuket. Lägg det på minnet. 

Godnatt hör ni! Vi hörs imorgon från flygplatsen - Phukets eller Arlanda, det får vi se. Söndag i Phuket

Publicerad 2018-02-04 22:04:48 i Allmänt,

Det förra inlägget skrev jag igår men det verkar inte ha publicerats förrän idag? Dessutom har tidsangivelsen varit helt knasig för mig men jag har inte brytt mig. Jag själv vet ju vilken tid jag skrivit inläggen och för er kanske det inte spelar roll? 

Detta inlägg skriver jag kl 22 på söndagkvällen. Hemma i Sweden är ju klockan bara 16:00. 
Om ni inte läser detta förrän kl 22 så sover jag djupt. Förhoppningsvis. I natt sov jag inget vidare. Har djävulska myggbett på min vänstra fot. Tårna har varit svullna. Så jävla typiskt. Satans myggor som lyckas hitta det enda stället på kroppen som jag inte smorde in med mygglotion. Tårna. Typiskt att det är så varmt på kvällarna att jag går barfota... (hähähä somliga straffar Gud genast). 

Idag har vi tagit det lugnt. Vi sov, åt frukost, vilade i villan, vilade vid poolen, vilade i hängmattan, åt mat, vilade i stolarna på verandan, vilade i villan, gick till 7-eleven, drack Bacardi breezer på verandan, vilade. 

Känner mig helt matt efter allt vilande. Bäst jag går och lägger mig. Imorgon är sista dagen.. What? Galet. Måste lapa i mig solljus imorgon så jag överlever till våren! 

(Här skulle det vara bilder från vår promenad i trädgården här på hotellet. Detta ställe är så fint!!)

Ännu en gång i Phuket

Publicerad 2018-02-04 10:04:30 i Allmänt,

Hej Hej från Phuket. 
Igår kväll var vi på Boogie Bay Bar och drack Happy Hour-Mojito i solnedgången på stranden. Killarna som jobbar där är störtsköna. Så värst bra på matte är de inte men de gör god mat och goda drinkar.
.. Och så har de tre hundvalpar som springer runt på stranden. 

Vi klev upp "tidigt" imorse (kl 7) och åt frukost och checkade ut. Vi skulle bli upphämtade kl 7:30 för att ta färjan till Phuket. Båten skulle, enligt biljetten, gå kl 8 och 7:55 hade vi fortfarande inte blivit hämtade. "Nu missar vi båten" sa pappa. "Det tror jag inte" svarade jag och precis då kom en taxi och hämtade oss. Vi missade inte båten, den åkte 8:20. Thailand och deras tidtabeller.. 

Vi åkte båt i lite över en timme och sen stannade vi till precis utanför Phi Phi och då skulle vi visst byta båt, mitt ute på öppet hav. Varför inte, liksom? 
Lätt och smidigt att kasta över väskorna och sen åkte vi i cirkus 2 timmar till innan vi slutligen var framme på Phuket. Där blev vi sorterade och slussades vidare till mini-bussar. Jag älskar detta resesätt, man förstår verkligen ingenting. Men fram kommer man! Smidigt och billigt, men bara för dig utan kontrollbehov.

Nu är vi framme vid stranden Nai Yang. Den ligger i nationalparken Sirinat, precis bredvid flygplatsen. Hotellet har redan lovat att skjutsa oss de 3 minuterna det tar att köra till flygplatsens ingång på tisdag morgon. 

Hotellet, Perennial Resort, är fantastiskt! Väldigt trevligt bemötande när vi checkade in (ännu bättre än vanligt alltså, thailändare är väldigt trevliga). Vi bor i en liten villa i en stor, härlig trädgård. Inredningen är väldigt vacker, pittoresk? På altanen har vi en hängmatta. Där tänker jag ligga större delen av dagen imorgon. 

(Det tycks vara något fel. Går aldrig ladda upp bilder... Men fick upp några på förra inläggen!)

Sista dagen på Lanta

Publicerad 2018-02-02 17:33:12 i Allmänt,

God förmiddag världen!
Igår var jag så trött att jag somnade halv 10 på kvällen. Lite ironiskt eftersom jag precis innan sagt till pappa att vi inte borde gå och lägga oss så tidigt... 

Igår var vi ute på båtutflykt. Väderprognosen hade sagt regn men vi hade klarblå himmel hela dagen! Vi blev upplockade på hotellet efter 8 på morgonen och sen körde vi ner till södra Lanta och gick ombord på en speed-boat. Vi var typ 12 personer med på utflykten vilket var så skönt, gott om plats på båten. Snorklingen var sådär. Visst såg man många fiskar men vattnet var grumligt och det var ju inte alls sådär färgglatt och vckert som snorklingturen jag var på förra året. Men utflykten var ändå en toppendag, personalen på båten var otroligt trevliga, vilket de nästan alltid är. Vi åt lunch på Koh Kradan där vi även fick en timme sol&bad på stranden med kristallklart vatten. Det absolut bästa på hela dagen var efter lunch när vi stannade till vid Emerald Cave på Koh Muuk. Emerald Cave är en 80 meter lång grotta som vi fick simma igenom (på led, grottan var kolsvart!!) och på andra sidan var en liten strand, helt omgiven av bergsväggar. Ungefär som om man är på botten av en vulkan. (Om vulkaner har sandstränder på botten...) det var så häftigt!

På kvällen åkte pappa och jag in till Saladan (staden) och åt middag och köpte biljetter tillbaka till  Phuket. Idag ligger vi vid poolen, imorgon åker vi till Phuket. Lanta

Publicerad 2018-02-01 09:50:12 i Allmänt,

En lugn dag här på Ko Lanta. Vi har bokat in oss på en snorklingtur imorgon och väderprognosen säger typ 70% chans till regn under morgondagen. 

Idag har vi legat vid poolen halva dagen. Sedan började det regna så då satt vi i vår lilla villa medans strömmen kom och gick. Vi passade på att säga till personalen att fixa vårt lås, det har inte gått att låsa alls.. efter typ 2 timmars mekande bytte han ut hela låset och gav oss en ny nyckel. Bättre. 

Vi tog en tuktuk bort till Saladan ("staden" på ön) och käkade och drack drink. Det har kommit några småskurar regn under eftermiddagen så vädret är lite ostadigt. 32 grader varmt ändå så vi klagar inte. 
OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela