Jag lever! varning! äckliga detaljer.

Publicerad 2018-05-21 15:58:34 i Allmänt,

En sak i taget. Jag ligger hemma i sängen och har äntligen vaknat till liv efter att ha varit helt utslagen efter operation/tandköttskorrektion. Två och en halv timme hos tandläkaren i förmiddags, totalbedövad i hela käken (både över- och underkäken) och liggandes under en operationsduk. Så himla snälla tandläkare dock, jag kände mig väldigt omhändertagen. 

Här kommer lite äckliga detaljer som jag vill ha sparat men som ni kanske inte vill läsa:
Efter att ha bedövat hela underkäken och halva gommen började de med att skära bort och "snygga till" tandköttet på framtänderna i underkäken. Sedan skar de bort en rektangel (12x9 mm UUUUSCH) från gommen som de därefter sydde fast i tandköttet på framtänderna. Vad man gjort är alltså transplanterat tandkött från gommen till framtänderna.. på så vis kommer tandköttet (förhoppningsvis) dölja mina blottade tandhalsar. Men just nu har jag alltså ett stygn i gommen och typ 10 stygn i underkäken!! Det här sa fan ingen till mig när jag hade tandställning för 12 år sen.. 

Jag kände absolut iiiingenting under själva ingreppet. Det var bedövningssprutorna som gjorde ondast (typ ingenting). Efter ingreppet mådde jag däremot skitdåligt, jag kände mig väldigt yr. Jag fick ligga kvar i stolen en stund och sen satt jag även ute i väntrummet en stund till innan jag vågade gå hem. Ringde Pappa för att ha sällskap och vara säker på att jag inte svimmade mitt på gatan. Bedövningen släppte på hemvägen och det var INTE skönt. Jag gick hem och tog värktabletter och sov i ett par timmar. Nu mår jag mycket bättre. Har knappt ont överhuvudtaget. Det är ömt där stygnen sitter och jag har blodsmak i munnen, men ont har jag inte. Jag ska försöka äta något..... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

OM

Mitt namn är Linda och jag bor på 43 "välstädade" kvm i Malmö. Jag är en halvseriös person som dessutom är lat, otränad, sockerberoende, envis, otålig, neurotisk, rädd för spindlar, allergisk mot mygg och dessutom har jag dålig humor.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela